"Väikesed naised"

"Little Women"
2019
Režissöör: Greta Gerwig
Näitlejad: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen
Metascore 91


Teie, kes te arvate, et minu "arvustusi" peaks kuidagi tõsiselt võtma, mõelge ümber. Reegel on see, et kui mina annaks filmile/raamatule kõrged punktid, siis kriitikud arvavad teisiti. No ja vastupidi ka loomulikult. Kohe mitu filmi vaatasin möödunud nädalavahetusel ja ainult ühega langesid minu punktid kriitikute omadega kokku.

Ilmselt see pole päris õiglane, kuna mulle ka raamat ei meeldinud. Üks sõbranna oli sellest tohutus vaimustuses. Rääkis raamatust nii palju ja kuna ma sõbrannast palju pidasin, siis lugesin ka. No ei. Pole minu teetassike. Siis olin ma muidugi noor ja ei analüüsinud, et miks ja milleks. Nüüd, vaadates filmi, hakkasin mõtlema, et miks.

Miks mind see lugu absoluutselt ei liiguta? Kõik on ju olemas. Ja ometi, minu poolt nullring. Võibolla on asi minu jaoks väheusutav. Et ühes peres kõik lapsed nii andekad, ja kõik omal moel. Või, et nad omavahel nii hästi läbi saavad. See üks stseen, kus nad karvupidi kokku läksid, see näis päris. Aga see ninnu-nännutamine, võeh!

Tegelikult ma esialgu mõtlesin, et ma üldse ei kirjuta midagi. Olen Maelt õppinud, et kui sul midagi head öelda pole, siis hoia suu kinni. Selle suu kinni hoidmisega mul läheb veel aega. Kunagi. Ühel päeval.

Ma palun, teile, kellele meeldis, ükskõik kas raamat või film, palun aidake mõista, mis selle fenomen on? Mis kõnetab? Miks ta nii armastatud on?

Kommentaarid