Inkassaatorid

Ülemusel oli auto vaja parandusse viia. Ta palus mind, et ma ta autoremondikojast üles korjaksin ja pärast sinna tagasi viiksin, kui auto valmis. Päris mitu korda nii sõitsime. Sest esiteks oli vaja auto diagnostikasse viia, et üldse välja selgitada, et mis tollel mureks. Siis juba päriselt remonti.

Ülemus nii toredasti, kohmetult istus mu kõrval nagu ulakas koolipoiss, kellele õpetaja tahvli puhtaks nühkimise eest kahe asemel kolme miinuse paneb. Ma saan temast aru. Mulle ka ei meeldi teistelt teeneid küsida ja võlgu olla. Teeneid osutada see eest, on väga mõnus. Annab võimu. Teadmise, et kui sul endal on midagi vaja, siis on sul keegi kelle käest see suurema peavaluta sisse kasseerida.

Igatahes, ei saanud ma oma laenu pealt suuri intresse koguda, kui juba tuligi see päev, mil mul oli teenet vaja. Nimelt, Vollil üks silm ei tahtnud hästi põleda. Kuna ülemus on mul kuldsete kätega mees ja ma olen oma silmaga näinud kuidas ta iPhone ekraani vahetab ja muid tehnilisi probleeme käsitleb, siis mõtlesin, et ei hakka nukra näoga bensiinijaamas võõrastelt kerjama ja palun teda. Pirni ostsin eelmisel õhtul Automaailmast ära ja siis kavala näoga, pärast kohvi serveerimist, küsisin.

Vot see esituli ei põlenud. Nüüd põleb.

Noh, ta oli kohe valmis. Tõmbas töökindad kätte, kapotikaas lahti, ma veel näitasin, et kuidas silma pealuust välja saab, hoidsin tõrvikut pea kohal ja tundus, et kõik sujub. Sujuski, kuni hetkeni, mil selgus, et ma loomulikult olin vale pirni ostnud 😤 (h11). Värvisin juuksed ära, aga näed vanad kombed ei taha kaduda!

Kuna meil on kliendid, kes muuseas ka autodega tegelevad, siis silkas ülemus õiget pirni sebima. Mina jäin garaaži pead vastu seina taguma. Jõudis tagasi õige pirniga (h7) vahetas ära ja asi korras. No mitte päris. Need sõbrad polnud nõus raha pirni eest vastu võtma. Nüüd on ülemus neile teene võlgu. Ja mina olen võlgu ülemusele, et ta mulle teene osutas 😵.


Kommentaarid