Vihaga ja vihata

Sai lubatud, et kirjutan sellest, kuidas ma ühe saunalisega veidi tülli pöörasin.

Ma arvan, et saun on koht, kus peab mõnus olema. Ja kus peab ka leili viskama. Aga... mõistlikkuse piirides. Enamasti selles vallas probleeme ei esine. See, kes soovib rohkem kuumust, küsib, et kas võib ja kõik lahkesti lubavad. Ja see, kes viskab, teeb seda ikkagi normaalsuse piirides. No, aga eks see oligi aja küsimus, millal keegi normaalsusest enda versiooni esitab. See päev juhtus olema pühapäev 9.02.


Treener soovitas pärast trenni kõigil sauna minna, lihaseid lõdvestama, aga ega mulle pole seda eraldi öelda vaja, kui vähegi aega on, siis ma niigi käin. Seekord oli rahvast saunas kohe hulgim. Ja kõigi nende keskel istus kulbiga kubjas, kes väsimatult vett kerisekividele uhas. No kohe ikka nii, et need ligemärjad. Sisistasin kohe alguses, et ehk aitab ka juba. Korraks nagu rahunes ja siis küttis edasi. No tõesti, kohe rõvedalt palju. Kivid ei jõudnud vahepeal äragi kuivada, kui see jälle terve künatäie peale virutas. Esiteks ma olin veidi aega eestlane. Vahtisin teda kõõrdpilgul, aga ei öelnud midagi. Isegi ei ohanud demonstratiivselt. Kui ta oli niiviisi veel kolm korda kivisid uputanud, siis tõstsin veeämbri tema juurest enda kõrvale. Sellepeale teatas leilinatsi, et alati võib ju allapoole istuda. "Kuhu, Rimi kassade juurde või," (Mustamäe MyFitness asub teisel korrusel ja selle all on toidukauplus) oleksin ma tahtnud öelda, aga kahjuks tuli see mul alles mitu tundi hiljem pähe. Tegelikult ütlesin ma: "Alati võib ka veel kividelt lõpuni aurustuda lasta." Sellepeale ta midagi mõmises, aga ma ei saanud sõnadest täpselt aru. Ülejäänud saunalised istusid kõik vaikselt nagu kullid rukkis ega iitsatanudki. Teate ju küll, eestlane on harjunud vaikselt kannatama. 

Ootasin siis veidi, kuni kivid täiesti kuivad olid ja viskasin ise vett kividele. Kusjuures, palju kuumem hakkas kohe, sellest mõttetust pladistamisest ei tulnud üldse nii palju kuumust välja. Lõpuks hakkas mul halb ja ma läksin pessu. Hiljem mind informeeriti, et ei jõudnud ma veel kanna taga ust kinni tõmmata, kui see oli jälle oma veerituaalidega alustanud. No jah.

Tegelikult ma ei arva, et ma midagi valesti tegin. Võite vastu vaielda, ma ei pahanda. Aga see on ikkagi ühissaun ja natuke võiks arvestada ka teistega. Sellest, et kive pole vaja pidevalt märjana hoida, selle kohta on mul muidugi veel oma teooria, aga ehk eksin ka siin. Loomulikult oleksin ma võinud edasi-tagasi ukse vahet voorida ja hingamas käia, aga see oleks jälle teistpidi kehv olnud.

Loomulikult jäi mulle vastik tunne sisse, sest inimene tuleb trenni ja tahab pärast lõõgastuda ning nautida, aga siis mina ei lase sauna maha põletada, isekas nagu ma olen.

***

Paar päeva hiljem vaatasin veidi infot Spa lehelt, kuhu peagi minemas ja mida ma loen!
"Leili visata AINULT kuivadele kividele."
"Pigem MÕÕDUKALT, kui liiga palju!"
Hah! Ma ju ütsin!!!



Kommentaarid