Kuidas müüa eskimole lund?

Kunagi keegi tark inimene kusagil kirjutas, et tema on pannud tähele, et kui Eestis mõni naiskirjanik uue raamatu üllitab, siis peagi on ta Kroonika esikaanel eevaülikonnas. Sellest ajast on mul alati judinad tekkinud, kui mõni sookaaslane end, reklaami eesmärgil, paljaks koorib. Ei, ärge saage valesti aru, ma arvan, et teatud alastus, õigel ajal ja õiges kohas, on igati ootuspärane ja võib mõjuda väga sulnilt.


Hoopis teine teema on seksuaalsuse kaudu nänni müüa. Kas see toimib? Absoluutselt. Aga see ei tähenda, et see sellepärast õige on. Kuul pähe, ravib peavalu kõige efektiivsemalt, ometi pakuvad vaid vähesed farmatseudid seda oma klientidele.

Pigem tekitab see minus tunde, et tegemist ei ole kuigi kvaliteetse asjaga ja selletõttu on seda vaja eriti alatute võtetega esile tuua ja inimestele meeldejäävaks muuta. Sest varem oli ikka nii, et kui naine soovis, et teda tõsiselt võetakse, siis varjas ta end pseudonüümi taha. Ja reeglina oli see meesterahva nimi. (Kunagi kuulsin isegi väidet, et Shakespeare oli tegelikult naine olnud.) No ja kes meist on kunagi näinud, et mõni päriselt hea (meessoost) kirjanik, muusik või näitleja ennast reklaami eesmärgil alasti oleks eksponeerinud? Kindlasti mõni on, aga pigem on see "vaadake ma olen paljas, ostke nüüd mu uus plaat" rohkem ikkagi õrnema soo leivanumber.


Kommentaarid

  1. nii,,kallis Katie, mu kolmeaastane nägi seda fotot siin ja nüüd nõuab vastust, miks tädi kukkus mere ääres pikali pilliga? Kuidas Sa seda seletad? :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen alati aususe poolt. Seega, ma ütleksin, et kahjuks ei oska tädi väga hästi pilli mängida ja oli sunnitud oma riided maha müüma, et mitte nälga jääda. Aga nüüd enam riideid pole ja alles ongi pill ning tädi on näljast kurnatuna mere ääres ära minestanud. :)

      Kustuta

Postita kommentaar