Tibijuttu

See pealkiri, oeh, nagu ma tahaks kirjutada, aga ma tunnen, et see on nii tühine jutt ja valin pealkirja üleolevalt, umbes, et te nüüd arvake, et ma olengi päriselt selline, sest ma tegelikult ikkagi olen tõsine inimene, kes ei hooli päriselt neist asjadest, aga natuke nagu kasutan ja siis olengi selline, et pool vastumeelselt ja häbenedes. 

Eks see tuleb ikka sealt samast vanast heast lapsepõlvest, kus muudkui korrutati, et ega ilu ei kannata potti panna ja mis sa seal peegli ees kekutad, ega sa sellest ilusamaks muutu, ja üldse, kui sa nii noorelt hakkad juba kosmeetikat kasutama, siis näed kahekümneselt nagu viiekümnene välja. Ja siis juhtubki nii, et hakkad kõigile, aga eelkõige endale, tõestama, et ma olen sisukas ja väärtuslik, vaadake kõik, mida ma teha oskan ja kui nutikas ma olen. Ning saad alles vahetult enne neljakümnendat sünnipäeva aru, et elu oleks võinud olla palju kergem, sest sulle on antud supervõime, sulle on antud klassikaliselt meeldiv välimus, ja kui sa oleks sellest varem aru saanud ja seda uskunud... aga mis sellest enam. Nüüd on sul vähemalt iseloom. 


Sain nädalavahetusel oma kosmeetikapaki kätte. Ja tahtsin teilt, armsad lugejad uurida, et kui palju teil igakuiselt näohoolduse peale kulub. Sest mul kulub liiga palju. Kuigi ma ostan soodsama otsa kosmeetikat. Ma tean, et see, mis ma igakuiselt terve sületäie hoolitsuse peale kulutan, võiks mul vabalt ka ühe toote peale kuluda. Ja noh, ma ju kosmeetiku ega ilusüstide peale ei kuluta üldse, ehk et see summa võiks vabalt olla paari nulli võrra kõrgem. Aga mul on igakuine kindel väljaminek sada eurot. Tõsi, mõni kuu läheb selle saja sisse ka parfüümike, mis rangelt võttes ei ole kosmeetika ja teine kord saab selle eest ka juuksehooldustooteid ja muud sarnast, mis ka pole päris näohooldus. Samas, teine kuu jälle läheb ikkagi rohkem kui sada. Aga keskmiselt. Ma teangi seda ainult sellepärast, et ma ostan tooted netist. Varem ma ostsin toidupoest ja mitte kõik korraga vaid kuu jooksul iga kord erinevalt ning ma ei teagi kui palju mul sellele siis kulus.

Iga kuu ma samu tooteid ei osta. Näiteks seerumit jagub mul kolmeks kuuks. Ma kasutan seerumit kaks korda päevas ja sellepärast on mul kaks seerumit. Kui oleks ainult üks, siis ilmselt peaks seda tihedamini ostma. Kreeme jagub mul isegi kauemaks, kuni kuus kuud saan ühe 50ml tuubiga hakkama. Kreemiga sama lugu nagu seerumiga, üks päevane, teine öine. Siis on mul veel eraldi silmaümbruskreem. Sama lugu, päevane ja öine. Kuna mul on hommikuti ja õhtuti näohooldus protseduurid erinevates ruumides, siis mul ongi neid asju topelt, et ma ei peaks edasi-tagasi vedama kraami. Kui nii võtta, siis üks seerum, mille hind on sõltuvalt brändist 10-50 eurot kestab kolm kuud, siis ei tundu see summa kuude lõikes väga suur. Aga jah, kui sa kõik need asjad kokku paned 2 seerumit, kaks kreemi, kaks silmakreemi, siis midagi juba tuleb. Ja see on ju ainult kõige alus. Sinna peale tuleb hakata ehitama. 

