Ainult romantikutele

Kuna ma olen nüüd sellest va armastusest nõnna palju heietanud viimasel ajal, siis panen samas vaimus edasi. Hoiatus on pealkirjas ka kenasti olemas. See pole see postitus, kus ma pealkirjas luiskan, et räägin näiteks Volli tehnilistest riketest või sellest kuidas ma üleöö pankrotistusin või midagi muud sensatsioonilist ja siis kirjutan ma ei tea.. soki nõelumisest või midagi. Eks mul on selliseid postitusi ka mustandites, ootavad oma aega…

Siin kirjutan ma aegumatutest romantilistest žestidest, mis kauakestvaid suhteid iseloomustavad. Maailm meie ümber muutub, aga inimloomus on ja jääb ikka samaks.


1. Romantilised žestid. Midagi pole parata, naistele meeldivad romantilised tähelepanuavaldused. Hooletussejäetuse tunne on see mis paneb naisi petma. Alati ei pea olema väga suur ja ekstravagantne väljaminek, vaid piisab ka väiksest tähelepanust - jalutuskäik pargis, piknik.

2. Üleslöömine. Suhte surm on käega löömine. Alustab üks ja teine võtab üle. Seetõttu on oluline teise jaoks pingutada.

3. Lase mehel juhtimine üle võtta. Olen sellest nii palju juba kirjutanud, et rohkem ei viitsi. Aga kuigi mehi tõmbab iseseisvate ja tugevate naiste poole, siis neil on sellise naise kõrval siiski vaja end mehena tunda. Kui mees ei tunne end suhtes mehena, siis hakkab ta seda tunnet otsima mujalt.

4. Komplimendid. Naised armastavad kõrvadega. Ja eks mehedki vajavad tunnustust.

5. Näita, et pead teda endiselt ihaldusväärseks.

6. Ära ignoreeri. Mitte kunagi. Räägi oma partneriga, kuula teda, pane tähele. Kunagi lugesin ühe psühholoogi intervjuud, milles ta väitis, et mehed ei jäta oma naisi mitte ilusamate, nooremate või muul moel paremate naiste pärast, vaid nende, kes mehi kuulavad.

7. Tervitage üksteist koju jõudes. Väiksed asjad loevad. Armas sõnum keset päeva. Musi põsele.

8. Einestage koos. Süües me oleme vabamad ja haavatavamad. See on intiimsuse ja mõistmise jaoks hädavajalik.

9. Veetke aega ka eraldi. Lahus oldud aeg aitab säilitada isiku individuaalsust, aitab mõista enda vajadusi ja soove, ja mis kõige olulisem - võimaldab teisest puudust tunda. Sel põhjusel on olulised ka nö poissmeeste- ja tüdrukuteõhtud.

10. Leia keegi, kes paneb su naerma. Uuringud kinnitavad seda, et paarid kes naeravad koos, jäävad kokku.


"Sa tead, et oled armunud kui ei suuda uinuda, sest reaalsus on lõpuks ometi parem kui su unistused."

11. Ole rüütellik. Ava uksi (ka autoust), aita mantel selga, paku käsivart jalutuskäigul.

12. Ära ole truudusetu, isegi mitte natuke. Ka väike "süütu" flirt naabrinaise või Instagrami staariga võib teises tekitada ebamugavust ning lõhkuda usaldust.

13. Pane telefon käest.

14. Vaata silma.

15. Hoia käest. See on armas ja võib vähendada ka füüsilist valu.

16. Vali partnerit hoolega ja ole selles osas praktiline. Ainult armastusest ei piisa. Enne leibade ühte kappi ladumist õpi teist tundma, sest muuta sa teda ei saa. Tee kindlaks, kas teil on ühised väärtused, eesmärgid, finantsiline stabiilsus. Abielu on leping.

17. Koosta poolt ja vastu nimekiri. On väga oluline üles kirjutada asjad, mis sulle suhtes ja partneri juures olulised on ja mis sulle absoluutselt vastu pole võetavad. Minul on selline nimekiri mitu aastat tagasi valmis meisterdatud, siis kui ma parasjagu kellessegi ülepea armunud polnud. Aegajalt võtan selle välja ja vaatan, et kas mu väärtused on ajas muutunud ja kas kiindumusobjekt, kes hetkel une röövib ka tingimustele vastab. Kui ei vasta on lihtne. Lõpp ja uks. Palju hullem on kui vastab, aga ei vasta tunnetele… Siiski, praktiline asi. Aitab mõtteid korrastada kui tunded kipuvad üle võtma.

