Varesele valu

Ühesõnaga, ma jäin ka siis ikkagi lõpuks haigeks. Vindusin küll tükk aega ja lootsin, et läheb üle, aga ei vedanud. Nädal aega juba siruli. Haige kogu raha eest. Palavik kõikus 35,7st kuni 38,3ni. Kopsudes elas mingi tuldsülgav elukas ja peas tagusid seitse pöialpoissi päevad-ööd. Ma pole nii haige olnud juba... ma ei mäleta, et ma kunagi nii haige oleks üldse olnud. Okei, võib-olla siis kui mul kopsupõletik oli, siis oli ka halb. No siis oli ikkagi hullem. Aga sellest on juba 21 aastat möödas.


No haige olla on juba niigi rõve. Mis sellega kaasneb, kui sa haige oled on teiste inimeste mure sinu haiguse pärast. Ma arvan, et minu probleem on see, et ma tegelikult väga tihti haige ei ole. Mitte Haige suure algustähega. Veidi põen, mingi palavik on ka kaks päeva, köhin ja nuuskan nina. Ma ei hakka sellise naljahaiguse pärast isegi perearsti tüütama, rääkimata haiguslehest. Seekord pidin siiski ka arsti tülitama, sest ei suutnud lihtsalt tööle minna. Jube nõrkus oli peal. Hoidsin seinast kinni, kui mööda elamist liikusin. Õnneks eriti ei tulnud liikuda. Ikkagi mingi kasu peab neist neljast olema ju. Käisid poes, koristasid elamist, tegid süüa. Tublid poisid, midagi pole öelda.

Aga tulles tagasi selle juurde, et miks haige olla on jama, kui sa pole sellega harjunud. Nimelt, mul sugulased läksid natuke lolliks. Hakkasid juba vaata et vägisi mind EMOsse vedama. Pandi kõik võimalikud ja võimatud diagnoosid tohter Google abiga ja hakati pärja raha koguma. Iga päev helistati, et kuidas mul nüüd on ja kas ma ikka pole ümber mõelnud ja äkki läheks siiski EMOsse. No laske lihtsalt vaikselt haige olla! Tavalised inimesed paar korda aastas istuvad palavikuga kodus, ma ei või siis korra kümne aasta jooksul. Ise olen süüdi, et liiga terve olen. Peaks tihedamini haigestuma, siis äkki on paanikat vähem.

Ülemus ka saatis iga päev sõnumeid, et kuidas mul on. Noh tavaline, haige tunne. Vaatan ühe silmaga mingit saadet telekast, selg juba haige pidevast magamisest ja metsikud süümekad, et ma täiesti kasutu olen. Kas see nüüd ongi see, millest vanad inimesed rääkisid, et alates neljakümnendast eluaastast hakkavad kunagi korralikult põdemata haigused kätte maksma?

Kommentaarid