See pole auto, see on takso!

Ei, jumala eest, ärge nüüd arvake, et ma jälle ühe teatud automargi kallal võtma hakkan. Khm, kuigi võiks muidugi. Aga noh, milleks? Kes teab, see teab, kes ei tea, pole ka millestki olulisest ilma jäänud. Ma luban. Ei varja siin kellegi eest mingit räpast saladust, ega pilguta silma, ei jäta lünki ega saada vihjeid. Ei no teate, jätke juba ometi! Pärast jälle solvute, eks ole! Selles mõttes, et ma nagunii ise sõidan mingi iidvana penskariautoga, millel pidevalt mõni jupp küljest pudeneb, pole mul õigust midagi nina püsti ajada ja öelda, et Toyota kuidagi kehvem variant on. Ups! No, nüüd teate. Ise olete süüdi, viisite mind jälle nii kaugele oma lakkamatute küsimustega. Mina tahtsin täiega poliitiliselt korrektne olla ja üritasin kõigest väest siin mitte välja öelda seda, mida kõik nagunii juba teadsid… 

Tegelikult oli lugu järgmine: mul töö juures on üks võimlemisklubi, kus lapsed akrobaatikat teevad. Ei, mitte postitantsuklubi, kuigi see on meil ka, aga ikkagi päriselt täiesti kohe aus värk ja riiklikud toetused ja sertifikaadid ja jutud. Mitte, et postitantsuklubi kuidagi ebaaus ja illegaalne oleks, kuigi nad seal vastavalt naabrite väidetele mingit kaheldava väärtusega tubakat sisse hingavad, aga võibolla see käib elustiili juurde. No ja siis neid lapsi toovad tavaliselt emmed trenni. Üleelusuuruste linnamaasturitega, millega nad ise manööverdada ei oska. Vabandust kui ma nüüd kedagi solvan, sest kõik naised pole üldse halvad parkijad, mul on mitu tillukest sõbrannat, kes sõidavad põhimõtteliselt rekaga ringi ja pargivad ilma igasuguste andurite ja asjadeta nagu niuhti, samas kui jälle mõni mees ei suuda isegi oma Toyotat kahe triibu sisse ajada. #piinlik


Igatahes, püsime nüüd ikka teemas! Üks õhtu seisis seal mitu autot ja vahtisid tühja pilguga, keegi ei liigutanud. Kuna ma pidin neist mööda minema, märkasin, et ühel Hyundail oli mootor välja surnud (roolis oli eakas härrasmees, ei mingit kolmekilomeetriseid kontsakingi) ja siis kõik kannatlikult ootasid ta järgi, kuni ta oma suksut elustas. Kuna selline liiklusseisak parasjagu oli, siis osad emmed jätsid oma autod eemale ja tõid lapsed käekõrval trenni. Ühte sellist emmet ma vaatama jäingi. Tunnistan täiesti ausalt, et teatud hukkamõistuga, sest no kui sul on ikka väga pekised kintsud ja lisaks veel sinikaid täis, siis äkki nagu paneks veidi pikema seeliku selga või vähemalt sukapüksidki jalga, mõtle ikka kaasinimeste peale ka. Ema käekõrval keksis armas väike tüdrukutirts. Ema ütles talle, et olgu too ettevaatlik autode vahel. Plika vaatab enda ees seisvat kollast sõidukit (Škoda oli) ja hüüab rõõmsalt: "Aga see pole ju auto, see on takso!" 

Mul jookseb seda autot nähes alati juhe kokku. Justkui Škoda...

Aga mida ta siis Audi velgedega teeb?
Ja siis veel see antenn! Sellised on tavaliselt Toyotadel ja Bemmidel. Škodadel on samad, mis Audidel. Mingisugune varuosadest kokku klopsitud käkerdis

No jube naljakas ikkagi! Lastel on muidugi need ütlemised sellised siirad ja vahetud ja noh, mis siin salata, tihti ka spot on

Eemal vaadates peaaegu nagu päris auto


P.S. Ma siis lõppu kirjutan neile, kes tundsid, et ma neid riivasin, et ma loomulikult kadedusest kirun neid Toyotasid. Sest kui ma valida saaks, siis ma pigemini sõidaks mõne Supraga kui oma hädise S40-nega. Mhmh. 

P.P.S. Ei sorry, ma ei saa sellist lollust siia kirjutada! Kriipsutage eelnev maha! 

P.P.P.S. Riivata ei tahtnud, see osa on õige. Aga kade ma küll kellegi peale pole. Kui teil just uuemat S90-t maja ette pargitud pole. Siis olen ma täiega ja õigustatult kade. Ja ma pole isegi pahane, kui te parkida ei oska. Aga ma tean, et oskate, sest nagu, c'mon!, kui sul on nii palju aru, et Volvo osta, siis oskad sa parkida ka. Raudpolt.

P.P.P.P.S. Nüüd kindlapeale Odin taevas irvitab ja teeb nii, et ma olen sunnitud elu lõpuni Priusega sõitma. 

P.P.P.P.P.S. Või oota, skandinaavlaste jumal ei mõistaks mind sellise jumalavallatuse eest hukka. Kes see seal Jaapanis nendel autolaadsetel toodetel pilku peal hoiabki?

P.P.P.P.P.P.S. Eelnev on minu subjektiivne arvamus, mis ei peegelda minu suhtumist ühegi automargi omaniku intellektuaalsete või füüsiliste võimete vastu. Kõik autod on ilusad ja head ja nende omanikud samuti.

P.P.P.P.P.P.P.S. Väljaarvatud .... ah, las ta jääb.


Kommentaarid

  1. Ma udustaks autode numbrimärgid ära...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen seda varem teinud, aga ma ei näe mõtet. Mis see numbrimärk annab? Selle, kas auto on liiklusõnnetustes osalenud, mis ta viimane tehnoülevaatuse protokoll oli ja mis on auto registreeritud läbisõit. Mingit infot omaniku kohta selle järgi ju teada ei saa, minu meelest?

      Kustuta
  2. Nii ja naa. See on vaieldav teema, aga auto numbrimärki on võimalik kokku viia omanikuga.

    "Auto numbrimärk kuulub isikuandmete hulka juhul, kui auto omanik ja number on kokkuviidav. Aga kui on võimalik auto numbrimärgi pildile jäämist vältida, on mõistlik seda teha."

    VastaKustuta

Postita kommentaar