Rõõm pisiasjadest

Rõõm tulebki ju pisiasjadest. Teate, sellistest, kui sind kutsutakse autoga sõitma. Mis sest, et sa oled juba selles eas, et tegelikult peaks teatrisse või ooperisse kutsutama, aga kutsutakse hoopis autoga sõitma. Ja jalutama. Sest ta "mõtleb sinust kui tüdrukust". Ja kui sa ütled, et "osta mulle vett, muud pole vaja" ja ta ikkagi ostis sulle jäätist, sest noh, "sa olid sellise näoga". Ja kuidas ta pärast su käest jäätisepaberi ära võtab, sest sa ei tea kuhu seda panna, aga sa pole veel jõudnud midagi öelda, ja tema juba teeb, võtab selle ja pistab autoukse küljetaskusse, nagu ta oleks juba harjunud su eest hoolt kandma.

Ja kui hommikul tööle sõidad ja kuulad "Dive'i" sest praegu on täpselt just see koht elus, kus sa hakkad nagu sukelduma, aga natuke on hirm, sest ei tea, aga ikkagi on hea, isegi hirmuga pooleks. 


Või siis, kui sa sõidad mööda Sõpruse puisteed ja kuulad umbes sajaviiekümnemiljonditemat korda Ed Sheeranit ja näed silmanurgast kuidas su kõrval, täpselt samal kiirusel sõidab üks bemm ja kui sa vaatad, et tead, ma peaks tegelikult rada vahetama ja annad gaasi, ja tema annab täpselt sama palju gaasi ja siis te lendate seal kõrvuti 50ne alal 70nega ja mõlematel on igemed kuklani, sest noh, naljakas. Ja see hetk kus sa mõtled, et ok, mul pole vaja midagi tõestada, et ma võin ju tema taha ka ritta võtta ja hoopis tema pidurdab ning te sünkroonis vahetate radasid, sest temal oli algusest peale vaja vasakpoolsel rajal sõita ja sinul paremal, aga varahommikusi tantsumanöövreid puiesteel teha on ju palju toredam. Ja see teeb kuidagi nii õnnelikuks, nii tühine asi. Nii tobe ja lapsik, aga sa naeratad veel pool tundi pärast seda. Sest see on kuidagi nii armas. Mis sest, et ainult hetkeks ja kui keegi teine sellest blogis kirjutaks, siis sa pööritaks silmi ja mõtleks, et "lollakas", ikkagi on rõõm. 

Ja rõõm ongi selline asi. Väikestest hetkedest koosnev mosaiik. Kui ootaks ainult neid suuri asju, ma ei tea, teatrit ja ooperit ning õhtusööke küünlavalgel, siis vist ei jõuakski elus eriti palju õnne kogeda. 

Kommentaarid