Vihmajumalanna

Mul on supervõime. Ma olen selles veendunud. Ma suudan olenemata ilmaprognoosist vihma välja meelitada, kui ma seda vaid otsustan.

Kuidas ma seda teen?

Mul piisab vaid Volliga pesulasse minna. Ja voilá - vihma kallab! Ei, päris tõsiselt, liialdamata. Ma teen tavaliselt ikka natuke uurimistööd ka. Vaatan ilmateadet, erisugustest portaalidest, kuulan tuulesosinat ja jälgin pääsukeste lendu. Ja ikka on nii, et jõuan mina Volli pesta, kuivatada ja läikima lüüa, kui kohe hakkab sadama. Kusjuures, ma olen lausa nii võimekas, et ma ei pea tingimata oma sõidukit pesema, igasugune sõiduriist kõlbab. Üks nädalavahetus käisin ma kahte autot kokku viis korda pesemas. Iga kord hakkas kohe pesulast kodu poole vurades tibutama.


Üks kord oli kohe eriliselt kurioosne lugu. Täiesti kena päikesepaisteline päev oli. Liblikad lendlesid, linnud lõõritasid ja õhk lõhnas sirelite järele. Vihma ei paistnud kusagilt. Mitte üheski paigas polnud vihmalõhnagi. Seega - läksin mina pessu. Rahulikult pesin, hoolikalt kuivatasin, nühkisin ja poleerisin. Sõitsin korraks poodi, sest oli vaja koju piima osta. Kuni ma poes piimaletini jõudsin, kuulsin suurt ähvardavat kärgatust. Ma juba aimasin küll, mis see olla võib, aga ma otsustasin ennast petta mõttega, et poelaos mõni riiul raskete asjadega kukkus ümber. Noh, ütleme nii, et riiul see polnud. Ma oleks võinud suurest frustratsioonist nutta! Natuke tegelikult nutsin ka ja siis sai esiklaas seestpoolt ka märjaks. Ja mis te arvate? Loomulikult pärast seda nädal aega ei sadanud tilkagi ja mina ainukesena sõitsin porise autoga ringi nagu mingi harimatu mats. Teadagi hakkas sadama pärast seda, kui ma järgmisel korral auto ära pesin.

Ma kirjutan teile seda seetõttu, et juuli lõpuks lubab Eestisse kuumalainet. Ja noh, äkki mõnel on vaja põllumaad kasta või miskit. Siis teate, et võite julgelt mu poole pöörduda. Ma sõidaks kohale, peseks auto ära ja ega see vihmgi siis tulemata jää.

Praegu ma veel mõtlen, et kas ma laulu ja tantsupeo ajaks kutsun vihma välja või mitte. Tellimus anti teisipäeval juba sisse, et mõelgu ma ikka laste peale ka ning ärgu ma isekas olgu. Noh, vaatame.

Kommentaarid