Kuidas tappa söögiisu?

Ma armastan süüa. Palju ja tihti. Ülesöömine ei ole minu jaoks kunagi probleem. Probleem on säilitada kõige selle söömise juures kaalunumber 55 ja riidesuurus 34. Ja siis ma mõtlengi välja nippe, kuidas söömist ohjes hoida, sest muidu kaaluksin ma aasta lõpuks juba 120 kg.

Minu lemmar hommikusöök. Proteiinipannkook, koos banaani ja kohupiimaga.

Üks asi, mis aitab, on mineraalide tarbimine. Siis ei teki organismis puudujääke ja oma isusid on lihtsam ohjata. Teine abivahend on valida kalorivaesemad alternatiivid. Ka kvaliteetsem tooraine aitab vähem süüa - sa saad naudingu toidust kiiremini kätte. Võibolla on see ka psühholoogiline, kui tead, et maksid eine eest rohkem, siis see on justkui parem, IDK. Naabripoiss kasutab vana head "ära osta koju ahvatlusi" dieeti. Tema Instagrammi fotodelt võib näha, et see toimib. Mõned mu tuttavad kasutavad ka "ära viibi liiga palju kodus" toitumiskava. Kah töötab. Või siis "Joo parem vett" dieet.

Kõrvitsa püreesupp. Parim on ikka enda tehtud.

Täiesti juhuslikult avastasin aga enda jaoks uue ja toimiva nipi. "Vaata söömise ajal telekast midagi rõvedat" dieet. Ausalt - toimib. Peab endale kindlaks jääma ja kanalit mitte vahetama. See on ainuke tingimus. Siiralt. Üle poole toidust jääb söömata.

Hiiumaa praamil hommikusöök ja loomulikult 2 tassi kohvi.

Parima tulemuse saab vaadates mõnd arstisaadet. Aga toimivad ka dokumentaaldraamad. Iseäranis, kui juttu on mõnest haigusi põdevast poliitikust. Proovige oma Rimi pitsat süüa, kui vend seal mõnuga verd köhib või tal jalg mädaneb. Päris efektiivsed on ka koristussaated. Näiteks TLC kanalilt jookseb "Maniakaalsed koristajad" saade. Seal esimeses pooles näidatakse ilgeid kaadreid kellegi hallitanud tapeedist ja rotikakast poti põhjas. Kui veab, ja enamasti veab, siis saab näha ka kellegi koristamata külmkappi ja mikrolaineahju.

Vahel saab pärast trenni väikse kingikoti. Seekord selline sisu. 
Muide, need vaarikamaitselised kohupiimakreemid on väga maitsvad. Kirsiomad on ka head.

Selle dieedi puhul on ülioluline söögiaegadeks just õige telekava välja valida. Näiteks paksude saated mind ei aita. Ammugi kokasaated. Kui nad seal ilusaid kooke küpsetavad, siis ma võin ennast ka nuikapsast järades ümmarguseks närida. Ütle veel, et kapsas kanni ei kasvata. Kasvatab küll, kui seda hästi palju süüa. Vaadake jõehobusid, need ju puha taimetoidulised. Ja romantilised komöödiad on need kõige hullemad. Mingi anorektiline näitlejatar kaanib hommikust õhtuni värvilisi kokteile ja veini ning täiesti süüdimatult koperdab oma unistuste printsi otsa. No loob ju täiesti vildaka maailmapildi. Alkoholis on tohutult tühje kaloreid. Ja kui sa sellest pärast Bridget Jonesi päevikute vaatamise maratoni lõpuks aru saad, siis see lihtsalt ajab veel rohkem jooma. No ja, et see pähe ei hakkaks, siis on ju vaja süüa. Ja midagi rammusat.

Hommikusöök Ameerika moodi. 

Nii, et jah. Panen varsti sobivate telesaadete ja filmide nimekirja üles. Ja kui te kõik kenasti saledad olete, siis ärge unustage, et te lugesite sellest esimest korda minu blogist.

Kommentaarid