Ameerika reis - ESTA

ESTA on selline tore programm reisijatele, kelle kodumaa on sõlminud USAga viisavabaduse. Täidad kuus lehekülge andmeid alates põetud suguhaigustest kuni "kas sa oled kunagi või soovid tulevikus osaleda terrorismi aktidega" küsimusteni. Maksab kogu lõbu ametliku info järgi 14 USDd.




Pange tähele, et ametliku info järgi. Logisin ennast rõõmsalt läbi USA saatkonna lehekülje sisse, hakkasin muudkui puhtsüdamlikult ülestunnistama, missuguseid patte ma olen elus jõudnud korda saata ja millest alles unistan. Jõudsin viimasele lehele ja kuvatakse mulle arve $88. The what now? Mitte, et see oleks väga suur summa, aga ülemäära tilluke see nüüd ka ei ole. Eriti võrreldes 14nega.

Asusin googeldama, et mis see ESTA siis lõpuks ikkagi maksab. Leidsin ühe artikli, kus keegi iirlanna kaebas, et temalt oli ka 126 Ameerika dollarit kaaperdatud ja et tema oli siis hakanud asja uurima ja lõpuks oma raha tagasi saanud.

Selgub nimelt, et keegi tarkpea (õigemini on neid rohkem kui üks) on välja nuputanud, et sellise asjaga on ju võimalik vahelt teenida. Panen oma virtuaalse putka püsti, maksan googlile natuke reklaamiraha, et minu leht otsingumootorist ESTAt sisestades esimeste seas ilmuks ja ding ding ding! raha tuleb. Ja ametlikku ESTA lehte annab ikka üles leida. Pidin mitu lehte läbi käima, enne kui lõpuks õige üles leidsin. Täielik peavalu, ma ütlen.

Vaadake siis ette, enne kui maksma kiirustate. Vargaid ja aferiste on kõikjal.

Lihtsalt... ei, see pole see uks.


Mina sain lõpuks siitkaudu õigesse kohta: https://esta.cbp.dhs.gov

Ja ega nad kohe ei ütle ka, kas sa ikka saad või ei saa. Mitu head tundi istud seal higiste peopesadega ja ootad vastust.

Kommentaarid

  1. Kui ma esimene kord ESTA't taotlesin, tuli vastus hetkega. Kui aga passi vahetasin ja uuesti oli vaja taotleda (vist oli pool aastat vahet), jäi ka "pending" märk. Ma pidin esmalt rabanduse saama, et miks sedakorda kohe läbi ei läinud. Kiire guugeldamine näitas, et viimasel ajal oligi "pending" tavalisemaks saanud ning päris ruttu oli õnneks taotlus heaks kiidetud.

    Tõenäoliselt sa tead, aga igaks juhuks ütlen, et prindi ESTA kindlasti välja, kui reisile minek. Mul USA piiril ei ole seda näha tahetud, aga lennufirmad on küll asjast huvitatud olnud, kui check-in'is olen.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta võttis naha märjaks küll, kui kohe vastust ei tulnud. Ise arvasin, et see on äkki raha laekumise kiirusega seotud. Sest umbes kahe tunni pärast tuli juba approved kinnitus.

      Seda on jah, mainitud, et kõik info oleks hea paberkandjal ka kaasa haarata. Aga ega meeldetuletus paha ei tee :).

      Kustuta

Postita kommentaar