Ülevaatusel

Käisin Volliga ülevaatusel. Tuli ilusti kiri postkasti, et Maanteeameti andmetel mul saab juulikuu lõpus kehtiv ülevaatus otsa ja juhul kui ma autot jätkuvalt kasutan, siis võiks tegeleda. 


Leidsin netist ühe odava nurgataguse koha (maksin 35 eurot), broneerisin aja ja läksin kohale. Üsna kerge südamega läksin. Tean, et olen oma tibukese eest hoolt kandnud, hooldused tehtud, remondid tehtud, tulekustuti kontrollitud. Ainus, mis veidi kriipis oli tahmapõletus. Pole sel aastal pikemaid sõite teinud ja see võib heitgaaside näite mõjutada. 

Minu ees oli kaks autot ja selleks ajaks, kui minu kord tuli, oli mootor juba jahtunud. Soovitus on, et ülevaatusele peaks tulema sooja mootoriga. Andsin võtme üle ja läksin eemale instagrami scrollima. Tegi seal mees autoga ühte ja teist, kärsatas mootorit, ajas pöördeid kõrgeks, vaatas, kas uksed avanevad ja sulguvad, aknad avanevad ja sulguvad. Hakkas siis kapotikaant käristama. Reaalselt toore jõuga läks kallale. Aga seal on ju väike keeleke, mida tuleb eest lükata. Astusin ise juurde, enne kui ta mul kapotikinnituse oleks ära lõhkunud. Pärast seda ronis auto alla ja tegi seal ka midagi, mida täpselt, ma ei näinud, aga auto kõikus ikka hoolega. 

Pärast ülevaatust küsis mult, et kui kaua ma olen omanik olnud. 2018 juunist. "Kas teil on tuledega midagi tehtud?" Jah, oli avarii ja tuli vahetati välja. "No selge. See on teil reguleerimata ja mina ka ei leidnud seda kohta, kus reguleerida saab." Mida see tähendab? "Seda, et tuli, vasakpoolne, näitab alla ja pimedas on halb nähtavus. Iseenesest ülevaatuse tulemust see ei mõjuta, aga teil endal on raske, eriti maanteel." Ahah, no selge. Kihvatas sees küll, ausalt öeldes. Miks nad seal remondikojas ei võinud seda siis ära reguleerida pärast remonti? Järgmine kord mõtlen kaks korda, enne kui sinna oma auto uuesti viin.

"Heitgaasid olid ka kahel esimesel katsel liiga kõrged. Nii uuel autol ei tohiks olla." Muigasin. 12 aastat vana auto on mõne meelest "nii uus auto". Ise vahel mõtlen, et vaja oleks veidi uuemat, aga võib-olla pole siis ikka nii hädasti vaja. 

Järgmine päev käisime metsas oma uue autoga. Tegin kohe pilti kullakesest. 

Kommentaarid