Tehnilised rikked

Kogu asi algas juba teisipäeval. Just pärast seda, kui olin avaldanud postituse sellest, kui ägedad on Volvod ja kui mõttetud on kõik teised. Või no okei, päris nii vähemalt ei öelnud, aga läbi lillede ikka.


Sama päeva õhtul loen Delfist mingit refereeritud artiklit, milles tuuakse välja, et kõige rohkem tehnilisi rikkeid esineb Volvodel (link). Ei no tore, eks ole! No ma võin ju enda rahustuseks mõelda, et põhimõtteliselt sisutühi artikkel, kuna pole poole sõnagagi mainitud, mis aasta mudelitest jutt käib. Lisaks arvestada, et tegemist USA uuringuga ja teadagi vuravad seal sõiduteedel pisut teised mudelid, kui Euroopas. Aga ma valetaks, kui väidaksin, et see ei jäänud hinge kriipima.

Paar päeva hiljem sõidan töölt koju ja teepervel kaks autot ohutuledega. Mõlemad Volvod. No aina paremaks läheb!


Järgmisel päeval töö juures, jalutan ringi ja märkan, et mingi vastik tossupilv tõuseb parklast. Lähen asja uurima ja mõtlesin, et nüüd nad alles saavad, tulevad siia meie õue peale tossutama oma vanade rontidega. Päris auto kõrvale jõudsin. Tossu oli nii, nagu oleksin mõnele peenele diskoüritusele pääsenud. Karjutakse mulle, et tulgu ma eemale, kohe plahvatab! Tegelikult, see on mingi Hollywoodi film või, et auto plahvatab? Otsi lolli! Ma tean küll, et autod ei plahvata. Toss tõusis ju kapoti alt, mitte kütusepaagi juurest, daa! Taganesin siiski. Said veel riielda mu käest, et miks nad kõik oma aiföönidega filmivad ja päästeametisse ei helista. Olevat helistatud. Lisaks vedeles nende kõrval veel paar-kolm tulekustutit, mis tühjaks oli lastud. (Seega, teile kõigile, kui te arvate, et see paarikilone kustuti autos midagi kustutab, siis eksite rängalt. Konisid võite meelelahutuseks kustutada sellega. Kui teil auto põleb, siis aitavad väledad jalad.)

Paari minuti pärast saabus ka tuletõrje.


Kuidas tundub? Aimate juba mis marki auto oli? Yup, Volvo. Ja läheb paremaks. Diisel. Väga ebalahe.

Okei, ega ma nüüd kohe ei arva, et Universum mulle mingit märki saata tahab. Kui siis ainult seda, et ära mölise nii palju Toyotade ja Nissanite kallal. No ja, et tasub ikka armatuurlaual helendavatele ikoonidele tähelepanu pöörata ja tibu hooldusesse viia, kui ta kaebleb.


Aga kes juppe tahab 1999 aasta V70le, siis andke märku, ma tean kust saab.

Kommentaarid