Kuidas ma ükskord spordiklubis noomida sain

Ma olen alates 2016 maist MyFitnessi spordiklubi liige. Tallinnas on tänasel hetkel avatud 13 erinevat klubi. Mina olen oma kohalolekuga austanud neist 11. Neist 11nes on minule teadaoleva info kohaselt ainult neljas klubis ka ujumisvõimalus. Väga innukas ujuja ma pole, aga vahel olen lastega koos käinud ja kuna basseini kõrval on tavaliselt ka saunad ja mullivann, siis mõnikord olen seda võimalust kasutanud. Ometi ei jõua ma kokku lugeda kõiki neid kordi, kus ma olen ujulas käinud ja ainult unistanud mullivannis ligunemisest, aga see on enamasti puupüsti rahvast täis olnud.


Ja siis ükskord ei olnud.

See üks kord sattus sellisele ajale, kus ma ka tingimata üksi ei pidanud olema, sest äsja oli mind jõusaalis kangi alt üles korjatud ja ma ei identifitseeri end tingimata vaba ja vallalisena. Infoks, vanni mahub 4 inimest, see on kenasti suurte punaste tähtedega seina peal kirjas. Ma leian, et mu kuumakse (mida nad septembris tõstsid) katab seda küll, et ma korra kuus võin ühel õhtul seal tiba liguneda, kui ma just emase vaala suuruses pole ja tervet vanni enda alla ei võta. Korilane, muuseas, pole ka vaalasuurune, seega juriidiliselt peaks kõik JOKK olema.

Ujula osa oli reede õhtu kohta mõnusalt hõre, ühtegi treeningut ei toimunud ja suuri rahvamasse basseinis polnud. Istusime siis kaaslasega selles haruldases mullidega vannis. Jah, jäime küll sinna pisut kauemaks istuma. Meil oli lihtsalt palju.... eem trennijutte, mida arutada. Samas, käis seal teisi ka, paarikesi väikeste lastega ja me vahepeal olime üldse saunas ning saunast tulles oli vann jälle tühi ning miks mitte, eks, arvestades, et dieedinipid olid veel täiesti jagamata.

Igatahes lõppes asi sellega, et üks vend, kes mulle kunagi Kristiine MyFitnessis püüdis külge lüüa, ühines meiega. Mina viisaka inimesena ütlesin tuttavale "tere", mille peale tema midagi vastu sisises ja peika mind vannist välja lohistas. Siis alles jõudis mulle pärale, et see sisin oli vist midagi stiilis: "võtke tuba!" Täpsemalt: "Terve õhtu siin, teised ei saagi kasutada." Mis oli muidugi alatu vale, sest esiteks olime me seal ainult umbes tund aega ja vahepeal me olime mujal ka. Ja teiseks, teised käisid kogu aeg meie juures, ainult et teda millegipärast häiris ja tema ei saanud tulla. Ja kolmandaks... mis asja üldse? Mis reeglit me rikkusime tahaks teada? Kusagil on mingi ajaline piirang, et kui kaua tohib kusagil olla? Mina pole vastavasisulist teavitust igatahes saanud. Ei teagi kuhu või kellele kaebama minna.

Aga igatahes, jõudsin 41aastaseks saada enne kui mind avaliku ruumi otstarbekohase kasutuse eest noomima tuldi. Jätkame. 

Kommentaarid