Aasta 2020 sõnas ja pildis

Kuna ma nüüd jupp aega kontorisse ei tule, siis teen oma aastalõpu postituse ära.


Täitsa, noh, vahva aasta oli, minu meelest. Ma saan aru, et globaalselt oli tegelikult selline "huvitav" ja "põnev" aasta, aga mul oligi huvitav ja põnev. Ilma jutumärkideta. Isekas nagu ma olen - mul oli ülemõistuse vägev aasta! Pandeemia läks minust mööda. Mingid väiksed mugandused tuli teha, aga üldises plaanis see mind väga ei mõjutanud. Mul vedas. Mul pidevalt veab. Imelik juba. Aga ma ei uhkusta. Vastupidi, selline nahaalne vedamine muudab mind äärmiselt alandlikuks, sest see ei allu ju minu kontrollile. See vedamine võib otsa ka saada sama kiiresti ja ootamatult, kui ta mu peale on langenud.

Aga alustame siis algusest. Plaanid, mis ma endale möödunud aastal seadsin ja kuidas nendega läks.

✅ Lubasin, et teen köögis remondi. Sellega sain hakkama. Nii rahul olen selle üle. Kohutavalt.


Vahetan korteris sise ja välisuksed. Samuti tehtud.


Lõpetan alkoholi tarbimise. No sellega läks natuke pahasti. Ja selles on nüüd küll ainult Covid-19 süüdi, mina olen kõigest olukorra ohver. Aga siinkohal luban, et nii rumalaid eesmärke enam ei püstita. Vein on täiega hea ja aitab sõlmida püsivaid sõprussuhteid. 

Deadliftin 110 kilo. Selleni läheb veel veidi aega. Aga sada tuli juba ära ja lisaks väärib äramärkimist, et 110 on jätkuvalt kaks korda minu keharaskus, mis on ka juba üsna tubli saavutus. 


Ei käi ühelgi kohtingul ega sõlmi ühtegi suhet meestega. Nojah, mis mul siis enda õigustuseks öelda ongi nüüd? Naine - nõrkus on su nimi! Kaks pikaks veninud saagat leidsid ka oma kauaoodatud ja väljateenitud lõpu. Ühega läks libedasti, teine tuikab veel õite pisut. Üks selline suhe oli ka, mida poleks endast oodanud, aga las see jääb veel seekord jagamata.

Õpin laulma. Ei õppinud. Laulsin küll kõvasti ja valesti, õnneks enamasti autos ja üksi olles, aga kahtlustan, et kassikoorist on ka mu vaesed paljukannatanud naabrid osa saanud. 

Kutsun igal kuul uue tuttava külla. Pole vist vaja pikalt kommenteerida, et sellega läks just täpselt nii nagu läks. Aga mitte minu süül, vaid noh, asjaolud.

Osalen rohkem vabatahtlikus töös. Ei ole osalenud. Annetusi olen rohkem teinud. Pole samaväärne, aga vähemalt midagigi.

Veedan rohkem aega oma lastega. Sellega võib vist rahule jääda. Näed, pole halba ilma heata. Peresuhetele mõjus pandeemia vägagi positiivselt.


❖  Olen lahkem. Eriti oma blogis ja sõnadega. Eem.. siin peate nüüd teie vist kaasa rääkima. Endale tundub, et kui ma suutsin Pautsiga karvupidi kokku minna, siis vist lahkus pole päriselt see sõna, millega tema mind iseloomustaks. Ja kui ka kommentaariumi hoolikamalt tudeerida, siis näib, et lugejad on pidanud nii mõnigi kord mind korrale kutsuma. Niisiis, tundub, et lahkusega tuleb veel tööd teha.

Lähen teraapiasse. Nõup, ei pole keegi minu deemonitega maha istunud ja tõtt vaadanud. Päris üksi seal toimetavad mu peakeses ja keeravad mu elu mõnuga pekki. 

Käin korralikult arsti kontrollis. Käisin ühe eriarsti juures. Arvan, et sellest teen eraldi postituse. Nimelt mul on plaan... appi, ma ei teagi kuidas seda siia kirjutada, ilma et nett pooleks läheks ja ma sajaga heiti saaks või vähemalt väääga palju küsimusi, millele ma vastata ei suvatse, sest see pole kellegi asi, mida ma oma kehaga teen. Aga ütleme nii: mul on juba 4 last; ma saan kohe 40-aastaseks. On igati vastutustundlik ja õigustatud, et minu libiido ja viljakustasmega naine laseb selle asja enne korda teha, kui püsisuhtesse sukeldub. Punkt. 

Kui ma olin oma eesmärgid üles kirjutanud, siis lõppu lisasin soovi: "Loodetavasti tuleb veidi põnevam aasta, kui see mis kohe lõppeb. Ja vähem südamevalu loodan ka." Jah, olete vast nõus, põnev on olnud, ma siiralt loodan, et mitte minu soovi pärast, vaid mingitel teistel, minust sõltumatutel asjaoludel. Soovidega tuleb siiski ette vaadata, neil on rumal komme täide minna. Aga südamevalu on kindlasti vähem olnud, eriti viimase poole aasta jooksul. 

Mis siis veel? Laenan Mariannilt mõned küsimused ja siis peaks sellega korras olema. 

