"Millest kõneleb vana taksojuht kuupaistel"

"Millest kõneleb vana taksojuht kuupaistel"
Andrus Kivirähk
Kirjastus EKSA, 2018
231lk
Goodreads punktid: 3,73
Minu punktid: 2



Veidi piinlik tunnistada, aga see oli minu esimene Kivirähki teos, kui mitte arvestada lasteraamatuid. Seetõttu ma väga ei sooviks hinnanguid anda. Lühilugudest ei tule ju õiget hinge välja. Tunnistan, kardan pisut seda Kivirähki. Tundub mulle kummaline. Üks tema teos on küll see, mille selles elus peaks kindlasti läbi lugema, sest, noh teate isegi. Aga arvestades, et "November", mis kuuldavasti sellel põhineb, oli ikka täisveider, siis ega ma väga ei kiirusta.

Mida siis öelda selle kogumiku kohta? No oli jah imelik. Natuke pani muigama ka, aga pigem haletsusest, mitte siirast rõõmust. Ootamatult kõleda tunde jättis. Kivirähk on oma sulge juba päris pikalt teritanud, miks tema lood siis klišeedest kubisevad? Kas ta sellega lummabki, et kirjutab natuke labaselt ja püüab roppustega šokeerida? Aga ei, ma ju lubasin, et ei anna hinnanguid. Ehk ma ise lihtsalt nii väheharitet, et ei saanud peenest kirjakunstist lõpuni aru. Mul seda ennegi juhtunud. Noh, kunagi näiteks lugesin kellegi soovitusel Kenderi jutukesi. Väga rõve lugemine oli. Aga näe, teistele jälle meeldib. Ja neid, kellele meeldib on rohkem. Ju siis kirjutab hästi. Lihtsalt mina ei saa aru.

Eks nende poppide raamatutega ongi see, et kui kõik kiidavad ja sulle ei meeldi, siis mõtled, et kas ma sain millestki valesti aru või miks see minu meelest laheda asemel hoopistükkis nõme tundus?

Goodreadsi jätsin kaks punkti, käsi rohkem ei tõusnud panema.


Kommentaarid