Mea culpa

Läksin Volvo foorumis osade inimestega natuke riidu. Seepeale saatsid moderaatorid (ei, mitte pimedasse kohta) mulle hoiatuse, et ma ikka vaataks mida ma kirjutan. No, aga mida ma siis kirjutasin sellist?

Seal oli keegi püstitanud teema, milles võrreldi erinevaid autopesulaid. Noh, tegelikult ei võrrelnud see vend seal midagi, tegi oma onule lihtsalt tasuta reklaami. Aga kui keegi juba pesust rääkima hakkab, siis minule pole vaja kaks korda seda mainida. Kirjutasin siis ka pikalt-laialt sellest, kus ma Vollit pesen ja võrdlesin erinevaid automaatpesulaid. Enamik mehi tuli kenasti kaasa ja pani ka oma kogemused kirja. No ja siis olid seal need teised. Provotseerisid mind täiesti asjatult. Nagu, teema oli, et tooge välja erinevate pesulate plussid ja miinused ning see vend siis kirjutab hoopis, et "vihm peseb". Ei noh, ma läksin ikka püha viha täis. Mu meelest sellistelt tuleks üldse load ära võtta! Retsidivist! Ja nagu sellest vähe oleks, siis teine tarkpea lisab juurde, et sellise ilmaga mis meil on, polegi üldse mõtet autot lakkuda, et see ei anna autoväärtusele mitte midagi juurde. Öeldi mulle, et ainult uut autot on mõtet pesta. Noh, minu Volli ei ole enam uus, täiesti eakas juba. Mees vaatas mu autopilti ja teatas, et ei, sul ikkagi võrdlemisi uus ja värske. Eem, äkki sellepärast ongi uus ja värske, et ma *tõlkimatu rõve sõim* lakun seda regulaarselt!?! Kolmas teatas siis, et tema peseb autot alles siis kui esirattad hakkavad suure liiva tõttu rattakoobastes tasakaalust välja minema. Noh, siis ma ütlesingi neile mis ma neist arvan.

Kuidas ma oma auto teiste seas üles leian? 
Sest see on suure tõenäosusega kõige puhtam Volvo 500 meetri raadiuses.

Pesemine ja puhtus üldiselt ei ole minu jaoks lihtsalt esteetiline väärtus. Minu meelest see räägib ka iseloomu kohta hiiglama palju. Minu isa ei väärtustanud puhtust. Jube lohakas ja räpane oli. Olidki alatasa põhjendused, et "ah see nii vana juba", "see asi on isepuhastuv", "mõttetu aja ja raharaisk". Ja selline suhtumine kandus üle absoluutselt kõigele millega ta tegeles. Kaasaarvatud inimsuhetesse. Juba siis otsustasin, et olgu nende muude omadustega kuidas on, aga mees peab olema puhas. Tema asjad peavad olema puhtad ning hooldatud. Kingad viksitud ja särgid triigitud. Sest kui ta enda ega oma vara eest ei suuda hoolt kanda, siis pole mingit alust eeldada, et ta teiste inimeste heaolu oskab silmas pidada.

Jah, ma olen idealist. Selles maailmas, kus me praegu elame, on see üsna tülikas loomujoon. Pigem valitseb käegalöömise kultuur. Kui sa oled teatud asjades veidi anaalne, siis sellesse suhtutakse kui hälbesse. Et sul on raudselt mingi lapsepõlve trauma ja sellepärast peavad kodus asjad õigetel kohtadel olema, pesu kapis triigitud ja auto iga ilmaga lakutud. Et normaalse psüühikaga inimesed ei pea enda ümber korda looma, sest neil on seespidiselt endaga rahu. Noh, la-di-da, eks ole! Täielik jura, ma ütlen! Mis tervet psüühikat see näitab, et sa prügihunniku otsas elad, ah?

Sellepärast ma seal foorumis niimoodi närvi läksingi. Et mingid jorsid arvavad, et 20 eurot kuus autopesule kulutada on mõttetu investeering. Selline mees lakub oma auto ära vaid siis, kui ta näeb sellel kohest kasumit. Samamoodi mõtleb ta, et peseb hambaid ka ainult sel päeval kui loodab naisega skoorida. Sest milleks iga kuu raisata 10 eurot hambapesule? Saab ju korra kümne aasta jooksul stomatoloogi juures käia ja see siis hoolitseb hammaste tervise eest.

Igatahes, tunnistan süü omaks, olengi puhtusefriik ja ma olen absoluutselt iga kell valmis selle eest võitlusesse asuma. Visake mind siis foorumist välja kui tahate, see if I care! Minu missioon siin elus on maailma parandada, üks Volvo korraga.

Kommentaarid