1. Mida tegid 2020 aastal, mida pole varem teinud? Ilusüste tegin. Jäin väga rahule ja teen kindlasti tulevikus vee. Tennist käisin mängimas. Paar asja tegin veel, aga need ei kannata trükimusta (loe: ma pole piisavalt purjus, et neid asju üles tunnistada). Luban eeldada kõige hullemat. Ei, mitte seda! Ei piinanud ühtegi kassi ja ei lahustanud happevannis ühtegi kleinti/ekskallimat. Aga noh, midagi päris hullu ikka tegin. Lisaks kiiruse ületamisele. 


2. Mida sa sooviksid omada 2021 aastal, mis sul 2020 aastal puudus? Hmm, terveid hambaid.

3. Mis on selle aasta suurim kordaminek? Kindlasti koduremont. Nii kaua ootasin seda. Ja lisaks soovin siia lisada, et sel aastal õnnestus mul depressiooni vältida, see on ilus saavutus.

4. Mis oli su suurim läbikukkumine? Ma arvan, et ei pakkunud piisavalt tuge oma lastele siis, kui algas distantsõpe.

5. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse? Ei, terve nagu porgand. Hing sai tiba haiget, aga sellega on tänaseks korras.

6. Möödunud aasta parim ost? Nõudepesumasin, vaieldamatult. Kuigi ka uued uksed on väga head.

7. Kelle käitumine teenib sinult aplausi? Ma arvan, et pea kõik. Isolatsioon ja pandeemia, see hakkab ajudele. Ning suures plaanis on inimesed selle kõigega päris hästi toime tulnud. No ja isiklikus plaanis ei saa ma jätta naabrimeest kiitmata, see kes tuli tol korral mu köögi äravoolutoru lappima, ei tea mida oleks ilma temata teinud.

8. Kelle käitumine ajab südame pahaks? Jätkuvalt nende, kes oma autosid ei pese. 😀 Okei, tegelikult ajas iiveldama proua Reps. Väga piinlik oli. Emana, paljulapselisena. 

9. Kuhu läks enamik su raha? Ikka kodu peale. Ja ülejäänud kõhtu. Naljakalt vähe olen riideid ostnud ja raamatuid.  

10. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas? Appi, see kõlab nüüd nii kohutavalt nartsissistlikult, aga mind ajas elevusse see tohutu meestepoolne huvi minu vastu 🙈




11. Mis lugu jääb alatiseks 2020 aastat meenutama? Selena Gomesi "Rare".


12. Võrreldes eelmise aastaga oled sa:

i. õnnelikum või kurvem? Õnnelikum.

ii. kõhnem või paksem? Saledam. 

iii. vaesem või rikkam? Vabasid vahendeid on hetkel küll vähem käes, aga arvestades, et olen end suures plaanis paremini kindlustanud, siis tahaks öelda, et rikkam.  

13. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud? Autoga ringi reisinud. See pagana Viljandi ei anna rahu, noh!


14. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud? Rämpstoitu söönud.

15. Kas sa armusid aastal 2020? Liblikaid oli küll, aga neil ei lastud armumiseks areneda. 

16. Kui palju oli üheöösuhteid? Kas ma võin öelda, palju ühedeidi suhteid mul oli? Noh, nagu selline ontliku tütarlapse mugandus või nii? 7. 

17. Mis oli su lemmiksari või telesaade? "Ratched" oli hea, "Crown" meeldib jätkuvalt. Praegu vaatan "Doc Martinit".

18. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal ei vihanud? Ega ma mingi Ladina-Amaarika seebiooperi staar pole, et ma lausa VIHKAMA peaks kedagi. Mõni käib natuke närvidele, aga ma tavaliselt eemaldan end selliste inimeste seltskonnast enne kui mu vastumeelsus vihaks areneda jõuab.

19. Parim raamat mida lugesid? "Kahju olnud asjadest".

20. Mis oli su suurim muusiklaine avastus. Brad Paisley. Viimane poolteistkuud muudkui ketran seda väsimatult.


21. Mis oli selle aasta parim film? Appi! Nii vähe on ju kinus käidud see aasta. Ma ei teagi, jätan selle küsimuse praegu vahele. 

22. Mida sa tahtsid ja said? Jõusaali fotosessi ja ilusad perepildid.


23. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks? Natuke rohkem raha oleks võinud olla.

24. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili? Nooruslik ja mugav.

25. Mis sind mõistuse juures hoidis? Klaas pudel pakivein. 

26. Keda igatsesid? Oma õde. Ta nimelt läks mehele septembris ja kolis Eestist ära kaugele kaugele Vahemere äärde, mölakas selline! 

27. Ütle üks elu õppetund, mida 2020 sulle õpetas? Kui mees on naisest huvitatud, siis teda ei huvita milline see naine välja näeb, palju kaalub, palju tal on lapsi, palju ta teenib, kus elab, millega oma meelt lahutab ja deemoneid taltsutab, teda ei huvita naise minevik, ta lihtsalt tahab seda naist, kuigi kõrvalt võib näida, et see pole üldse loogiline. 


Päris kindlasti olin ma sel aastal õnnelik. Väga. Selle õnne võtaks hea meelega uude aastasse kaasa. 

Lisaks käisin natuke trennis...



ja natuke sai ka raamatuid loetud...




Kommentaarid