#Koostööpostitus: paus hetkes

Nagu te kindlasti märkasite, siis mul on hunnik värskeid kaadreid, millega ma kavatsen mõne serveri kinnijooksutada. 


Tatjana Siipan tegutseb nüüd uues stuudios ja ootab kõiki pildistamisele. Mina olin esimene ohver ja minu subjektiivse arvamuse kohaselt tundub, et valgust on piisavalt, nurki ka, kus ennast hubaselt või pidulikult tunda. 


Tatjanast olen ma kirjutanud läbi aastate päris palju. Loomulikult on ta eelkõige mu sõbranna ja ma imetlen tema tööd, aga minu meelest teeb ta ka suurepäraseid pilte. 


Eks igal kunstnikul on oma stiil. Oleme Tatjanaga sellest palju rääkinud, et enamasti on fotograafil ju portfoolio kusagil üleval, kus saab vaadata, et milliseid pilte fotograaf teeb ning mõelda, et kas see on see, mida ma tahan näha. Minna fotograafi juurde, kes teeb armsaid beebipilte ja oodata, et ta teeks karme motokaadreid, võib olla riskantne. Ma ei ütle, et klient ei võiks oma soovi edastada ja et fotograaf ei tee oma parimat, aga kõigile osapooltele on vast valutum, kui kohe eos valida fotograaf, kelle stiil kujutab umbes seda, mida ma ka hiljem oma fotoalbumis näha tahan. 



Mina tahan näha emotsioone. Siiraid. Mitte triigitud viigituid versioone. Ma ei taha endast tuunituid pilte, mida ma kunagi vaatan pilguga, et ei tea kes see veel on. Jah, mul on kortsud. Mul on sünnimärgid. Mul on nahk. Mul on sada muud ebafotogeenilist elementi. Aga see olen päris mina. Soolatüügastega ja puha. (Ei, mul pole soolatüükaid, see on lihtsalt selline ütlus.)


Tatjana teab mind, ma tahan öelda tunneb mind, juba ligi kaheksa aastat. Esimest korda elus tegi ta minust jõulupilte. Ütles, et ta vist ei harju selle mõttega ära, et minust saab kuuse taustal pilte teha. Minu jaoks polnud see üldse nii suur eneseületus. Aga see näitab, kui hooliv on Tatjana fotograafina. Ta arvestab oma klientidega. Ta kuulab nende soove.



Minu käest küsis ta, et milliseid pilte ma soovin. Ütlesin, et tahaks selliseid nunnusid, hästi armsaid. 


Ma ei tea, öelge teie mulle, kas olen hästi armas?


Muide, Tatjana teeb ka imelist meiki. Ehk kui te mõtlete, et tahate küll pilte, aga ei tea kuidas ennast õigesti jumestada, siis Tatjana juures saate nii üht kui teist. 


Postitus valmis koostööna Tatjanaga

Kommentaarid