Ameerika reis - piletid ja majutus

Unistus unistuseks, aga elu pole Disney muinaslugu, kus haldjast ristiema võlukepiga kohale ilmub ja kõik sinu eest ära korraldab. Seega esimene samm - piletid. Hakkasin infot juba augustis koguma. Käisin regulaarselt iga paari nädala tagant trip.ee lehel vaatamas, et mis need lennupiletid siis maksavad ka.

Travel + Leisure

Novembris ostsin piletid. Edasi-tagasi pilet 342 eurot kopikatega. Hinnas kõik lennujaamamaksud, teenustasud ja muu kupatus. Ja mina arvasin, et piletid USAsse maksavad miljoneid. Võimalik, et oodates oleks saanud ka soodsama hinna, aga samas ei tea sellega kunagi. Hinnad võivad hoopis ka tõusta. Kui ma oleks lihtsalt otsinud parima hinnaga reisisihtkohta, siis oleks teine lugu. Minu eesmärk oli sõita New Yorki. Olin endale ise eelarvet koostades laeks määranud 350 euri piletite eest. Nii et mulle see 342 sobis kenasti.

Hotelli peale ma eriti isegi ei mõelnud. Kohe alguses oli selge, et kodumajutus on suhteliselt ainuke variant, kus USAs ööbida. Saad tulla ja minna millal soovid, süüa teha, pesu pesta ja eks ta on soodsam ka kui hotellis. Tegelikult ma ei tea kas on soodsam. Ma ei vaadanud isegi hotellide hinnakirja. Minu loogika ütleb, et kui ma olen hotellis ja hea õnne korral on seal isegi hommikusöök hinnas, siis kaks korda päevas väljas süüa tuleb ikka kallim, kui ise tehes. Lisaks tahavad hotellid iga teenuse eest (nagu kinga viksimine, triikimine, pesupesemine) lisatasu. Pealegi, ma juhtusin poole silmaga nägema mingit saadet, kus tüübid kontrollisid New Yorgi hotellide voodipesu vahetust. Ühesõnaga, tulemus oli suht rõve. Vaadake ise.




Niisiis, kodumajutus. Kas Booking.com või Airbnb.com? Kuna minu jaoks oli see nii võõras territoorium, siis kuulasin maad. Teadjamad soovitasid pigem Airbnb'd, pidi soodsam olema. Leidsin, õigemini õde leidis, ühe korteri New Jerseys. Selline hea asukohaga, privaatne ja suht mõistliku hinnaga. Kahele inimesele 863 euri kahe nädala eest. Mitte just väga vähe. Teisest küljest... Teate mis, polegi mingit teist külge. Hind oli see, meile sobis ja nii ongi. Nagu ütlesin, kindlasti oleks leidnud odavama võimaluse. Aga see polnud kunagi reisi eesmärk. Minu vaatenurgast oli asi nii, et tõenäoliselt esimene ja viimane reis USAsse, või vähemalt idarannikule. Miks ma pean stressama ja ennast pooleks mõtlema, et kust mingeid penne säästa? Mul oli eelarve - kaks tuhat kogu projekt (lennupiletid, majutus, ekskursioonid, söögid-joogid, šhopingud). Kui saan alla selle, väga tore, peaasi et üle ei läheks.

Järgmine samm - kindlustus. Kuna ma kõike meeletult kardan ja olen jube ettevaatlik, siis tegin täiskindlustuse. Kõik mis võib valesti minna, kõige vastu kindlustasin. Hind südamerahu eest 89 eurot.

Igatahes detsembris olid meil siis nii piletid kui ka korter. Edasi jäi ainult oodata. ESTAt ei soovitatud liiga vara teha. Ootasimegi siis. Aprillini ootasime.
 

Kommentaarid