"Sest ta on naine"

"On the Basis of Sex"
2018
Mimi Leder
Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux jt
Metascore 60




Hetkel kinodes. Ilusad inimesed. Puhas. Kerge. Humoorikas. Valusad teemad. Helge lõpplahendus.

Film põhineb tõsielu sündmustele ja keskendub Ameerika õigussüsteemile, iseäranis sellele osale, mis puudutab naiste õigusi. Praegu on isegi kummaline mõelda, et mitte nii väga kauges minevikus polnud naistel õigust teha ületunde, kandideerida teatud ametikohtadele jne. Võibolla ma sellepärast ei oskagi seda hinnata ja teen üleolevalt nalja selle üle, et meil on palgalõhe. Minu jaoks on võrdsus (kuigi ka see on suuresti kahtluse alla seatud, kas see meie võrdsus ikkagi on võrdne) normaalsus. Samas, ma isegi vist olen välja toonud selle, et kui naine tahab olla mehega võrdne, siis ta peab olema palju parem. See tuli ka selles filmis välja. Kuigi mehe saavutused võivad olla keskpärased, siis on ta ikkagi rohkem hinnatud.

Fookuses on niisiis naiste võrdsustamine meestega ja kummalisel moel, et seda teha oli vaja võtta hoopis üks mees, kellele osutati soo põhjal ebavõrdsust. Konflikt oli olemas.

Ja film oli  niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii metsikult igav!

Mis oli üllatav, et ma nii tundsin. Tavaliselt mulle sellised filmid meeldivad. Kus kõik on selge, saab natuke naerda ja lõpus on kõik õnnelikud ja edukad. Ja ometi, see film ei kõnetanud mind. Ta oli korraks kena vaadata, aga ma olen veendunud, et ma kahe kuu pärast ei mäleta sellest filmist muud, et siin mängis mahedalt sügava häälega pikk ja ideaalselt ilus Armie Hammer.

Kommentaarid