18. Ärge elage koos enne abiellumist. Uuringud näitavad, et paarid, kes elasid enne abiellumist koos lahutavad suurema tõenäosusega ja varem. Lisaks on neil paaridel kõrgendatud risk sõltuvushäireteks, depressioonile ja nad teenivad tõenäoliselt väiksemat palka, kui need kes kolisid kokku pärast abielu sõlmimist.

19. Ole realistlik. Põhjus miks paljud inimesed on üksikud ja suhted kiiresti lõppevad on selles, et inimesed on liiga nõudlikud.

20. Võta asju rahulikult. Aga mitte liiga rahulikult. Paarid, kes kiiresti seksini jõuavad, ei jõua kahjuks sageli armastuseni. Teisalt, liiga pikk kuramaaž - rohkem kui kolm aastat, hakkab juba teisest küljest suhet õõnestama.


21. Ole aus. Kuid mitte liiga aus. Sellist asja nagu "süütu väike valge vale" pole olemas. Ausus ning avameelne suhtlus on terve suhte alustala. Aga on asju, mida su partner ei pea tingimata teadma. Näiteks tal pole vaja teada seda, et sa vihkad tema vanemaid, detailseid kirjeldusi eelmistest suhetest, asju mida ta enda juures muuta ei saa.

22. Säilita salapära. Ära lõika varbaküüsi või raseeri end oma kaaslase ees.

23. Kodutööd olgu õiglaselt jagatud. Kui te maksate üüri ja majapidamiskaupade eest võrdselt, siis on õiglane, et panustate ka kodutöödesse võrdselt.

24. Olge meeskond. See ei tähenda, et peate kõiges alati sama meelt olema, aga kaaslane peaks teadma, et partner on tema poolt.

25. Ärge tülitsege avalikus kohas. Erimeelsused on parem omavahel olles lahendada.

26. Leia keegi, kellega tantsida. Ma ütlen ausalt, kui mu poiste isa oleks minuga tantsinud, siis oleksin ehk isegi abielurikkumise andeks andnud…

27. Leppige ära, tehes seda näost näkku. Mitte läbi tekstisõnumite. Kehakeel aitab sõnumil kohale jõuda.

28. Kanna oma naist kätel. Sõna otseses mõttes. Me, tüdrukud, vajame seda vahel hädasti, et meid kätel kantaks. Näiteks kui oleme nõrgad või kingad hõõruvad sellest pöörasest tantsimisest, millest ma just kirjutasin.

29. Kanna poekotte. Mitte käekotti. Mitte kunagi käekotti! Ja teie naised - ärge alandage oma meest lastes tal käekotti kanda! Ta pole teie lakei! Ja see, et hirmus raske on, noh, pole siis vaja kogu maailma varandust seal kaasas kanda kogu aeg. Rahakott, telefon, huulepulk. Punkt. Mis pagana Erna retkele te lähete iga päev, et käekotti ei jaksa kanda maitea?

30. Pööra tähelepanu väikestele asjadele. Pane kinni nööp varrukal, kohenda partneri juuksesalku, pühi ära lahtine ripsmekarv põselt. See on ebamaiselt erootiline.


31. Öeldes "aitäh", ütled sa tegelikult "ma armastan sind". Ära ole kitsi tänamast ka väikeste asjade eest.

32. Säästke raha. Enamik tülisid pöörlevad raha ümber. Seda saab vähendada.

33. Ära püüa teda muuta. Kui lepid oma partneri eripäradega, olete mõlemad õnnelikumad.

34. Tehke koos trenni. Vähemalt kord nädalas. Ja napsutage koos.

35. Abiellu oma parima sõbraga.

36. Jagage. Jagage lugusid, magustoitu, T-särke, hommikudušši. Või õhtu… Muide, seoses selle toidu jagamisega meenub üks teine asi, mida kunagi lugesin meeste kohta. Nimelt, et mehed üldiselt ei jaga oma einet. Ja naised ei peaks ise esimestel kohtingutel kahvlit mehe taldrikusse toppima. Kui aga mees ise pakub oma toitu või jooki, siis see on väga sügav austuseavaldus naisele ja näitab, et mees on valmis selle naise eest ka muudmoodi hoolitsema.

