Häirekellad

Teate kuidas elu on bukett reeglitest mida järgida? Millises olukorras mida teha ja mida mitte? Kuidas käituda tööintervjuul, Vabariigi aastapäeva vastuvõtul ja esimesel kohtingul. Ja siis vahel on hea neid reegleid natuke rikkuda. Aga mitte liialt.




Näiteks ei tasu kunagi võtta vastu kohtingukutset samaks õhtuks, ega nädalavahetuseks. Halb mõte. Jätab mulje, et muidu passid kodus ja ainult ootad, et keegi tuleks ja su meelt lahutaks.

Teiseks, mitte iial ära nõustu sellega, et sulle tullakse järgi. Mitte esimesel korral. Sest, kes teab mida ta sinuga teeb ja kuhu viib. Minna oma sõidukiga, ühistranspordiga või taksoga.

Kolmandaks, kui sa siiski mingil arusaamatul põhjusel nõustusid sellega, et sulle tullakse järgi, siis vaata, millega sulle järgi tuldi. Kui see on valge pimendatud klaasidega kaubik, siis ära istu sisse. Sealt sa enam eluga ei pääse!

Neljandaks, kino on kõige halvem võimalikest kohtinguvariantidest. Kino on siis okei, kui te juba tunnete teineteist, aga esimesed kolm kohtingut võiksid toimuda nii, et on võimalik inimesega suhelda, ta nö üle vaadata.

Viiendaks, kui siiski kino pakutakse, siis uuri järgi, mida sa vaatama lähed. Sest kui sa seal juba oled ja asjad kisvad üsna piiri peale, siis on küllalt ebamugav. Jalga lasta. Üldiselt soovitaks, et veidrad Rootsi õudukad on žanr mida võiks vältida.

Kuuendaks, ära räägi oma eksist. Ükskõik kui head suhted sul temaga on. Õieti, mida paremad suhted sul temaga on, seda vähem sa peaksid temast rääkima.

Seitsmendaks, kui sa siiski kiusatusele vastu ei suuda panna ja räägid oma eksist, siis ära räägi sellest, et sa oled oma eksile rääkinud käesolevast kohtingust. See saadab välja terve leegioni valesid sõnumeid.

Kaheksandaks, soovitaks ka horisontaalsetest ja tantristlikest võimlemisharjutustest rääkimist vältida. Vähemalt esimesel kohtingul. Sellel teemal pole võimalik neutraalselt rääkida. Ükskõik mida ka kumbki teist ei ütleks, see on kummaline ja väär.

Üheksandaks, kandke mugavaid jalanõusid, milledes on võimalik kiiresti ja kaugele joosta. Just in case.

Aga kui te otsustate neid soovitusi eirata ja koos nendega kaasnevaid häirekellasid, siis teil võib olla ootamatult tore õhtu. Või siis leiate end Männiku karjääris lõhkise koljuga, suu jäätunud liiva täis.

*Pildistas Kadri Vahtramäe

Kommentaarid