Seis tööturul

Kuidagi täiesti ootamatult on juhtunud nii, et mul kasvab kodus seltskond, kes kibeleb tööturule. Tegelikult üks nendest on juba mitu aastat käinud mul kannul ja nõudnud, et ma tööd talle leiaks. Kui ma pakkusin, et mingu lehepoisiks, siis saadeti mind seenele.

Eelmisel aastal astuti siiski samm edasi ja noormees lõi endale konto CV Online'is. Konto on muidugi tore, aga tööd ei pruugi see anda. Poiss ise oli tagasihoidlik ja minust polnud ka kasu, mul eelmisel aastal oli peas ainult naabrimees, Ameerika ja Volli. Sel aastal otsustasin poissi rohkem toetada. Aitasin tal cv-d kirjutada, motivatsioonikirja ja muud sellist.

No raske on noortel. Ütlen mina, et kirjuta, et sa oled positiivse ellusuhtumisega, rõõmsameelne ja sõbralik. EIIIIII! Karjutakse mulle.
"Ma ei saa sellist geijuttu sinna panna!"
Eem… mul vist on ka sarnane lause cvs, pole tulnudki selle peale, et see mu seksuaalset orientatsiooni näitaks.
"Ma ei saa sellist asja sinna kirjutada!"
Miks?
"No see mingi Instagrami tibijutt ju."

Fotot, mida cv-le panna valisime ka pool tundi. "Ei, seda ei pane, mul on seal imelik soeng!"

Coca, Fanta, Sprite?

Ei no ausalt! Mida siis üldse noored kirjutavad enda tutvustuseks? Ma olen sarnase sissejuhatusega ikka kümnetel ja kümnetel intekatel käinud. Tihti ettevõtetes, kuhu mul tegelikult oma hariduse või tööalase kogemuse tõttu asja pole. Iseloom loeb rohkem, kui teadmised. See on minu kogemus. Tööd õpid ikka ju tööd tehes. Kui ainult mingitest oskustest või teadmistest sõltuks, mis tööd sa saad, siis ei viiks ükski ettevõte töövestlusi läbi ega palkaks personalijuhte. Reegel on enamasti ikkagi see, et "sõbralikkus, positiivsus" ja muud geiomadused viivad elus kaugemale, kui diplomid ja kraadid.

*Postitus on valminud koostöös heteroseksuaalse, tööka, abivalmi ja korraliku noormehega. Lisaks eelmainitule on noormehel ka kenasti sätitud soeng. Kes suveks abikäsi vajab võtku julgelt ühendust. Kontakti saab adminnilt.

Kommentaarid