37. Ärge laske meelepahal vinduda. See õõnestab ja muudab suhte hapraks. Keskmiselt ootavad paarid 6 aastat, enne kui hakkavad oma probleeme lahendama. Siis võib veits hilja olla...

38. Masseeri oma kaaslase ülaselga. See aitab stressi leevendada. Tee seda sageli ja palumata.

39. Vahel peab naine "võitma" lihtsalt sellepärast, et ta on naine. Happy wife, happy life! Uuringud näitavad, et naise õnn ja rahulolu suhtes on selle pikaealisuse seisukohalt olulisem kui mehe õnn.

40. Rohkem on parem kui vähem. Teate küll, millest ma räägin… Aga parem on parem kui rohkem, if you get my drift...


Algallikas: https://bestlifeonline.com/old-fashioned-relationship-tips
ja https://bestlifeonline.com/marriage-tips

Kommentaarid

  1. Väga armas ja mõtlemapanev list. Mulle eriti jäid silma need punktid:

    ''10. Leia keegi, kes paneb su naerma. Uuringud kinnitavad seda, et paarid kes naeravad koos, jäävad kokku''
    Mu praegune mees ajab mind kõige rohkem südamest naerma. Isegi oma rumalate naljadega. Naer tõesti kasvatab inimesi kokku. Üldse positiivsed mälestused.

    ''35. Abiellu oma parima sõbraga.''
    Pole vist midagi paremat sellest, et partnerid meeldivad üksteisele ennekõike inimestena, alles siis romantiliselt ja füüsiliselt.

    ''40. Rohkem on parem kui vähem.... Aga parem on parem kui rohkem''
    Siinkohal on vist väga raske leida paare, kes ka pikaajalises suhtes on üksteisega samal lainel. Et olgu või harva, aga iga kord peab olema hea või vapustav. Olen sinuga nõus, et parem on parem kui rohkem.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle, minu meelest oli ka väga vahva nimekiri ☺️

      Kustuta
  2. Number 3 on huvitav. Aga kui mees on mugav ja ei viitsi juhtida? Oskab aga lihtsam on mitte ohjasid enda kätte vôtta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meie suhtes sai see saatuslikuks. Mulle ka näis, et kuna mees ise mingit huvi ei ilmuta, aga pereelu vajab elamist, siis mul on lihtsam ohjad haarata. Mees jälle vaatas, et "näe, saab minuta hakkama" ja eelistas armukest, kuna "tema ei saa minuta hakkama, aga sina saad".
      Näägutamine ei ole lahendus, ilmselt tuleks naiselikku kavalust kasutada. Kui mees ka väikseid asju teeb, siis tunnustada teda ja ta enesehinnangut tõsta. Eks see üsna pikk ja tüütu protsess on. Kuna see oskus on minu jaoks puhtalt teoreetiline, siis kahjuks detailsemalt ei oska kommenteerida.

      Kustuta
    2. Kusjuures kôik punktid on ôiged, lihtsalt argielus môtled, et miks asjad ei vôiks lihtsad olla ja ma saan lihtsalt olla, mitte ei pea kasutama naiselikku kavalust. Paljud mehed ju tegelikult teevad asju ja aitavad, aga ainult kui naine palub. See paneb siis naise olukorda et tal on lapsed +1 laps veel kellele peab asju ette ütlema :) Vahel vôib, aga muutub tüütuks :)
      Kusjuures enamus punktidega on meil ju hästi (üllatavalt :) )
      Keegi jagas just FBs ühte artiklit (
      https://gen.medium.com/kids-dont-damage-women-s-careers-men-do-eb07cba689b8 ,
      millele ma aplodeerin. See on küll kirjutatud Ameerikast lähtudes aga käib enamuste arenenud riikide kohta.
      Vabandust, et tulin su romantikat siia rikkuma :)

      Kustuta
    3. Ei riku Sa midagi :)
      Isegi siin nimekirjas on ju paar punkti, mis manitsevad praktilisusele. Täiuslikus maailmas me elaksime nii, et kõik sujuks ilma analüüsimata ja mängudeta. Paraku tuleb hea suhte nimel teha ka kompromisse.

      Kustuta

Postita kommentaar