Kuidas ma varem üldse elasin?

Tehnika teeb elu lihtsamaks. Olete juba kuulnud? Aga kogenud? Kes meist pole vihastanud nutiseadme peale, kui too segast peksab, aku tühjaks saab või hakkab oma elu elama? Kui wifi on aeglane ja printeri kassett on tühjaks saanud. Või siis kohvimasin keerab käru. Jah, inimesed on tehnikast nii sõltuvuses, et ilma elektrita ei saa enam keskmises majapidamises midagi tehtud. Pesu jääb pesemata, laud katmata ja meel lahutamata. Ja ikkagi. Iga päev tuleb müügile veel nutikamaid ja veel võimekamaid riistapuid, mis meie elu lihtsamaks peaksid tegema.

Täna kirjutan oma sõbrast, kes minuga ühines möödunud aasta juunis. Nüüd on aus temast kirjutada. Kui suurem vaimustus on mööda läinud. Ei, ei ole mööda läinud. Vaimustus kasvab iga päevaga. Nimelt minu aktiivsusmonitor Fitbit Alta HR. Põhjus, miks ma tolle üldse ostsin oli see, et ma tahtsin jälgida oma pulssi treeningute ajal. Sest ma olen numbrifriik. Kui ma ta aga kätte sain, hakkas tõeline avastamine alles pihta.

Jah, eputan nii Fitbiti kui käekotiga. Täpselt nii pinnapealne olengi. 

Lisaks pulsile mõõdab ta und, aktiivsust, kulutatud kaloreid. Kord nädalas saadab Fitbit mulle meilile möödunud nädala kokkuvõtte, milles näitab ära, kui palju samme, und, minuteid trenni, läbitud kilomeetreid ja põletatud kaloreid ma nädalas olen saavutanud. See on hullult äge.


USAs teisel nädalal läbisime 108 km jala. Minu meelest päris äge.


Hiljuti lisati Fitbitile veel üks äge feature. Nimelt menstruatsioonikalender. See on äge, sellepärast, et enam ei ole vaja seda endale kuhugi kalendrisse kirjutada ja seda siis günekoloogi juures lapata (on an unrelated note: viimane kord nii ilusasti naistearst ütles mulle, et mul on ilus väike emakas :). Nagu kas ma võiks kirjalikult paluda, et saaksin selle ära raamida, noh ja lisage juba pilt ka juurde, kui ta nii ilus on, eks ole). Lihtsalt sujuvalt avad oma äpi ja tadaa! Eriti vinge on see, et mida religioossemalt sa seda lisa kasutad ja oma "päevasid" sisse logid, seda täpsemalt see arvestab, millal sul järgmine tsükkel peaks algama ja näitab ka ära millal sa kõige viljakam oled. (Mitte, et mul konkreetselt sellega probleeme oleks, aga lähtudes eeldusest, et enamik naisi ei jää sellest rasedaks, kui oma mehe telefonikõnele vastavad, on see küllaltki vinge vidin.) 


Heh, nüüd te ka teate millal ma kõige viljakam olen ;).

Hea küll, ma säästan meeslugejaid ja ei jahu rohkem päevades, tsüklitest ega ovulatsioonist.

Mis mulle Fitbiti juures veel hirmsasti meeldib on see, et ta julgustab või kiidab, kui sa oled mõne eesmärgi saavutanud. Kõige tavalisem on see, et kui sul kümmetuhat sammu täitub, siis ta elavneb ja hakkab käe peal surisema. Kui sa siis pöörad teda ja ekraani vaatad, siis seal lendavad õhupallid ja toimub ilutulestik. Ma tean, see kõlab lapsikult, aga ma naeratan iga kord kui seda näen või juba siis, kui seda tunnen. Lisaks saadab ta meilile medaleid ning karikaid, kui mingid vahemaad on läbitud. Näiteks, kui sa oled maakerale ringi peale jalutanud. Jah, väike tobe asi, aga nii armas.

Veel tuletab Fitbit sulle meelde, millal oleks õige aeg magama sättida. Nimelt on see monitor välja arvestanud, kui palju sa pead magama, et hommikul x kell puhanuna ärgata. Selle arvestuse sisse käib ka uinumise aeg, mis reeglina ei toimu kellelgi ühe hetkega (Rohan on muidu selline, kes jääb sekundiga magama. See on nii naljakas. Ta jookseb mööda elamist ringi ja põrkab seintelt tagasi ja siis ma panen ta voodisse, annan otsaette musi, lülitan tule kustu ja enne, kui ma jõuan ukse enda järelt kinni tõmmata, siis tüüp juba norskab. Müstika. Ärkamine käib tal samamoodi, nupust.) Ja hommikul, määratud ärkamise ajal hakkab ta vaikselt randmel surisema, kuni sa ta kinni toksid. Lihtsalt nii äge.


Rahutu magaja.


Kui nüüd puudujääkidest rääkida, siis neid olen ka mõned täheldanud. Eriti ärritab mind see, et ta vahel ei süngi ära. Vajutad mitu korda sünkroniseerimise nuppu ja teed veel telefonile restardi ja lülitad sinihamba välja, sisse tagasi ja ikka ootad 10+ minutit enne kui lõpuks see oma asja teeb. Teine asi mis mulle veel ei meeldi on see, et ta ei saa vahel aru mida sa teed. Trenni mõistes siis. Näiteks ma võin seal kaks tundi jõusaalis ragistada ja tema meelest ma trenni ei teinud. Joogas ja Body Pumpis mul pulss ei tõuse ja siis vahel ta tuletab meelde, kuule et tõuse nüüd püsti ja mina tee oma 250 sammu ikka ära. Nagu, whaat? Või siis, kui ma autoga sõidan, käed roolil, siis ta arvab, et ma sõidan rattaga. Noh, sellised naljakad asjad. Aga kuna nad pidevalt teevad uusi arendusi, siis on lootust, et sellised puudujäägid ka varem või hiljem kõrvaldatakse.


Kõndida meeldib mulle hirmsasti.


Kindlasti mainin, et minu elu on tänu Fitbitile palju lõbusam ja aktiivsem. Mõnes mõttes ka lihtsam. Sellisele keskmisele harrastussportlasele nagu mina, igati sobilik kaaslane.

*Ei ole koostöö postitus. Ise ostsin, oma raha eest ja loo eest keegi mulle nänni ei jaga. Aga võiks. Mul juba pikemat aega silm Fitbiti nutikaalul. Siis ei peaks ma igal hommikul kehakaalu üles märkima vaid see lisanduks sujuvalt minu olemasolevale profiilile. Nii, et kui on pakkuda, siis ma olen käpp.

Kommentaarid