Küsimused vastustele

Epp kirjutas vahva postituse blogidest ja kuna ta selles lubas lahkelt ka teistel vedu võtta, siis seda ei pea mulle kaks korda mainima.

1. Oled sunnitud veetma pool aastat asustamata saarel, muust maailmast ära lõigatuna. Sul on võimalik endaga kaasa võtta üks blogija. Kelle valid?

No siin ei tule vist mingit üllatust, kui ütlen, et haaraksin kaasa Mae. Ta on just selline inimene, kellega julgeb lahingusse minna. Eluterve huumoriga, ei soiu raskuste pärast, haarab elul sarvist, oskab nautida elumõnusid ja teeb minu andmetel ka väga hästi süüa. Tal on nii palju lugusid ja mõtteid, mida ta blogis (enam) ei avalda, aga need on seal kusagil kõik olemas ja sellel üksikul saarel saaks ma ta käest need ilmselt pika peale välja ka.

2. Oletame, et sul on õnnestunud tol saarel ellu jääda. Aga rumala peaga lähed järjekordsele merereisile, satud tormi kätte, ja voilá! taas kord maandud asustamata saarel, ihuüksi. Seekord on sul võimalik endale seltsiks valida üks blogi. Jaa, mitte blogija, vaid nimelt blogi. Sinu valik on...?

Hmm, no see on päris keeruline, sest mulle meeldivad paljud blogid ja nende seast üks valida on üsna raske. Ma pean vist valima "Kahekesi iseendaga". Ta on kuidagi nii habras ja siiras, nii õrn ja puhas, et teda võiks enda sisse ammutada küll. Kahjuks ta kirjutab kaootiliselt, pikkade pausidega, aga õnneks on ta aastaid päevaraamatut pidanud ja lugemismaterjali jagub.

3. Kellega blogijaist tahaksid üheks päevaks kohad vahetada?

Kui päris aus olla, siis vist ei tahakski kellegagi kohti vahetada, aga kui pean valima, siis vast Rentsiga, sest tal paistab mõnusalt palju tegevust olevat ja noh, võiks ju seda mägironimist natuke harrastada ka.

4. Sul on tarvis Inglismaa kuningannale õhtusöök kokata. Keda palud kööki appi?

Ilmselt mitte kedagi, sest ma olen sülle kukkund aust oimetu ja serveeriksin tõenäoliselt krõpse dipikastmega. Ja kui abi paluda, siis mõne merekaru, kes ilusa sõlme mulle nööriotsa seoks ja aitaks ehk ühe ropsuga tabureti ka jalge alt lüüa. Aga noh, ehk hoopis mõne sellise ladna jutuga ja gurmaani keelega blogija võiks ju naljaviluks laenata, kui tal muidugi proua lubab. 

5. Sul on vaja stiilinõu. Millise blogija käest küsid?

Ma ei jälgi üldse trendiloojate blogisid ja sellevõrra vana olen ka juba, et oma stiil on väljakujunenud. Raske ette kujutada olukorda, kus mul oleks vaja kelleltki stiilinõu küsida. Ebapärlikarpi korraks kaalusin, aga ma ei tea, ta pole vist ikka päris minu inimene, arvestades, et autot peseb ainult kaks korda aastas. Muidu ta stiil mulle meeldib, aga noh, ma vist olen pigem puhas kui stiilne... sorry, kui ma kedagi riivasin.

6. Sul tuleb asendada loomaia lõvipuuri talitajat, abiks võid võtta ühe blogija. Kelle valid?

Kas sellest küsimusest tuleb nüüd nii aru saada, et valida tuleks selline blogja, kelle kaotus "töökohustusi täites" poleks suures plaanis mitte kaotus, vaid võit? Noh, sel juhul... Vist pigem kõige julgem ja tugevam. Ilmselt võtaks siis Kaisa

7. Sa hakkad tähtsale kohtumisele hiljaks jääma lihtlabase hommikuse laiskuse tõttu. Et laiskus ei kvalifitseeru mõjuva põhjusena, vajad usutavat vabandust, head Lugu. Kes blogijaist võiks sind selle väljamõtlemisel aidata?

Ma pean valima Marca. Ja see pole vihje sellele, et ta luiskaks. Pigem arvestades kui hõredalt ta viimasel ajal kirjutab, siis vist üldse ei luiska. Aga ta oskab lugusid jutustada ja ma loen suurima heameelega läbi kõik tema postitused, ka need, mille teema mind esmapilgul ei kõneta, justnimelt selle tema jutustamisoskuse tõttu. Palun kirjuta natuke rohkem!

8. Sul on võimalus ühe blogija isikliku elu kohta mistahes küsimusi esitada. Kelle valid?

Heh, noh küsimusi võivad ju kõik küsida, aga kas neile ka vastuseid saab, on juba teine tera. Aga ma ilmselt valiks Taavi. Mul on kuidagi selline tunne, et temas on midagi palju enamat, kui esmapilgul välja paistab. 

