Minu esimene miljon

"Pane oma kirg raha teenima!" Jah, ma olen selle sloganiga väga nõus. Näinud kõrvalt ka, et see toimib. Vist isegi tiba kribanud sellest. Ameerika unelm!

Nägin ka pidevalt bloggeris seda võimalust, et võiks natuke kommiraha teenida. See ei ole eesmärk omaette. Ilmselgelt. Kui ma tahaks teenida, siis peaks seda blogi siin teisiti haldama. Jagama linki igal pool, hakkama sõbrannaks teiste kuulsate blogijatega, et nad siis vastuteeneks minu blogi oma blogirolli paneksid ja ma sealt kaudu endale lugejaid saaks. Või kui see ei toimi, siis peaks hästi provokatiivseid teemasid üllitama, saatma "anonüümseid" linke delfisse, õhtulehte ja perekooli. Vähemalt nii olen ma aru saanud, et teoreetiliselt nii toimib. Sellest järgmine tase on juba koostööd küsida/pakkuda ja ehk saab lisaks kommile ja kohviraha teenida.



Ma ei arva isegi, et nii toimimine oleks kuidagi taunimisväärne või hale. See lihtsalt pole minu meetod. Ma tahangi kirjutada puhtalt kirjutamise pärast. Ma kardan, et kui ma hakkan raha küsima, siis määrab maksja ka sõnumi sisu. Ja seda ma ei taha.

Aga tulles tagasi blogimisega kommiraha teenimise juurde. Põhimõtteliselt näeb see välja nii, et mina kirjutan ja google lisab minu teksti kõrvale kolm reklaamikest. Aegajalt google tuletab mulle meelde, et ma võiks rohkem reklaamikesi lisada ja popup aknakesi, aga teades, kuidas need mind ennast teiste blogides närvi ajavad ja et ma olen nende tõttu osadest blogidest sootuks loobunud, siis ei taha ma neid enda lehele. Las olla pigem vähem.

Need kolm reklaamikest on mul olnud juba päris pikalt. Korra kuus käin ja viskan oma "teenistusele" pilgu peale. Sõlmisin endaga kokkuleppe, et see päev kui kakssada eurot täis tiksub, siis teen väljamakse. Ütleme nii, et mul on tänase seisuga veel kõigest 197 eurot puudu. Ma tean, minu meelest on ka päris naljakas. Ilmselt ma siis ikkagi väga südamega seda blogi ei kirjuta, kui raha kuidagi minuni ei jõua.

Kommentaarid