Kuues meel

Öösel nägin unes oma sõpra Viljandist. Ütleme, et me eee... mängisime malet. Hommikul ärgates nägin, et ta on mulle öösel sõnumi saatnud. Me pole üksteist näinud pärast seda ühte korda, kui ma eelmisel kevadel Viljandis käisin. Ega suhelnud eriti. Mõned üksikud sõnumid oleme korra kvartalis vahetanud. Nüüd ma mõtlen, et kas ma nägin teda unes, sest ta mõtles minule või mõtles tema minule, sest ma nägin teda unes?

Selliseid juhtumeid on mul elus väga palju olnud. Et ma mõtlen kellelegi ja ta võtab ühendust või ma põrkan temaga kokku kohas, mis on ebatõenäoline, mis ei jää meie kummagi tavapärasele trajektoorile. Päris palju on ka seda, et mõni inimene lihtsalt elab mu mõtteis. Järjepidevalt. Mingid pisasjad, hääled, lõhnad, helid meenutavad teda. Kuna ma ise ei ole see algataja, siis nii see jääb tavaliselt. Aga nüüd ma mõtlen, et kui ta mul mõtteis on, siis kas mitte sellepärast, et temagi minule mõtleb ja mu telefonikõnet ootab? 

Nii palju kui ma aru olen saanud, siis seda juhtub inimestel üsnagi sageli. Loodusseadustega mitte selgitatavad nähtused. 

Huvitav lihtsalt. Muud ei tahtnudki öelda. 


Viljandi sõber oli tegelikult nunnu. Korra mõtlesin, et ta sobiks ühele mu sõbrannale kaaslaseks. Aga nagu, kuidas ma soovitaks? Umbes, et tead, mul jäi siin üks üle, veidi kasutatud on, aga muidu täitsa kobe, ise ma ei taha, aga sulle võiks sobida? No ei sobi ju! Ma ka ei taha mõne sõbranna kasutatud peigmeest. Mõtleks, et sulle ei sobinud, aga mulle kõlbab, mis sõbranna sa selline oled!?! Samas, kusagilt ma just kellegi kogemust lugesin, et sõbranna oli tutvunud ja kohtingul mõistnud, et tal pole midagi ühist selle mehega, aga on niimõndagi ühist sõbrannaga ja hiljem need jäidki kokku. Võib-olla on täitsa okei oma vähekasutatud ja hästi hoitud meestuttav edasi pärandada? Teatud vanuses oleme kõik ju juba kasutatud ja sissesõidetud mudelid. Ehk ongi turvalisem tuttava inimese käest üle võtta kui võhivõõralt?

Kommentaarid

  1. Mõtlemised ja helistamised ja sõnumid ja ... on lihtsalt tõenäosus. Inimene mõtleb päeva jooksul tuhandetele erinevatele asjadele aga silma jäävad need üksikud, mille puhul tekib mingi kokkusattumus. Natuke nagu need lotovõidu lood kus inimene näeb mingit numbrit, paneb loto piletile ja võidabki. Seda teevad tuhanded aga kuna nad ei võida siis nad sellest ka ei räägi ega kirjuta. Too üks kellel jopastab muidugi kuulutab tervele maailmale. Aga muidugi võib ka mõelda, et tegu telepaatiaga ;)

    Ülejäänud sõbra edasiandmine, et nagu sõbralt sõbrale pood :D Hmm..., ma ausalt öeldes ei julgeks isegi oma hästihoitud autot sõbrale müüa kartuses, et miskit läheb rikki ja siis sõber arvab, et andsin talle seepärast soodsalt ära, et teadsin masina katkise olevat :P Kindlam ikka võhivõõrale müüa.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks ta ongi kokkusattumus. Kummaline veidi, sellepärast jääbki meelde.

      Kustuta
  2. Ma panen ka pidevalt igasuguseid kokkusattumusi tähele :) Ja no elu on ju lõbusam, kui mõelda, et määdžik, kui et kõik on suvaline juhus.

    VastaKustuta

Postita kommentaar