Mida sa võidad kui kaotad?

Minu lemmikteema jälle! Otsige sellerivarred ja spinatilehed välja, hakkame rääkima kaalust ja selle kaotamisest.

Nagu ma ka kirjutanud olen, siis ei oska ma juba ammu põhjendada vajadust pidevalt kaalu langetada. Tervis normis, riided istuvad, välimusega olen ka suuremalt jaolt rahul. Selle asemel, et kaloreid lugeda, võiks hoopis enesehinnanguga tegeleda. Aga netis kolades koperdasin ühe vahva trivia peale, mis vähemalt minu puhul suures plaanis ka tõele vastab. Seega jagan seda teiega. Kindlasti tahan rõhutada, et me räägime ennekõike tervislikust kaalualandamisest, mitte ei õigusta söömishäireid.


1. Uni paraneb. Isiklikult mind ei lase liiga täis kõht magama jääda. Tühja kõhu pärast olen vist kaks korda elus voodis vähernud.
2. Liigesvalu väheneb.
3. Palk võib tõusta. Uuringute järgi saavad ülekaalulised naised lausa 2,5% väiksemat palka kui nende normaalkaalus kolleegid.
4. Või pakutakse unistuste tööd. Jah, see on ebaõiglane, jah, see pole eetiline. Paraku näitavad uuringud, et kui tööandjale näidati sama inimese fotot, kus ta oli saledamaks töödeldud, siis huvi töötaja vastu kasvas märgatavalt. Me oleme kõik ainult inimesed.
5. Stress väheneb. Üks põhjus võib olla selles, et toidud, mis tõstavad kehakaalu (nagu rafineeritud suhkrud ja kiired süsivesikud), tõstavad ka stressitaset.
6. Hooajaline allergia võib taanduda. Kuna lisaraskus rõhub neerupealseid ja hingamissüsteemi, siis ülekaal võib süvendada astmat ja allergiasümptomeid.
7. Toit maitseb paremini. Uuringud näitavad, et ülekaalulised tunnevad võrreldes saledatega vähem maitset. Põhjus võib olla selles, et maitsetundlad on kaotanud tundlikuse nö. ülekasutuse tagajärjel. Teine võimalik põhjus on hormonaalse tasakaalu muutumisest seoses kaalutõusuga.
8. Libiido tõuseb. Ja nauding. Ülekaalulised kaebavad kuni 25 korda sagedamini rahuldamatuse üle. Naudingut parandab juba 10% kaalukaotus.
9. Kokkamisoskused parenevad. Üldiselt seostatakse tervislikku toitumist peaasjalikult kodutoiduga, kuna koduses eines on vähem rasvu, säilitusaineid ja lisatud suhkruid. Ja mida rohkem kokkad, seda osavamaks saad.
10. Vähem külmetushaiguseid. Parem uni, tervislikum toit, vähem stressi - kõik see tugevdab immuunsust.
11. Mälu paraneb.
12. Higistamine väheneb. Muuseas, väga heas füüsilises vormis inimesed hakkavad ka väga kiiresti higistama. See tuleb sellest, et kui trenniga alustada, siis keha juba teab, mis teda ees ootab ja selleks, et reguleerida kehatemperatuuri, hakkab väga ruttu ennast jahutama. Seetõttu ärge väga imestage, kui te olete viis minutit jooksulindil sörkinud ja higi lippab kahte lehte, see on kompliment teie kehalt, et te tema eest nii hästi hoolitsete.
13. Nahk muutub klaarimaks.
14. Enesekindlus tõuseb. Teadmine, et oled oma elu peremees, tõstab enesehinnangut.
15. Rohkem energiat.
16. Teised on sinu vastu kenamad.
17. Sa oled meeldejäävam. Ehk olete isegi märganud, et paksud (ma räägin siin ikkagi juba tõsisest ülekaalust) on näost sarnased? Kaalukaotus toob välja ilusad näojooned ja inimesed märkavad seda.
18. Parem tuju. Endorfiinid baby!
19. Paksem rahakott. Kodutoit on soodsam, vesi kraanist on odavam kui limps, väiksema kulutused ravimitele.
20. Tutvud rohkem oma kodukandiga, kui kaalukaotamise eesmärgil sörkimas või jalutamas käid.
21. Rikkalikum toidulaud, sest ühe ja sama toidu söömine tüütab ruttu ära.
22. Põnevamad spordialad, sest keha suudab rohkem ja vaim nõuab väljakutseid.
23. Parem hingamine.
24. Kiirem ajutegevus. Vastavalt uuringutele, on suurema kehakaaluga inimeste kognitiivsed võimed nõrgemad, kui nende normaalkaalus kaaslastel.
25. Norskamise vähenemine. Norskamist ja uneapnoed seostatakse rasvunud kaelaga.
26. Väiksem võimalus haigestuda vähki. Kuigi paljud teavad, et suitsetamine tõstab vähiriski, siis paljud ei tea, et seda teeb ka ülekaal.
27. Lapsed hakkavad paremini toituma. Toitumisharjumused saavad alguse kodust. Juba lapseootel ema kehamassiindeks mõjutab seda milliseid valikuid sündiv laps tegema hakkab.
28. Lähedased võivad samuti kaalu kaotada. Midagi pole teha, inimene on karjaloom. Rääkige oma üksiku hundi juttu palju tahate.
29. Uued sõbrad.
30. Pikem eluiga.

Refereeritud: http://www.msn.com/en-xl/lifestyle/health/33-surprising-reasons-to-lose-weight

Kommentaarid