Minu sajaeuroses pakis on tavaliselt ka toode või paar dekoratiivkosmeetikat. Jumestuskreem, puuder, ripsmetušš, põsepuna vms. Viimases pakis oli 8 toodet ja koos postikuluga läks maksma 104 eurot. Kaks seerumit, toonik, meigialuskreem, jumestuskreem, ripsmetušš, puuder ja huulepalsam. Ripsmetušš ja jumestuskreem kestavad umbes kuus kuud. Puuder ja huulepalsam circa aasta. Muide, seda ma olen märganud, et pärast seda kui hakkasin niisutavaid kreeme kasutama, siis kulub mul jumestuskreemi kordades vähem. Varem sai tuub kuu ajaga otsa, maksimaalselt ehk kaks kuud, nüüd on neli kuud kindlasti mureta. Jumestuskreemi kannan iga päev. 

Päris ausalt ütlen teile, et ma tegelikult ei tea, kas neist erinevatest seerumitest ja kreemidest tegelikult mingit kasu on. Ma hakkasin kreeme alles mõni aasta tagasi kasutama. Kasutan sellepärast, et mulle meeldib niisutatud ja hästilõhnav nahk. Võimalik, et ma kujutan seda endale ette, aga mulle tundub, et pärast seda, kui hakkasin regulaarselt hüaluroonhapet kasutama, siis see piirkond, kuhu ma kahel korral olen ka täitesüste saanud, püsib tunduvalt kauem sile. Viimasest korrast on juba rohkem kui kaks aastat möödas ja vähemalt mind ennast see vaatepilt veel ei kohuta. Aga ma ei ütle, et asi on tingimata kreemides, ma salaja kahtlustan, et nahk püsib siledam puhtalt seetõttu, et ma kreeme peale määrides nahka masseerin. Ehk et ma võiks põhimõtteliselt mootoriõli ka peale määrida ja tulemus oleks sama. 


Pidin blogist järele vaatama, et millal ma üldse hakkasin kreeme regulaarselt kasutama ja näiteks 2019 aasta oktoobris ma veel ei kasutanud midagi. 2022 alguses juba midagi olin lisanud oma hoolitsusse, aga tundub, et tol ajal ma ka pigem lahmisin ja teadlikult ei kasutanud midagi. No ja vaadake mind nüüd, roosad küüned ja huulepulgad. 

Kommentaarid

  1. Ma sain suvel 45 ja ei kasuta põhimõtteliselt midagi. Kui meeles on, panen hommikul kreemi näkku (külmal ajal rohkem, sest nahk kipub kuivaks), pesen vee ja vajadusel seebiga, dekoratiivkosmeetikast igapäevaselt ripsmetušš (kuna olen täielik albiino, siis kulme värvin kodus ise regulaarselt püsivärviga). Nooremana kasutasin vahel silmapliiatsit või lauvärvi, nüüd juhtun neid kasutama ehk kord-paar aastas, lihtsalt ei viitsi :D. Huulepulka ja küünelakki omasin viimati vist 13-aastaselt (ma ei talu midagi huultel või küüntel, näol üldse, sel põhjusel ei kasuta ka puudrit või jumestuskreemi vms). Aa, tegelikult, üks silmaümbruskreem on ka, see tuleb äkki kord kuus meelde :D. Ja talvel hügieeniline huulepulk. Parfüümid panevad mul pea valutama (ka teiste omad :P), sestap neid kasutan väga harva, kuigi paar tükki on olemas. Üldiselt, kui mul miskit vaja, siis laenan oma 12-aastaselt tütrelt, kes on märksa paremini varustatud kui mina :D.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul ka ema ei kasutanud midagi, aga mõlemad tütred tal hullud enesehellitajad :D

      Kustuta
    2. Huvitav jah, kuidas see käib, ma ise pigem kreemitan ja meigin (va jumestuskreem, mis mu kuival nahal alati ketendama jääb), aga tütreid (14 ja 10) ei huvita see teema absoluutselt.

      Kustuta

Postita kommentaar