Kuidas mul ükskord piinlik oli

Me otsime ikka veel töötajat. Kui ma puhkuselt naasin, oli üks Miša vahepeal tööle võetud. Selline tavaline. Ainult, et paar tundi hiljem oli mul temast juba kopp ees. Esimene red flag oli see, et ta tegi mingit oma asja. Mina nägin teda pidevalt mööda nurgataguseid hiilimas ja suitsu kimumas. Kui uurisin, et millega tegeleb, sain ebamääraseid vastuseid. Ütlesin siis, et meil käib töökorraldus nii, et talle antakse ülesanne, kui see tehtud, siis ta annab märku ja me leiame järgmise projekti. Ahah, vastas. Ainult, et ta ei tee ikkagi nii, vaid hiilib ja peidab ennast. Ja iga kord kui ma küsin, et kle, mis toips, siis ütleb, et ta ei teadnud mida teha. Pinginaaber ütles ka talle, et kuule, helista prouale, kui sul ülesanne tehtud. Tema vastu, et ta ei teadnud, et nii peab. Mis mõttes ei teadnud, ma sulle nädal aega räägin juba seda juttu.


Teine, suurem red flag, oli see kui meie seenior töötaja kurtis, et Miša midagi ei oska. Juttu on küll kõva mees jutustama, aga tegelikult on ikka nii nagu Tinderi meestega, et kohale tuleb on lühike, õllekõhuga ja kiilakas. Mis pole ju üldsegi probleem, iseenesest. Kui see on see, keda sa otsid. Aga kui sa otsid lendelevate lokkidega kahemeetrist atleeti, siis on natuke paha.

Siis tuli Lõunamaa Pealik ja Misha kaebas mulle, et ta ei saa üldse tööd teha, sest ta peab kogu aeg nii palju tööd tegema, kuna Pealik istub tal kukil. No jah, tough luck, et tööd peab tegema, ma saan täiesti aru, suht ebamugav on tõesti.

Sõnaga, me jätkuvalt otsime ja seni lepime Mišaga.

Otsingud ei ole viljakad. Pinginaabril on probleem palgata Lõuna-Aafrika töölisi. Ja Ukraina töölisi. Ja mul on sellepärast Pinginaabriga probleem. Sest nagu, kuidas saab aastal 2023 olla nii kitsarinnaline? Isegi Lõunamaa Pealik pani ta paika. Ütles, et mis vahet on, kust nad pärit, kui tööd oskavad teha, siis on ju hästi.

Tegelikult ma mõtlen, et keskealisel valgel mehel võib aastal 2023 ikka väga raske olla. Mõtle ise, varem oli see norm, et sa pedele ja neegrile ülalt alla vaatasid ja andsid neile mõista, kuidas nad ühiskonda ei sobi ja kuidas sa oled parem kui nemad. Ja nüüd siis peab neid aktsepteerima ja võrdsetena kohtlema? Isegi kollektiivi ei saa valida. Bardakk missugune!

Kommentaarid