Vargad, petised ja kaabakad

Reede hommikul ootas mind kaks omapärast sõnumit. Üks töömeilil ja teine läbi Raamatuvahetus keskkonna. Erineva sisuga, erinevatelt inimestelt, kuid nende eesmärk tundus mulle sarnane.

Esimene, see mis töömeilile tuli, oli loomulikult selline klassikaline "ma olen prints Zimbabvest ja mul on palju pappi, palun aita see mul ära kulutada" kasutades Google tõlget. Noh, paneb alati muigama. Esiteks seetõttu, et nagu düüd, sa ei viitsi isegi vaeva näha ja mingi originaalne lugu välja mõelda, ning c'mon! Google translate! please! Teiseks meenub alati, et päriselt on ka olemas inimesi, kes selle õnge kukuvad ja mitte vähe.




Teine kiri oli selles osas veidi parem, et autor oli ka vaeva näinud. tegemist polnud otseselt ka sellise klassikalise "imma gonna take all your money" skeemiga, aga kõhe tunne tekkis mul siiski. Sellevõrra, et ma isegi korra mõtlesin, et saadaks kuvatõmmise keskkonna haldajale, sest õige see asi ei tundund. Samas, see selline lugu ka, et võib sama hästi päris olla ja siis süüdistada teist inimest niiviisi alatult mahhinatsioonides, see pole ka nagu tegelikult aus. Kindlusega külgnev tõenäosus, et tegemist on pettusega, aga siiski innocent until proven guilty. Vastasin viisakalt, et ega mul iseenesest toomisega problet pole, aga kuna lihtsalt tuues, jään ise punktist ilma, siis väga nagu ei tihka.




Igatahes jah, kolmteist ja reede, kellelgi ikka näpud sügelevad et kurja teha. Kõige rohkem rõõmu nende kirjade juures pakkus mulle see, et vähemalt ma oskan neist tüüpidest paremini komasid kasutada.

Kommentaarid

  1. Mina vist küll teataksin Raamatuvahetusele. See teade tundub kuidagi liiga täpselt kalkuleeritud et olla ühekordne hädaolukord (no ka siis läheks see teenusepakkuja tingimustega vastuollu, aga kuidagi ehk veel mõistaksin). Aga selline Sinu tunnetele rõhumine, a la vanaema ja kingitus ja vanadekodu... Ja kui tõepoolest on hirmus oluline raamat ja nii-nii väga vaja ja juba sellise teate Sulle saadab, siis ma arvan, et ta oleks leidnud ka kellegi, kes oleks raamatule kuhugi järgi tulnud, aga see, et Sa ise peaksid minema veel seda spetsiaalselt kohale viima, seda ma nimetaks juba nahaalsuseks ja paneb mind mõtlema, et ta õngitseb sel moel mitmel suunal.

    Kuule, Sa ajasid mul nüüd vererõhu lakke :) Mulle meenus üks natuke sarnane lugu ühest FB lugemisgrupist.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No jah, mul ka just see emotsioonidele rõhumine häiris ja mõtlesin ise ka, et äkki ta mitmega võtab samal moel ühendust.

      Mul kohe põnev, et mis seal lugemisgrupis siis juhtus :D

      Kustuta

Postita kommentaar