Põlastusväärne, räpane mina

Ma tegelikult ootasin seda kirja juba ammu. No aasta vähemalt. Teate küll, see kiri, kus lugupeetud häkker teatab, et ta on teinud minu poolt külastatavatest lehtedest screenshotte ja samal ajal filminud seadme kaamerast, kuidas ma mõnulen. Ja et kui ma talle 48 tunni jooksul bitcoinides 500 USDd üle ei kanna, siis saadab need kujutised minust laia ilma kõigile imetlemiseks.

Noh, tuleb tunnistada, et mul on tõesti väga piinlik osade lehtede pärast, mida ma meelelahutuseks kasutan. Näiteks Perekool. Või Volvofoorum. Ja kui ma neid lehti külastan, siis tõesti, tuleb tõdeda, vahel ma natuke sügan ennast ja nokin isegi nina. Naeran nilbete seksinaljade peale nii, et ninast purskab tatti. Tunnistan teile selle kõik üles, kuna ilmselt saate kõik nagunii sellekohase e-kirja, kus kõik mu rõvedad, räpased kombed jäädvustatud.


Sest noh, mul nimelt natuke tuuga nende bitcoinidega ja vaatasin just, et blogiga on mulle tiksunud kõigest 5,11 eurot. Niisiis, kahju küll, aga tuleb tagajärgedega leppida. Püüan uuel aastal Perekooli enam mitte külastada ja arvuti taga ennast vähem rahuldada.


Üldiselt väga viisakas häkker. Palub pikka viha mitte pidada, kuna see tal ju kõigest töö ja lubab, et kui ma kõik kenasti ära maksan, siis ta mu käest rohkem raha välja ei pressi. Andis lausa häkkeri ausõna. See vist neil seal koodeksis kusagil kirjas. Mul on natuke isegi kahju, et ma talle vastu ei saa tulla.

Kas teie juba olete sellise kirja oma postkastist leidnud või ehk veel midagi põnevamat? Kas olete selliste kirjadega midagi ka ettevõtnud? Teatanud politseisse, et saite või sotsiaalmeedias sõpru-tuttavaid selliste eest hoiatanud?

Kommentaarid

  1. Ma vahepeal sain hästi tihti neid, alguses inglise, hiljem vene keeles. Mingis it-blogis anti aadress ka, kuhu neid edasi saata, miski andmeturbega tegelev asutus, ma algul kohusetundlikult saatsin, aga mingi hetk läks liiga tüütuks see ja siis imeväel lõppesid need kirjad ära ka. Kõige parem oli aga üks variant, mida ma ainult korra sain ja kus väideti, et fotograaf on mul juba nädalaid järel käinud ning pildistanud, kus ma käin ja mida teen ning kui ma ei taha, et mu pere teada saab (et ma turult odavat liha ostan vms), siis saatku ma aga heaga papp teele. See oli ikka päris lõbus, et huvitav, MIDA peaks inimene olema teinud, et selline ähvardus ta värisema paneks ja kui tõenäoline see on, et keegi õnge läheb. Aga ju siis minnakse, muidu ei saadetaks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mulle ka pakuvad need kirjad nalja. Samas, lugedes järjekordset uudist sellest, et kelleltki on pool miljonit välja petetud… siis mõtlengi nagu Sina, et mis pattudega need inimesed tegelevad, et nende puhul sellised ähvardused või meelitused toimivad?

      Kustuta
  2. Kuskil aasta-poolteist tagasi oli abikaasa meilboxis kiri, mis justkui saadetud tema enda sellelt samalt meililt, et kõik su patud on salvestatud ja tee pangas köh-köh määratud arvele 😃 Ei teinud me sellest kuidagi välja, kuigi oli selgelt öeldud, et nädala pärast hakkab hirmsaid asju juhtuma, kui ülekannet ei toimu. Paroolid sai küll igal pool vahetatud 😉

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Teile anti lausa nädal aega? Milline ebaõiglus! :D Mulle anti kõigest kaks päeva :)))
      Ma ei vahetanud isegi paroole.
      Seda hakkasin aga küll mõtlema, et kust need häkkerid meiliaadressid saavad? Et kas mõni veebipood on nii nõrga kontrolliga, et kõigi klientide meilikontod võib kaaperdada?

      Kustuta
    2. Meil oli mu meelest isegi kirjas see netileht, millel olime käinud 😃

      Kustuta
    3. Teile sattus siis eriti viisakas häkker 😁.

      Kustuta
  3. Ahjaa, seda ka, et tohutult hea meel oli üle pika aja postitust siit leida 🥳

    VastaKustuta
  4. Nii tore on näha, et kirjutad jälle! Igatsesin su postitusi.

    Mis puudutab seda pattude ja saladuste teemat, siis isiklikult arvan et meil kõigil on mingeid saladusi. Mingid imelikud googeldamised, jumal teab mis...khm videosid inimesed internetist uudishimust vaadatud on (mõni kindlasti ka mitte ainult uudishimust). Siis muidugi need, kes oma elukaaslasi petavad. Mis sõnavõtte nad kuskil postitavad. Saladusi inimestel on ja need ei peagi olema hirmus suured asjad, aga ikkagi sellised mis elu ära rikuks.

    Selle lehekülje kaudu näeb, et kas meiliaadress on kätte saadud:
    https://haveibeenpwned.com/

    Häkkerid saavad meiliaadresse nagu ikka, andmelekete kaudu. Isegi Facebookil on olnud mitu suuremat andmeleket, mis siis veel väiksematest saitidest rääkida. Mis tuletab meelde, et isegi sattusin ühele sellisele peale. Googeldasin isa nime ning tema isiklikud andmed olid ühe veebipoe failides kirjas. Sisuliselt tekstifail mis tuli googeldamisega välja. E-mail, isikukood, kõik sellised asjad. Tema, ning veel mõnesaja töötaja. Mees saatis anonüümse vihje ning asi parandati ära.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just seetõttu tunnen alati suurt vastumeelsust oma kontakte jagada, kui mõne keti kliendiks hakkan. Esiteks kõik see mõttetu reklaam mida saadetakse ja lisaks veel andmete kogumine minu ostueelistuste kohta, võeh!

      Kustuta
    2. Mul on sama jama... Mul on blogis e-maili aadress kuna mõned korrad on pakutud raamatuid arvustamiseks, aga kaalun isegi selle eemaldamist. Päris häiriv oleks saada selliseid kirju, isegi kui ei maksa neile...

      Kustuta
    3. Mul on selleks otstarbeks paar nö "varikontot", mida kasutan kui asi lõhnab kahtlaselt. Neid kontosid käin haruharva kontrollimas, siis ühekorraga kustutangi kõik spämmi ära. Aga eks ta teatud tasandil kõhe ole ikka.

      Kustuta

Postita kommentaar