"Tüdruk jääs"

"The Girl in the Ice"
Robert Bryndza
Tõlkinud Raili Puskar
Kirjastus Pegasus, 2017
384 lk



Ilus, kuid paheline tüdruk. Tema emotsionaalselt ebastabiilne ja habras ema. Isa, kes on võimukas, ja ei pelga oma võimu kasutada. Üks neist leitakse surnuna. Seda surma ümbritseb avalikkuse kõrgendatud tähelepanu, kuna isa on ühiskonnas autoriteet. Loomulikult asub seda mõrva uurima eraklik ning veidrate kommetega, kuid selle eest heade instinktidega inspektor.... 

Teate, ma olen sada korda seda raamatut lugenud. Ma tean juba peast kuidas sündmused arenevad. Vahel on sellised kerged raamatud täiesti head. Ei pea väga pingutama, autor võtab kenasti käest kinni ja juhatab sind läbi sündmuste. Ainult, et pärast "Vernon Subutexi" oli see võrdväärne sellega, kui oled just ära mekkinud klaasi jahedat Chablis'd ja siis ulatab sulle keegi pokaali leiget Savingon Blanci. Isegi kui sa pole teab mis eriline gurmaan, siis see kontrast lööb korraks hinge kinni küll. 

Keskmine raamat. Kerge suvelugemine. Mõned detailid panid küll kulmu kergitama, aga ma ei hakka neid siin välja tooma, tekitaks ilmselt külalistes rohkem küsimusi minu privaatsete hobide kohta, ja raamatu sisule ei annaks tingimata midagi juurde. 

Goodreadsi jätsin kolm tärni. 

Kommentaarid