Lapsed, lapsed, ärge kakelge!

Ma ette hoiatan, et ma hakkan nüüd jälle kiitma ennast, kui ossom ma olen. Viimasel ajal natuke tihedasti seda. Vabandan. Ärge muretsege, küll keegi varsti jälle mu südame murrab või miskit ja siis ma jälle halan.

Igatahes, jätkuvalt käin paar korda nädalas CrossTrainingus (lahkesti selgitati mulle, et mis vahe on CrossFiti ja CrossTrainingul. Te juba teate niigi, ja ma ka aimasin, et trademark. MyFitnessis nad vist koonrid või ei tea mis häda on, Les Millsi luba neil on, ei tea miks CrossFiti oma ei saa. Aga noh, nagu te ka kõik ilmselt lugesite, et MyFitnessis ainult iga seitsmes "treener" omab kutsetunnistust, siis ka sinna võib koer maetud olla...). Arenguruumi on mul muidugist kõvasti. Aga CrossTraining ongi selline trenn, et ega sul lagi ette ei tule, pidevalt saad kiiremini, kaugemale, kõrgemale. Kuna meil suhteliselt stabiilne seltskond koos, siis juba tean oma kohta ka, et kellega umbes samal tasemel ja kellega väga samas tiimis olla ei tahaks. Noh, ei taha ise pidur olla, ega lasta enda hoogu pidurdada.



Igatahes, üks õhtu oli meil jälle trenn ja treener jagas meid meeskondadesse. Üks neiu juba eemalt noogutas mulle, et davaika, oleme koos. Kuna oleme ka varem paaris olnud ja umbes samal tasemel, siis sobis hästi. Hea tunne, et mind valiti, onju, et ei pidanud ise niiskete silmadega kellegi jalga kraapimas käima. Ja siis treener küsib mu kõrval seisvalt noormehelt, no väga tõsiselt sportlaselt, et kes tema tiimis on. Ja nagu, saate aru, tüüp ütleb minu nime! Esiteks muidugi nii nunnu, et mu nimi on suudetud meelde jätta ja teiseks et mind valiti. Esimene soovija tõmbas silmad vidukile, näitas kutile küüsi ja sisistas: "Back off!" Põhikoolis ei tahtnud keegi mind oma rahvastepalli võistkonda, alati olin viimaste seas keda valiti. No ja nüüd siis lausa umbes et lähevad kaklema, eks ole. Ei noh, ma läksin kohe väga puhevile.

Treenerist olen ma ka endiselt suures vaimustuses, kuigi Eesti spordiregistri andmebaasis ta treenerina kirjas pole. Aga ta kenasti motiveerib ja jälgib. Üks kord olin ma endale eelmises trennis veidi liiga teinud, ja ta nägi kohe, et minu kükid on teistsugused kui tavaliselt. Aga see, kui ta minule osutab ja ütleb teistele, et nii on õige trenni teha, et keha ikka raskuse all väriseb, see on üsna mõnus tunne küll, ei hakka üldse tagasi lükkama.

Kommentaarid

  1. CrossFit peab sul litsents olema gym-le ja ka iga treener peab tegema treening kursuse läbi ja eksami, seda raha ei küsita mitte vähe. 3000$/ aastas plus 1000$ treeneri litsentsi eest. Ja ma ei usu et sa seda kursust saaks Eestis teha. Eks siis need CopyCat versioonid tekivadki :)
    Kuigi Tallinnas ja ka Tartus on môned litsenseeritud CrossFiti kohad ikka olemas. Vana CrossFiti fän on rääkinud :) :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tean, et Tallinnas on võimalik ka seda "päris" CrossFiti teha. Isegi usun, et need litsentsid odav lõbu ei ole.
      Üldiselt ma väga ei kaeba ka, et MyFitnessi treenerid kõik viimase vindini lihvitud pole, eks endal tekib ka juba tunnetus, et kelle juurde tasub minna ja keda pigem vältida. Aga teatud tasemel teeb murelikuks küll, kui kuuled, et treener ütleb: "Ma arvan, et nüüd oli nii…". Või kui näed silmanurgast, et mõni teeb harjutusi ikka väga valesti, kuid treener ei ütle midagi. Siis mõtled, et kas ta ei ütle, sest ei hooli, või ise ka ei tea kuidas õige on. Eriti tuli see välja BodyPump trennis, kus iga treener sama harjutust täiesti isemoodi juhendas. Ja noh, Pumpis on ikkagi naljaraskused võrreldes CrossFitiga…

      Kustuta
    2. Sellepärast mul on sügav austus CrossFiti vastu. Grupid on väikesed ja treenerid vaatavad kulli pilguga et su tehnika oleks ôige ja sa omandaksid ôiged harjumused. Ja alati kohandatakse harjutusi su tasemele ja füüsilisele konditsioonile. See pärast on vist Crossfiti treeningud päris kallid aga ma hea meelega kulutan seda raha iga kuu ja mu kogu neljaliikmeline pere teeb CrossFiti nii et palga üldjuhul kanna lihtsalt sinna üle :) :)

      Kustuta
    3. Vaatasin huvi pärast ka Tallinn CrossFit lehelt hindasid ja noh, võrreldes MyFitnessi paketiga on hind kaks ja pool korda kallim :O Arvestades, et ma lisaks CrossTrainingule teen ka muid asju klubis, siis mulle sobib see, mis on. Korra või paar võiks ju sportlikust huvist proovida, et mis see vahe on, aga mis siis kui mulle meeldima hakkab :D
      Õnneks CrossTrainingus on meil ka väiksed grupid, maksimaalselt 14 osalejat. Kuna ma siiani hädas oma sünnitusjärgse kehaga, siis olen ka palunud teatud harjutustele alternatiive. Ja olen ka saanud. Samas mõtlen, et kui ise ei oska küsida, siis kas treener oskaks märgata ja pakkuda? Ütleme, et lähed esimest korda ja ise ka täpselt ei tea mida ja kui palju suudad ning saad, teed endale viga ja ei lähegi uuesti. Asi pole ju trennis, vaid selles, et koormus ei vastanud võimetele ja seda annaks tegelikult ju hõlpsalt vältida.

      Kustuta

Postita kommentaar