Ukraadino!

Mina olen üks nendest inimestest, kes on suutnud liituda igasuguste kliendiprogrammidega. Mulle piisab sellest, kui ma saan mõne boonuskaardiga raha säästa ja boonuseid koguda. Eriti vinged on just boonused. Siis, kui käid pidevalt samas ketis, siis need ikka kogunevad ja ühel hetkel on mõnus neid kasutada. Ostad kärutäie manti ja maksad 1 sendi. Täiega miljonäri tunne.

Parimad asjad elus pidid olema tasuta ja paremuselt teised jälle väga kallid. 
Nii ütles Coco Chanel.

Aga siis on need teised kauplused ja ettevõtted, kes varastavad sinu raskelt kogutud boonuseid. Kõige rohkem boonuseid on mult varastanud Apotheka kett. Ma käin apteegis kolm korda aastas ja ostan kohe varuga. Sest ma pole mingi haige ju, eks ole. Lihtsalt vitamiine ostan. Aga nemad seal võtavad iga aasta alguses või lõpus, ma täpselt ei teagi, kõik kogutud boonused endale. Iga kord kui lähen aasta esimest ostu tegema, teades, et mul peaks seal mingid sendid olema, siis neiud sõbralikult naeratavad ja teatavad, et tutkit brat.

Veel üks vastik pikanäpumees on Baltika kett. Ma armastan nende riideid ja ostan sealt päris palju. Neil aga on selline astmeline boonusprogramm. Kui sa juba oled klient, siis kogud 5% boonusraha. Järgmine tase on 7% ja kui oled aasta jooksul 600 euro eest riideid ja aksessuaare omandanud, kogud 10% boonusraha, mida siis järgmise ostu puhul kasutada saad. AGA!!!! Iga aasta alguses pead uuesti alustama 5% pealt. Nagu, mida asja! Täielik jama! Iga kord vihastan kohutavalt. Aga siis annan andeks. Sest nad iga aasta kingivad mulle puhast raha, kui mul sünnipäev on. Ja tegelikult, mis see 600 eurot siis on? Selle eest saab heal juhul kaks korralikku ülikonda või ühe mõnusa mantli. Ostad kohe jaanuaris ära ja järgmise 11 kuu jooksul saad iga kord 10% ostusummast puhta kasumina kontole tagasi. Kasuks ikka.

Hiljuti avastasin, et veel üks varganägu, kes minu tasuta raha minu käest nahaalselt ära pätsab on endine Statoil. Seal loomulikult mingit boonusraha ei kogune. Aga kogunevad vautserid, nagu ma hiljuti aru sain. Suurelt igal pool kirjas, et iga kuues kohvi tasuta. No okei siis. Ostan kohvi. Ostan kaks kohvi. Tšeki pealt loen, et tasuta kohvini jäänud 2. Veel paar kohvi ja peaks nagu tasuta saama, aga ei, need sõbrad ikka küsivad mu käest 2,35 eurot. No okei. Maksan. Kviitungi pealt loen, et tasuta kohvini 5. Mäh? Kes mu kohvi siis endale sai? Elan oma elu edasi ja unustan kogu loo. Ostan vahepeal veel kohvi ja vaatan kuidas arv kviitungil muutub. Mis ei muutu on minu tasuta kohvi. Ikka 2,35 ja 3,25. Olen solvunud ja mossitan. Tõprad sellised. Ma hakkan hoopis Olerexist kohvi ostma!

Cirkle K kohv, mille eest maksta tuli, sest ma ei oska reegleid lugeda.

Aga siis said lapsed mu tšekid kätte ja küsivad, et mis asjad need vautserid on, mida mul väidetavalt peaks 2 tükki olema? Vaatan ise ka, et tõesti mingid vautserid. No ma ei tea ju. Läksin siis lõpuks üle pika aja Cirkle K-sse ja küsin, et kas nendel tasuta kohvidel on mingi aegumise tähtaeg, sest enda arvestuste kohaselt olen ma juba vähemalt poolteist tasuta kohvi välja teeninud, aga keegi ei taha neid mulle anda. Neiu malbelt naeratab ja teatab, et jah, on küll aegumise tähtaeg. Kaks kuud. No jah, see seletab asja. Siis mul tuli meelde küsida, et mis asjad need vautserid seal kviitungi lõpus tähistavad. Tõmbab mu kaardi kassast läbi ja teatab, et mul on 1 kohvi ja 1 moosipall saada. Ei noh vahva ju! Järgmisel hommikul ei pea hommikusöögi pärast muretsema.

Loomulikult on kõik see info kusagil kodulehel üleval. Aga olgem ausad, kes see viitsib seda lugeda? Ja isegi kui ma korra lugesin, siis mäletan ma jee seda aasta pärast. Klassikaline - lollidelt tulebki kõik raha ära võtta.

Kommentaarid