Seiklused Volliga jätkuvad

No vaadake neid sügavaid siniseid silmi! Kuidas on võimalik neisse mitte armuda?

Paraku mitte sedasorti seiklused, mida ma eelistaksin. Hoopis seiklused, mis teevad hinge haigeks ja panevad pea valutama. Nagu kõik teised mehed minu elus, nii on ka Volli üheks parajaks tropiks osutunud. Ma ikka ei õpi ja valin mehi välimuse järgi. Ise olen süüdi, kui nad lõpuks ikka mulle pettumuse valmistavad.

Nimelt käis Volli mul augusti lõpus hoolduses. Vahetati filtrid ja õlid ning tehti tahmaeemaldust (see on diiselmootorite eripära ja kergesti välditav, kui pikamaa sõite teha. See ei tulnud mulle tegelikult üllatusena, juba ostes mind hoiatati.) Paar nädalat sõitis nagu Miška, mingit problet polnud. Ja siis läks jälle see vana hea kollane mootrituli põlema. No jah, süüdistasin ennast. Polnud terve september ühtegi üle pooletunnist trippi ette võtnud ja ilmselt see nüüd maksis kätte.


Ärge tulge mulle rääkima, et Volli on tegelikult hoopis Vilma. 
Märk isegi meessoo tunnustega, millest siin üldse rohkem rääkida?

Siis ühel hommikul, otsustas Volli, et tema täna tööle minna ei taha. Õnneks tal hakkas minust hale ja kolmanda palumise peale siiski käivitus ja võttis jalad alla. Korraks lõi mulle tabloole hoiatuskirja ka: ANTI SKID SERVICE REQUIERED. Googeldasin, et mida see sõnum tähendada võiks (sest ma eelmisest korrast ju ei õppinud). Mingit selget vastust ei tulnud ja kuna seda sõnumit ka enam ei näidanud, siis sõitsime Volliga sõbralikult edasi. Hinges küll kriipis, et mida ta ometi mulle öelda tahtis, aga otsustasin mitte kratsida, kui ei sügele.

No ja siis, esmaspäeval, sõidan mina mööda linna ringi, ajan tööasju ja kui ühest künkast üles tõusin, saatis Volli mulle uue sõnumi: ENGINE SYSTEM SERVICE REQUIERED. No mida veel! Aga see sõnum ka kohe kadus ja mingeid tõrkeid sõidul ei esinenud. Kuni õhtul hakkasin töölt koju sõitma ja Volli teatab mulle uuesti, et mootori süsteem vajab teenindamist. Ikkagi järelikult tal süda haige. No jah, ega ta enam ju mingi poisike pole ja südamehaigused kipuvad tülitama. Lisaks otsustas ta, et tal mu töö juures niigi hea, et täna võiks seal ööbida. Palusin ja anusin, et kuule, lähem ikka koju, eks ole. Aga ei. Lõpuks pärast umbes kaheksandat korda võttis ta jalad alla, aga oli nii õnnetu ja hädine, et ma ei julgenud temaga kuhugi minna. Kujutasin juba ette kuidas ma mõnel ristmikul pean temaga kaasliiklejate abi paluma ja kiirabi kutsuma. Jätsin ta raske südamega töö juurde.


Volli töö juures soojas.

Hommikul olin ma juba jälle igasuguseid õuduslugusid lugenud ja läksin teda vaatama. Istus seal rahulikult. Ettevaatlikult äratasin ta üles ja kolmanda kutsumise peale võttis jalad alla. Tablool jälle anti skid service teade, mis asendus kohe ka engine system service teatega. Istusin ta kõrval, hoidsin kätt ja lasin pööretel kõrgeks tõusta. Puperdas ja puterdas aga mootor kenasti urises. Paari minuti pärast kadus ka teade ära ja jäi ainult mootorituli põlema.

Võtsin teenindusega uuesti ühendust ja need lubasid järgmisel päeval uurida, et mis siis toimub. Mina samal ajal ragistasin Volvo foorumis ringi ja jõudsin endale mitmetuhandelised parandustööd välja mõelda.  Mis selgus, ikka seesama tahma jama. Mingi andur oli tahma täis ja sellepärast saatis veidraid sõnumeid. Arve südamerahu eest - 29 eurot.

Lõpp hea, kõik hea. Soovitus mulle - vii mees korralikult jalutama. Muidu see seal istub ja muutub aina haigemaks. Ise ju ka ronid trenni, et tõbesid eemal hoida ja nooruslikkust säilitada, miks sa siis oma meest nii lühikese lõa otsas hoiad?

Kommentaarid