Näita mulle oma ostukorvi ja ma ütlen sulle, kes sa oled

Naised, kui te otsite meest, siis unustage Tinder, spordiklubid ja kallid hobid. Minge kauplusesse ja otsige meest, kes uurib põhjalikult pelmeenide väljapanekut. 
-Tundmatu autor

Kassalint on üks jõhkralt aus psühholoog. See ütleb inimese kohta sageli palju rohkem, kui misiganes Facebooki staatus või InstaStory. Peakski looma tutvumisäpi, kus on profiilipiltideks foto nende viimasest poeskäigust*. See ütleb inimese intellektuaalse vanuse, koduloomade olemasolu, hobid, selle kas inimene kokkab või eelistab väljas einestada, kas talle meeldib jooki panna, kas tal on lapsi, kas tal on psühhopaadi kalduvusi ja kas ta hoolib keskkonnast.

No näiteks, inimene võib ju öelda, et ta on 35aastane, aga kui tema ostukorvis on viinerid, hommikusöögi krõbinad ja Coca-Cola, siis tema intellektuaalne vanus jääb pigem sinna viieteistaastase kanti. Kassapidajana nägin igaõhtuseid naiskliente, kelle ostukorv koosnes kolmest esemest - kassitoit, longero ja Caesari salat. Reedeti võeti 2 longerot või pudel veini. Hobidest räägivad ajakirjad, mis koos toiduga haaratakse. Need, kes ise süüa teevad, panevad korvi hoopis teisi asju, kui need, kes süüa teha ei viitsi. Seda, kas alkohol on pigem erand või reegel, saab hinnata mitte ainult koguse vaid ka hinnaklassi järgi. Need, kes joovad harvem, eelistavad tavaliselt pisut kallimat pudelit. Kui kassalindile asetatakse ka kohukesi, siis ilmselt on peres lapsi. Kui ostukorvis pole ühtegi magusat toitu, siis on kaks varianti - kas on tõesti mingi hull tervisefriik, või siis sadistlike kalduvustega kodanik (loe uurimustöö kohta siit). Seda, kas loodust hoitakse, võib juba ka kilekottide arvu kohta kassalindil ennustada.

Ja no mida sa ikka rohkem pead inimese kohta teadma, et otsustada, kas tasub tutvust sobitada või mitte?



Ülaltoodud foto on tehtud ühe nooremapoolse meesterahva ostust. Küsisin viisakalt luba, et kas ma võin pilti teha. Lubati. Kohe lisati, et ega ta üksi kõike ära ei kavatse süüa (loomulikult ma usun sind, mhmh). Küsis, et kas ma otsin inspiratsiooni nädalamenüüks (as if!). Vastasin, et ei, pigem leidsin inspiratsiooni blogipostituse tarbeks. Mis teil pähe tuleb, nähes sellist ostukorvi? Minu meelest on sisuliselt 2 võimalust. Esiteks: valmistatakse maailmalõpuks. Teiseks: hiljuti mindi naisest lahku ja nüüd on pelmeenivalik end ammendanud ning leitud ka teised valmistoidu riiulid. Vastuse sain ma noormehe käest ka, mõistagi. Lahkelt kohe teavitati. Et ma ikka blogisse õige info paneks.

Põnev oleks lugeda, mis teie arvate ja mis mõtteid teis tekitab teiste inimeste ostukorvi sisu? Ja ärge tulge mulle ütlema, et te ei vaata, mis teised inimesed kassalindile panevad. Vähemalt korra elus on kõik vaadanud naabri aiamaale ja lasknud fantaasial rändama minna.

*I call dibs! Kui keegi teeb, siis oleks ikkagi aus minu idee eest vähemalt 2% tulust loovutada.

Kommentaarid

  1. Olen täiskasvanud naine,lapsi ei ole aga ikka on mul korvis kohukesed, sest ma ise söön ja need on maitsvad. :D seega ei saa korvi sisu sinu kohta midagi õelda.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No see näitab, et Sul on hea iseloom. Psühhopaat tõenäoliselt pole 😁.

      Kustuta
  2. Pean tunnistama, et siinkohal lähevad meie arvamused mõneti lahku, aga vaielda ongi mõnus. :)

    Olin ka paar kuud kassapidaja ja kuigi oli isegi põnev näha, mida inimesed ostavad, siis ei julgenud päris diagnoosi selle põhjal valmis kirjutada. Inimene võib toituda uskumatult ebatervislikult, aga see näitab tema intellektuaalse taseme kohta ikkagi peamiselt seda, et: 1) ta ei hooli praegusel eluetapil oma tervisest nii palju kui võiks, 2) ta ei hooli keskkonnast, 3) tal on muud teemad elus kesksemal kohal, mis iganes need ka pole. Ei arva, et keegi on sellepärast rumal või lapsik, et sööb viinereid või joob coca-colat. Minu ostukorv ei ole kaugeltki eeskujulik (ega ma muidu vaidleks!). Alkoholi ei osta, aga valmistoitu kahtlaselt tihti ja kohvi ka, kuigi võiks teha mõlemat ise kodus soodsamalt. Ja seejuures ei taha midagi teistele näidata, vastupidi, teadlikult valin mugavuse praegu selle asemel et säästa iga kuu ca 50 eurot (ei osta enamasti kolmeeurost kohvi). Ühega ma nõustun küll - termosega saab ka tanklast kohvi väga mugavalt ja keskkonnasäästlikult kätte, topsid pole ainus valik. Kilekotte jms asju üldiselt ei osta, kannan kaasa eraldi kotti sellisteks puhkudeks. Arvan, et ajakirjade mitte ostmine pole ka tragöödia, sest seesama neiu või noormees võib laenutada raamatukogust või osta raamatupoodidest raamatuid. Kuid National Geographicu korvi lisamine on kindlasti hea märk! (Kallis, aga hea ajakiri)

