Tasuta nänni lummuses

Pole olemas tasuta lõunaid. Varjatud kujul maksad sa "tasuta" nänni eest vaata et rohkemgi, kui muidu. Ja ometi see toimib. Miks muidu edukad ettevõtted testereid jagavad? Ikka selleks, et uusi kliente leida. Alljärgnev lugu tõestab seda.

Kevadel sain ma lõpuks aru, kui palju mõttetut rapsimast mu elus on tänu sellele, et ma toidupoodides käin. Vaadake, mul on 4 last. Poega. Kolm nendest on teismelised. Ja nad söövad. Palju. Kohutavalt palju. Ebareaalselt hiiglaslikke koguseid. Ja mina pidin selle kõik neile Prismast, Maximast, Rimist ja Selverist koju kätte tassima. Niisiis käisin ma poes IGA PÄEV. Mõnikord 2 korda päevas. Ja vahel saatsin ka poisid poodi. Kord nädalas tegime kogupere väljasõidu üle tee asuvasse ostukeskusesse, lihtsalt selleks, et piima ja leiba osta. Põhimõtteliselt nägi see välja nii...


...korrutades 5-ga.

No saate aru küll, hullult palju asju ja rasked kotid jne. Mis loomulikult päädis pahameele ja stressiga. Ja sealt edasi tekkis vajadus lihtsama lahenduse järele. Plaan A - hangi sõiduk. Plaan A on ootel ja ootab arvelduskonto vabade vahendite kasvu.

Plaan B - kasuta e-poodi. Proovisin. Meeldis. Alustasin e-Selverist. Nii vahva. 15 minutit ja ei mingit raskete kottide venitamist. Kaup toodi koju ja koos kaubaga oli veel ka kingitus kaasas. Nii tore :).
Hakkasin seda teenust regulaarselt tarbima. Vahelduse mõttes proovisin ka e-Maximat. Hinnad on Maximas kindlasti soodsamad ja valik ka kohati laiem. Samas - Maxima on ikka Maxima. Fakt on see, et neist kahest on Selver siiski usaldusväärsem.

Kahel korral vihastasin Maxima peale kohe eriti. Mõlemal korral oli tegemist alkoholi kohale toimetamisega. Mitte, et ma mingi alkohoolik oleks, aga mulle meeldib, kui mu baarikapp on eeskujulikult varustatud. Mis tähendab, et ma panen rõhku sellele, milliseid pudeleid üle ukseläve sisse lasen. No ja nemad seal Maximas ilmselt arvavad, et on täiesti okei asendada kuiv roosa vein magusa roosa veiniga (värv on ju sama, eksole) või siis Karl Friedrich õlu Alexsandriga (peaasi, et suurus on sama, onju). Ütleme nii, et alkoholi ma e-poest enam ei osta.


Kuna aeg on hetkel minu jaoks kõige hinnalisem valuuta, siis olen ma selle võitmise eest überõnnelik, aga lisaks säästan ma e-poest toitu ostes ka reaalset raha. Ausalt, seda ma ei osanud ise oodata.

Esiteks jäävad poodi kõik näksid, nännid ja muu ebatervislik kraam. Ja väheoluline pole ka see, et sel juhul säästan ma ka oma vöökohta 😉. Lapsed on aegajalt hala üles võtnud ja kurtnud, et me ei söö enam kunagi midagi magusat. Siis ma teadlikult olen mõne küpsisepaki või koogikarpi ka nagu muuseas virtuaalsesse ostukorvi lisanud. Hundid söönud, lambad terved.

Teiseks sunnib selline tegevus oste planeerima. Ostad põhilised toiduained ära ja siis hakkadki nuputama, mida kõike sellest teha kannatab. Tavaliselt ma tellin kord nädalas ja praeguseks olen ma juba päris hästi suutnud välja arvutada, kui palju ma pean erisuguseid kaupu varuma, et nädal vastu pidada. Sellega seoses tuli mul kevadel teha üks suurem väljaminek suurema külmiku näol, aga arvestades, kui palju ma e-poest tellides raha olen kokku hoidnud, siis olen uue külmkapi raha kindlasti juba tagasi teeninud ja lisaks võtab uus masin ka vähem elektrit, nii et win-win-win!