9. Nimeta mõni blogi, mida sa oma blogirollis presenteerimast hoidud, kuid sellegipoolest teinekord salaja lugema hiilid.

No neid on tegelikult päris palju. Näiteks hoian silma peal Mallukal, Eveliisil ja vist kaks korda aastas käin isegi Paljast Porgandit lugemas. Aga neid on veel, keda ma jälgin, kuid blogrollist olen ühel või teisel põhjusel välja jätnud. Tasakaaluks võin mainida ka seda, et mu blogrollis on vanast ajast jäänud blogisid, mida ma tegelikult enam ei loe. 

10. Millised blogid sind ärritavad?

Sellega on nii, et ma ei loe neid, kes mulle ei meeldi. Punkt. Kui kellegi tekst ärritab, siis ma ei viitsi lugeda. Sest milleks? Mis see mulle annab? Paha tuju? Tänan, selle eest hoolitsevad teised allikad. Mina soovin, et blogid mind rõõmustaksid, innustaksid, inspireeriksid, mõtlema paneksid ja naerma ajaksid.

11. Millised blogid sind vaimustavad?

Blogid, mis on positiivsed ja kiirgavad heatahtlikust. Mitte naiivsust või labasust, vaid justnimelt soojust ning hingestatust. Vahel on täiesti kohane ka õigustatult ärrituda ja ennast välja elada, aga kui pidevalt käib halamine ja vingumine, siis mu vaimustus kaob kiiresti. Ilmselt meeldivad just need blogid, kus tunnen suurt hingesugulust autoriga. Vähemalt mingilgi tasandil. Kas läbielatud kogemused või mõttemustrid, need peavad puudutama. Kui kirjeldatu väga võõraks jääb, siis see hakkab ilmselt varem või hiljem kuskilt otsast natuke ärritama ja noh, siis on teadagi mis.

12. Kõige ilusam blogija?

Kuna ma ei taha siin kellelegi liiga teha ja te nagunii ootasite minult seda vastust, siis ma ütlen selle välja - kõige ilusam blogija olen loomulikult mina. Siia teile ka üks hiljutine foto selle tõestuseks. 



Aga tegelikult on blogijad enamasti üsna kenad, vähemalt need keda mina jälgin. Pole sattunud hatuste hüäänide otsa või oskavad need endast kavalaid pilte lisada, ei tea. 

13. Kõige ausam blogija?

No jah, aus blogija vist on samasugune nähtus nagu sõnajalaõis jaaniööl. Ma usun, et kõik blogijad näitavad end blogis parimast küljest. Vahel me natuke kergitame ka seelikut ja laseme pesupitsil päevavalgust piiluda ja vahel koguni nii, et see pits ei pruugi enam kõige puhtam ja tervem olla. Need, kes hirmsasti ennast "ausate" pähe reklaamivad või pidevalt üritavad tõestada kuivõrd otsekohesed ja siirad nad on, need mõjuvad paradoksaalselt just kõige suuremate variseridena. Üldiselt olen ma teiste lugusid võtnud nii nagu minu blogigi peaks lugema - inspireeritud tõsielu sündmustest. See, et ma ei kirjuta sellest mitu korda päevas ma käimlat külastan ja millise ilmega hambaid küürin, ei tähenda, et ma valetan. See on see tõde, mida ma ei pea vajalikuks teistega jagada, aga kas see tähendab, et ma luiskan? Noh, mõne meelest kindlasti. Hiljutised sündmused tõestasid, et mida ausamalt ma ennast avasin, seda suuremates pattudes mind süüdistati. Jah, see on klišee, aga lõpuks hindame me teisi ikkagi iseenda rikutuse baasil. 

14. Kõige mõistlikum blogija?

Siia ma tahan vähemalt kaks nime välja tuua. Esiteks Epp ja Manjana. Kuigi ma pole alati nende mõtteavaldustega lõpuni päri, siis tunduvad nad mulle tasakaalukad ja mõistlikud. Rahunenud. Kompleksivabad, justnimelt positiivses mõttes. Ja nad kirjutavad ka praktilistest asjadest, mis mulle meeldib. Praktilistest asjadest, ilma reklaamita, nii vist on õigem.

15. Kõige hingekosutavam blogija?

Siin pole kahtlustki, et Tilda. Kuigi nüüd ma ei pääse enam tema nendele isiklikumat laadi postitustele ligi ja parooli küsida ka ei julge, aga kui ma kunagi tema blogi avastasin, siis ahmisin seda sisse nagu uppuja õhku. Midagi nii ilusat, habrast ja valusat polnud ma varem vist lugenudki. Tema tekstid lohutasid ja julgustasid mind tol ajal tohutult.

