Analüüsime keha

Käisin mina lõpuks kehaanalüüsis. Sain vautcheri ja mõtlesin, et kasutan ära. Enesetunne oli küll selline, et ega ma mingit head tulemust sealt ei oodanud. Samas jälle mõtlesin, et noh, siis ma vähemalt tean.

Mul jälle vedas, maksin täpselt null krooni analüüsi eest.

Ja nüüd ma tean. Et minuga on kõik suurepärases korras. Palju parem, kui ma ise oleks osanud oodata. Kaal oli madalam, rasvaprotsent samuti (tark masin väitis lausa, et ma 3 kilo alakaaluline ja sellest 1 kilo peaks rasva juurde sööma 😁). Ainuke nukker hetk oli see, et lihast oli võrreldes möödunud mõõtmisega vähem. Aga kõik siiski normi piires. Ja kuna minu eesmärk oli kogu aeg ju rasva kaotada, siis sellega olin ma hakkama saanud. Eriti ilus oli see, et just kõhupiirkonnast oli rasva jõudsalt kadunud. Muide, fun fact - rasv ei muutu trenni tehes lihaseks, ega lihas puhkeolekus rasvaks. Tegemist kahe täiesti erineva koega. Teate mis saab rasvast, mis te ära põletate? Päriselt ka tahate või? Eh, te nagunii ei usu kui ma ütlen… Aga olgu. Rasv hingatakse sooja õhuna välja. Mhmh, ma ju ütlesin, et te ei usu mind.



Võrdluseks lisan ka kahe aasta taguse analüüsi.


Et kui ma muidu pidevalt tögan ennast, et ma üldse normaalne pole, siis vähemalt on keha mul normaalne, tiba seal all paremas nurgas on, aga ikkagi normaalne 😜

Järgmise kahe aasta eesmärk oleks see must ruuduke atleetliku peale upitada, siis võiks juba päris uhke olla enda üle. Kuigi, teades mind, ega ma rahul ikka poleks, siis hakkaks juba muude asjade üle vinguma.

Muide, seda öeldi mulle, et see arvuti poole ette antud 6 nädalaga 2 kilo lihast kasvatada on suht mission impossible. Väideti, et isegi mehed, kes käivad viis korda nädalas trennis ja söövad igasuguseid "aineid" sisse ei saa sellise aja jooksul kaht kilo lihast juurde. Pigem on see ikka paari aasta projekt. Ja üldse kogu see "kaotan kaalu + kasvatan lihast" on ääretult keeruline teema, kuna kaalu alandades hakkab keha esiteks "põletama" lihast, sest see on kergem. Niisiis on kaalu kaotades üsna ootuspärane ja normaalne, et kaob ka mõnevõrra lihast. Selleks, et lihas säiliks ja kasvaks on vaja süüa õigeid toitaineid ja loomulikult kõvasti trenni teha. Vist olen maininud ka, aga kordamine on tarkuse ema: lihas kasvab nii, et kui sa teed suurte raskustega trenni, siis sa tegelikult lõhud lihast. Sellest tekib ka järgnevatel päevadel lihasvalu. Keha saadab kudesid parandama piimhapet ja see tegutseb seal lihases ning parandab/kasvatab seda. Seetõttu ongi lihasekasvatamiseks vajalik puhkus, sest kui sa iga päev lihast lõhud ja ei anna aega sellel paraneda ja kasvada, siis noh, ta ei kasva, eks ole. Hästi vahva on seejuures see, et lihas põletab ka puhkeolekus rohkem kilokaloreid. Ehk kui sa oled lihaseline ja pikutad kodus diivani peal ning loed raamatut, siis juba see pikutamine põletab rohkem kaloreid kui su vähelihaselisemal kaaslasel. Ühesõnaga, trenn on endiselt äge!


Kommentaarid