Ridade vahelt

Kuna ma ise olen suhteliselt otsekohene inimene ja taktitunne on mulle mõistatuslik võõrsõna, siis on mul väga raske aru saada, kui keegi üritab mulle midagi ridade vahelt öelda. Lõpuks ma saan aru küll, aga tavaliselt on siis juba lootusetult hilja.

Näiteks kord sõitsin bravuurikalt parklasse sisse ja nägin, et mõned mehed vehivad kätega ning passivad pahaselt. Jõllitasin ülbelt vastu ja kommenteerisin kaasreisijatele, et "Jah, vaadake, käes on 21 sajand ja naistel on juba lubatud sõidukeid juhtida!" Mis selgus? Olin rõõmsalt telliskivi märgi alt parklasse pööranud ja sellest ka vastav reaktsioon.



Siis jälle ühel hommikul sõitsin tööle ja mõned vastutulevad sõidukid vilgutavad tuledega. No esiteks, see tuledega vilgutamine on üldse üks arusaamatu komme. Mul tekib kohe assotsiatsioon korravalvuri lähedalolekuga. Umbes, et istub seal põõsa vilus ja mõõdab kiirust. No ja ma ei reageeri sellistele vilgutustele. Üldiselt olen ma ju korralik liikleja, väljaarvatud siis, kui ma Tartusse sõidan. Veel on selle vilgutamisega nii, et ma ei saa aru, kas see on päriselt vilgutamine või sõitis vastutulev sõiduk lihtsalt august läbi, siis ka võib jääda mulje, et vilgutab tuledega. Niisiis ei reageerinud mina neile vilgutamistele. Lõpuks kui juba bussijuht ka mulle korralikult "silma tegi", siis hakkasin mõtlema, et äkki mulle tahetakse miskit öelda. Näiteks, et mul tuled ei põle vms. Ja tuled ei põlenudki. Seda nägin ma alles siis, kui olin süüdimatult pool linna läbi tuuseldanud ja lõpuks foori taga eesseisva auto tagastangelt nägin, et minu Volli silmad täitsa tuhmid. Panin siis tuled peale ja olin õnnelik, et ma niiviisis ringi kaarutades mõnele Võsa Villemile ette ei jäänud.

Hiljuti vestlesime Messengeris ühe tuttavaga ja rääkisime lamell- ja naastrehvidest. Kiitsime üksteise võidu, et kumb ikka parem autojuht on ja ajasime muud car related juttu. Ja siis, ühtäkki saadab kutt mulle lingi sellest, kuidas üks slaavi bõkk, istub oma bemmi roolis, biitsepsid nii suured, et need punnitavad juba aknast välja ja räägib naiste-meeste vahelisest suhtlemisest. Kutt kirjeldab, kuidas ta internetist velgede ja proteiinipulbrite lehelt oli sattunud lugema ajast, mil oli kombeks mehe surma puhul, tema täies elujõus olev abikaasa koos mehega matta. No selleks ikka, et naine teda ka tulevas elus saaks edasi ümmardada. Seltsimees heietab, kuidas tema meelest jube hea komme ja et võiks ka tänapäeval nii olla. Siis naised hoiaksid oma mehi rohkem, et nad ikka kauem elaksid. Ja, et kui naine halvasti käitub, siis mees võiks iga kell naljaviluks rinnust haarata ja end toolilt maha kukutada.

No jah, huumor. Pisut vulgaarne ja kindlasti šovinistlik, aga minu meelest täitsa naljakas. Mis aga mul juhtme krussi keeras, oli see, et miks mulle selline videoklipp saadeti? Mida sellega öelda tahetakse?  Äkki see oli kuidagi sõidukijuhtimisega seotud? Jutustaja ju istus rooli taga? Või äkki seal taustal jooksis Michelini reklaam? Mingi point ju pidi olema? Küll ma ühel päeval välja mõtlen.

Kommentaarid