Why won't you pick on someone your own size?

Vahel kiusavad vanemad poisid noorimat. Naeravad tema üle, et miks ta ikka veel nii lühike on ja kapist tassi ei ulata võtta. Küsivad, et miks ta ikka veel teises klassis käib, et kas ta on ikka veel nii rumal. Või kuidas ta ei tea, kes Stephen Hawking on. Selline kiuslik narrimine. Ilmselt on see üsna levinud nähtus. Perekondlik rivaalitsemine. Ja emadele käib see hullupööra närvidele.

Oli aeg, kus ma pidasin Hannes Võrnot ääretult mehelikuks ja meeldivaks inimeseks. Ta tundus soe, ligipääsetav, terav ja hea huumorimeelega. Mõned asjad tema juures panid kulmu kergitama, aga enamasti ma võin julgelt väita, et ta meeldis mulle. Väga. Aga siis juhtus Leto Svet ja pärast seda, mitte nii väga.



Viimasel ajal on ta oma ütlemistega ületanud igasuguse hea maitse piiri. Minu jaoks on ta muutunud kibestunud vanameheks, kelle ainus rõõm elus on teistele ära panna. Norib tühiste asjade kallal ja otse öeldes on lausa õel.

Aga see viimane asi Tallinna TVs, see oli minu jaoks juba liig, mis liig. Milline inimene nii teeb? Milline mees? Milline isa? Kas tal hakkas hea pärast seda? Kas sai mingi laksu, et pani 5aastasele ära? See, kui midagi teha naeratusega näol, ei tee seda eetiliseks. (link)

Saadet oli väga piinlik vaadata. Mitte Oliveri pärast, vaid selle teise jõmpsika. Väikest lohutust pakub teadmine, et ilmselt ei saanud Oliver ise aru, mis toimus. Aga lapsed tajuvad selliseid asju. Ja vähem kui kindel, et mõne aasta pärast seda videot vaadates, jõuab olukorra horror ka temani. Ma ei arva, et küsimused ise olid sellised, mida ei peaks lastelt küsima. Lapsi peabki õpetama analüüsima, arutlema ja maailma vaatlema. Seda peaksid tegema lähedased, mitte mingi ülekasvanud jõmm televisioonis. Kas tõesti viiekümneaastasel mehel ei ole nii palju talupoja mõistust ja elementaarset viisakust, et ennast adekvaatselt ülal pidada? Mida ta siis nüüd saavutas? Klikke ja tasuta reklaami? Ise halab Facebookis, et jätku ajakirjandus ta rahule. Päriselt? Tehti liiga tillukesele? Ole nüüd mees ja vastuta oma tegude eest. Vanus juba selline, et võiks.

On the bright side, video sai meie kodus väga populaarseks. Näitasin kuttidele, kui lahe paistab kõrvalt välja see, kui nooremat kiusatakse. Nagu õppematerjal või nii.

Kommentaarid