    Et sinu arvamus minust täiesti maha ei langeks (või noh, isegi kui langeb siis pole ju maailmalõpp, arvamused on niigi ülehinnatud), siis ütlen nii palju et kui teinekord ikka ise toitu valmistan ja näiteks pelmeene valin,siis kindlasti jälgin et poleks lihaMASSI ning mida suurem lihasisaldus, seda parem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No esiteks ei maksa minu kirjapandut 100% tõena võtta. Alati on erandeid. Ja ma võin vabalt kilode kaupa pelmeene ja kiirnuudleid koju osta. Ei ole ma sellepärast hilisteismeline ja tervise suhtes hoolimatu, lihtsalt üksikema, kes kasvatab nelja jõehobu 😄. Samal põhjusel ostan ma meeste sokke ja raseerimisvahendeid. Millest on järeldanud, et mingi mehelaadne toode mul diivanit kaunistab. Nii, et jah, eks ta selline pseudoteadus ole 😊. Aga kassapidajana samu nägusid ja samu valikuid nähes, ikka teeb järeldusi. Või noh, mina tegin ja siiani teen ☺️.

      Kustuta
    2. Eks ta ole. Võibolla on hea, et inimene on sotsiaalne loom kes tahab karja sobituda ja näida parem. Ma tunnen end salamisi küll valikute pärast kehvasti. Vanasti tegin rohkem kodus süüa, kui palk kasvas siis muutusin mugavaks ja ostsin valmistoitu. Nüüd on väga raske tagasi vanade harjumuste peale minna. Sama lugu kohviga, vanasti kõlbas kodune kannukohv juua, nüüd olen nii harjunud selle maitsva vahuse lattega mis tanklas tuleb. Inimene on oma harjumuste ori :( Kuni neid murda.

      Kustuta
    3. Sellepärast ma enamasti kasutangi iseteeninduskassat, siis ei pea nii hirmsasti põdema 😄. Koju tellides on veel parem, siis pole ühtegi hukkamõistvat pilku 😎.

      Kustuta
    4. Ometi su toitumine on palju parem. Kas pole veider, et tervislik toitumine on nii palju raskem kui jõusaalis trenni tegemine või muudmoodi enda sundimine?

      Kustuta
    5. Nõus, trenni teha on lihtsam, kui õigesti toituda. See on ehk seotud sellega, et me tihti kasutame toitu enda premeerimiseks ja lohutamiseks. Ükskõik, kas meil oli hea päev või kurb, toit on meie jaoks alati olemas, heas ja halvas. Selleks, et tervislik toit võrduks "sõbraga", on vaja teadlikult pingutada. Pigem on sõbraks ikka šokolaad ja jäätis, mitte nuikapsas ja seller 😄.

      Kustuta
  3. Mina vaatan väga tihti teiste toidukorvi sisu ja üritan arvata mis inimesega tegu. Minu arust saab ostukorvi sisu järgi küll teatavaid järeldusi teha. See on selline tegevus, mis aitab aega viita kui pead kassajärjekorras seisma.

    VastaKustuta
  4. Mina ajaks sind kindlalt segadusse :) need môned nadalad aasta jooksul Eestis olles näeb minu korvis hunniku Kalevi komme just neid traditsioonilisi Pilveke, Kalev, Oravake, peenleiba (kas Eesti rahvas ise üldse sööb seda?), ploomimahla (arvatavasti on see sama kahjulik kui Coca cola) , juustuvorsti (lihasisaldus 0.01%?), pelmeene- neid kôige tavalisemaid, Eriti Rammus Koore Plombiir, mitmevilja putru (ainuke môistlik asi) ja palju muid asju, milles vôiks järeldada, et olen kuhugi taasiseseisvumisaega pidama jäänud :) Aga muidu sinuga täitsa nous, kindlasti saab palju ostukorvi järgi eeldada :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Appi, ajasid mulle praegu sellise peenleiva isu peale :D.
      Kui kommidest rääkida, siis ma ostan ka tavaliselt terve hunniku komme korraga. Sellest ajast, kui lapsed väiksed olid, on jäänud komme, et komme süüakse ainult reedeti. Ja nii ongi, et reedeks ostan kõigile paki komme (ka Kalevi omi, need lihtsalt kõige paremad). Kõrvalt võib ka muidugi mulje jääda, et ma muud ei söögi :D. Samuti kontorisse käib kommi ostmine paar korda kuus ja siis ka kohe südamest. Hullud maiasmokad meil siin koos kõik :D

      Kustuta

Postita kommentaar