16. Blogija, kellega sa hingesugulust oled tundnud?

Nagu ennist mainisin, siis vist enamikega, suuremal või väiksemal määral. Ma ei tea, kas see tuleb tohutust eneseimetlusest, et ma enda lugemismaterjali hulka kogun neid, kes mõtlevad samamoodi nagu mina? 

17. Blogija, kes sind naerma ajab? 

Eks mitmedki, aga kuna ma teda mujal ei ole välja toonus, siis Maailmaparandaja on kindasti ka üks neist.

18. Blogija, kes on sinu jaoks salapärane?

No siin vist võiks välja tuua Rööviku, Sepistaja ja Ritsiku

19. Sinu lemmikkommentaator(id)? Paluks vaadata laiemalt kui vaid su omaenda blogisabade piires.
Hea, et see välja toodi, muidu oleks vist lühike nimekiri 😂. Ma nimeliselt ei hakkakski kedagi välja tooma, sest paljud kasutavad koodnimesid või initsiaale, aga meeldivad need, kes annavad postitusele midagi juurde. Kes toovad arutellu teise vaatenurga, tehes seda asjakohase austuse ja mõõdutundega. 

Ja boonuseks üllatus: saad kuldkalakesele esitada kolm blogiteemalist soovi. Lao lagedale.

"Palun aita mul leida veel häid blogisid, mida jälgida."

"Palun tee nii, et vanad armsad blogijad ei unustaks kirjutamist ja tuleksid oma kookonitest välja. Jah, ma tean, saan aru, see koroona on inimesed kuidagi kurjemaks muutnud ja tundub lihtsam vähem kirjutada, aga palun, neid, kes on teie poolt, on rohkem, kui neid, kes on teie vastu. Ma luban."

"Aita mul otsustada, kas jätkata bloggeris või viia blogi üle wordpressi?"

Kommentaarid

  1. Kas pole hämmastav, kuidas me mingeid pisiasju märkame, eks – „peseb autot kaks korda aastas“. Mina näiteks sinu blogi hakkasin jälgima sellise pisiasja tõttu nagu su armastus tükiseebi/vastumeelsus seebidispenserite vastu. Ma olen samasugune.

    Ning nagu näha, Tilda blogi pealetükkimatuid austajaid on teisigi peale minu, sääraseid, kes ei julge parooli küsida.

    Ja see on huvitav, et sa mind „mõistlike“ alla liigitad. Tasakaalustab kenasti neid kordi, mil sõbrad või tuttavad on mind hulluks naiseks tituleerinud =)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mina hakkasin Sinu blogi jälgima sellest ajast, kui Sa turistina Tallinnas käisid ja kirjeldasid meie teeninduskultuuri ning üleüldist sõbralikkust tänavapildis 😀

      Sinu mõistlikkus ilmneb minu jaoks selles, kuidas Sa lahkad ühiskonna valupunkte, tuues välja faktid ja allikad. See avaldab muljet.

      Kustuta

    2. Faktidele ja allikatele viitamise komme on mul muide külge jäänud koeraühingu vedamise ajast. Seal tuli pidevalt võistluste-, näituste-, aretuseeskirjadele (loe: faktidele ja allikatele) viidata, kuna pidevalt leidus kaasühingulisi, kes väitsid, et must on valge. Lihtsam oli ürituste infole vms juba alguses viited juurde panna, siis oli endal pärast vähem veenmist ja selgitamist =)

      Kustuta
  2. Nii armas, mina võtaks ka Sinu üksikule saarele kaasa ;)!
    P.S. Süüa ma teha ei oska.
    /nüüd mu aktsiad kukkusid kolinal, ma saan aru/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav, mul on mingist ajast meeles, kuidas Sa kohviku päevadeks kotlette praadusid ja need kõik niuhti ära söödi. Äkki Sa oled lihtsalt tagasihoidlik 😉

      Kustuta
  3. Ma olen üllatunud või siis pigem meelitatud, et mind salapäraseks pead:) Nii ei ole ma osanud end kunagi määratleda. Aga ega ennast ju kõrvalt ei näe. Ja võib-olla tõesti mõjub see salapäraselt, kui endast kõike ei räägi/kirjuta ja pilte ei avalda:) Või mis see on, mis mind Sinu arvates salapäraseks teeb?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, just see, et ega ma Su isiklikust elust ju väga palju ei tea. Loetud raamatutest ja loodusvaatlustest ju ei piisa, et inimest tundma õppida.

      Kustuta
  4. Oo, naeruväärse tiitel, see mulle meeldib! Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, Sa nii toredasti kirjutad oma laste tegemistest ja ülemistest, et vägisi tuleb naer peale 😊. Meenub see vahva aeg, kus lapsed naiivselt otsekohesed on. Paraku on minu omad juba nii suured, et ei luba oma tegemistest blogis kirjutada, siis ongi lahe kui saab kellegi teise lapse kasvamisrõõmudele kaasa elada 😊.

      Kustuta

Postita kommentaar