Kolmandaks säästan ma raha ka kilekottide pealt. Palun ärge naerge. Jah, mul on ka need kenad riidest toidupoekotid olemas, aga kes see mäletab neid pidevalt kaasas kanda? Ja isegi kui need on kaasas, siis minul ei piisa kunagi ühest kotist kui ma oma nn spontaanseid oste teen. Ja nii ongi, et poes käies, kulub mul märkimisväärne summa kilekottidele (ma tean, ma tean, kohutav inimene, üldse loodust ei säästa jms). Aga nüüd ei pea ma kilekottidele üldse mõtlema. Või kui ainult sellele, et kuhu need ära panna, et terve elamine neid täis ei oleks. Ja kui teha kiire matemaatiline tehe, siis keskmiselt tuuakse mulle 4 kuni 6 kilekoti iga nädal. See on 0,15*5= 0,75 euri. 0,75*4,5 nädalat= 3,38 eurot. Mõelda, selle eest saan ma juba peaaegu terve pudeli allahinnatud veini.

Eile õhtul toodi meie nädalane toiduvaru. Kaasas 4 kingitust. Kehakreemi tester, hunnik Greenfieldi teepakke, Soome laevapileti voutcher ja 300 gr Suure Tõllu šokolaadi. Pole paha.


Millised kogemused on teil seoses e-kaubandusega? Kas olete pigem rahul, või eelistate ikka traditsioonilist ostlemist?


Kommentaarid

  1. Oota ma ei saanud nüüd aru - "Varjatud kujul maksad sa "tasuta" nänni eest vaata et rohkemgi, kui muidu." aga tuleb välja, et e-post tellides sa kokkuvõttes säästad, või on e-poe hinnad kallimad, kui poes?
    Mulle see e-poe idee meeldib, ma ise ei ole seda küll kasutanud, sest ma ei oska planeerida. Tavaliselt otsustan alles poes, mida süüa teha. Nõrk!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Näiteks saab tavakaupluses tihti soodsamaid tooteid, mida e-poes üldse pole. Tooted, mille "parim enne" kuupäev hakkab saabuma, on näiteks Prismas väga hea hinnaga. Mõnikord juhtub, et kauplus on tellinud mõnda kaupa liiga palju ja siis on vaja sellest kiiresti lahti saada, jne.
      Põhimõtteliselt on nii, et ma olen nii super õnnelik ühe väikse šokolaadi tahvli eest, et tellin Selverist aina sagedamini. See oli minu mõte. Noh, umbes nagu, et müün oma hinge maha või nii :D

      Kustuta
  2. Mulle peamiselt toidupoe ostlemine kulub köögi ja puuviljade osakonnas. Proovisin Maksimat ja Selverit, ja üsna mugav tõesti, eriti kui laps on haige ja kodust eriti välja ei saa. Maksimaga oli jah see häda, et kauba toomisel selgus, et osasid tooteid ei olnud ja kuna ma ei pannud linnukest kasti, tuua asendustoode, siis jäi mõni asi lihtsalt saamata. Selveriga ok, aga mulle tõesti meeldib väga ebaratsionaalselt osta oma puuviljad makismaalselt 2ks päevaks, siis tunduvad nad juba vanad ja tahan värskeid, iga paari päeva tagant aga ei ole mingeid muid kaupu eriti vaja, seega käin ikkagi pea iga päev või vähemalt üle päeva uusi värskeid puuvilju toomas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puuviljadega on meie peres nii, et olenemata mitu(kümmend) kilo ma neid ostan, siis süüakse need ikkagi umbes 2 päevaga ära :D. Ostan küll nädalaks selle mõttega, et 2 puuvilja päevas 5 inimesele, aga noh, mis sa teed, kui ise oled sisuliselt 10 tundi päevas tööl ja lastel on hea mõnus mõni vili haarata. Nii ongi, et tuubivad ennast 2 päevaga puuvilju täis ja ülejäänud nädal otsitakse muud. Olen loenguid pidanud ja riielnud, vihastanud ja nutnud. Kõik tulemusteta. Närvide säästmise mõttes, võtan oma puuviljad töö juurde kaasa ja kutid vaadaku ise kuidas oma varusid jaotavad. Ei jõua nii palju puuvilju koju osta, kui need eest ära süüakse. Peaks nad koolivaheajaks kusagile troopilisele maale puuvilju korjama saatma ehk siis saavad oma isud täis.

      Kustuta

Postita kommentaar