Küsin nõu

No nii mu armsad, kes te kõik kibelete mulle õpetama kuidas ma elama peaks, siin on teie võimalus! Mul on juba mõnda aega paar asja peas mõlkunud, mille kohta ma olen tahtnud soovitusi saada ja püüan need kõik nüüd meelde tuletada ja ühte postitusse pista. 


Alustan kõige olulisemast. Ripsmetušist. Ma olen aastaid olnud Max Factory fänn, mingi 20 aastat kindlasti. Olen vahepeal proovinud ka Bonjour'i värvilisi tušše ja avastanud, et L'Oreal'i omad mulle ei sobi, sest seal on midagi, mis mu silmad paiste ja kipitama paneb. Miks ma praegu küsin nõu, on see, et viimasel ajal pole ma enam oma tušiga rahul. Ma ei tea, kas nemad on koostist muutnud või minu keha reageerib kuidagi teisiti, aga tušš ei püsi enam peal ja läheb laiali. Ma ei tea, kas mu silmamunad higistavad nüüd vanas eas, või mis toimub, aga jubedalt häirib. Veekindla ripsmetušiga on veel eriti hull, seda olen ka proovinud. Praegu kannatab ainult seda Navy Blue tooni kasutada, see ei määri nii hullusti, aga ma tahan vahel oma silmi dramaatilisemalt rõhutada ja selleks tahaks ikkagi musta värvi tušši. 

Kuna valik on väga lai ja isegi kui ma läheks kosmeetikapoodi neid testima, siis ega seal ei saa ju aru, kuidas ta mul terve päeva vastu peab. Müüjatelt nõu ma küsida ei julge, sest ma arvan, et nemad pole huvitatud mulle parimat toodet müüma, nemad on huvitatud müümisest ja mida halvemaid tooteid nad müüvad, seda kasulikum on, kui ma kogu aeg tagasi lähen ja uusi proovin, kuigi vanad on veel kasutamata. 


Niisiis, kui te olete midagi head leidnud, mida julgete soovitada, siis ma kuulan hea meelega. Minu jaoks on oluline, et tükki ei jääks, oleks higistamiskindel ja hari eraldaks kõik karvakesed. Kuna mul on loomulikult suhteliselt tihedad ja pikad ripsmed, siis ma soovin tušiga pigem rõhutada, mitte odav välja näha. Olen isegi mõelnud sellele, et ripsmeid keemiliselt värvida, kui te olete seda varianti proovinud, siis hea meelega kuulaks teie ausaid kogemusi tuues välja nii positiivsed kui negatiivsed omadused. 


Veel küsin ma nõu lillede osas. Kuidas teha nii, et lõikelilled vaasis kauem püsiks ja kuidas on õige potiroosi eest hoolt kanda. Mul on tekkinud komme igal laupäeval või pühapäeval osta lillepoest lilli. Olen avastanud, et lillepoe lilled püsivad vaasis kauem värsked. On küll kallimad, aga ükskord mul püsisid kaks roosi vaasis üle kahe nädala. Toidupoest roose ostes pole välistatud, et need mul sama päeva õhtuks juba närbunud pole. Ma tean, et soovitatakse kodus varsi natuke lõigata, et nad saaks värsket vett ja ka vett soovitatakse vahetada. Seda olen teinud aga ma päris ausalt ei tea, kas sellest kasu on. Vähemalt toidupoe rooside puhul pole küll olnud. Seda ma ka täpselt ei tea, millise temperatuuriga vesi peaks olema. Lillepoest soovitati leiget. Internetist olen näinud ka soovitusi, et panna vette natuke suhkrut või karastusjooki, aga see tundub nii lambikas soovitus, et ma pole julgenud, sest kardan, et siis nad surevad veel kiiremini ära. Lisaks uurin, et kas on mingit nippi, kuidas veidi longus roosile uut eluvaimu sisse puhuda või kas see on lootusetu. 


Potiroosi kohta tahan ka teada. Kuidas te teda hoiate, mida teete, millist vett, valgust, väetist ta tahab. Ma reeglina ei osta potiroose, sest minu käes surevad nad ülihelikiirusel, aga nüüd viimane kord ostsin ja tahaks teada, et kas on midagi, mida ma saaks teha, et tal oleks minu juures hea. 


Trenniriiete kohta tahtsin ka küsida. See on tegelikult veider küsimus, sest ma täpselt isegi ei tea, mida ma saavutada tahan sellega või mis selle küsimuse point on, sest ma ei saa lubada, et ma saadud nõuandeid rakendan või üldse rakendada tahan. 

Igatahes, ma saan aru, et see mida sa trennis kannad kuulutab valjemini kui miski muu seda, kui... wait for it... vana sa oled. Riided, mida mina kannan ja olen kandnud, kuuluvadki minu generatsiooni garderoobi. Ma võin oma patsi kõrgele pealaele siduda ja kortsud siledaks tõmmata, aga mu dressipüksid kuulutavad ikka kõigile, et ma olen millenniumilane. Noorem põlvkond ei rõhuta oma treenitud keha. See on justkui vulgaarne. Nooremad naised kannavad lotakaid pakse dressipükse ja kaks numbrit suuremaid t-särke, mille nad selja tagant rinnahoidja vahele pistavad, luues nii illusiooni liivakella kujust.  


Veel üks minu jaoks täiesti kummaline ja arusaamatu trend on see, et sokid tõmmatakse üle retuuside nii kõrgele, kui vähegi kannatab. Oluline on, et sokid ja retuusid peavad olema vastandvärvidega. Et kui sul on tumedad püksid, siis sokid olgu valged ja vastupidi. Ma ei tea, mis laadi peapõrutuse ma saama pean, et midagi sellist kanda. Olen näinud paari endaealist sokke kannivahele tirituna ja no kurb, väga kurb. 


Poolpaljalt käivad trennis ainult suuremad tüdrukud ja keskealised prouad. 

Samas, midagi uut võiks proovida ju. Oleks huvitav teada, kuidas teine stiil jõusaalikogemust mõjutab. Kui oskate midagi ägedat soovitada, siis kuulan meeleldi. Samas. Kui neid asju saab ainult internetist tellida, siis võite oma soovitused endale jätta, never ei hakka ma riideid internetist tellima enne kui ma neid pole enda selga proovinud.


Siis ma tahtsin veel seerumite kohta küsida. Näoseerumeid ma kasutan ja olen vaimustuses. Just tellisin uue ja saabus praaktoode, milles pipeti osa oli vigane, nii et seal otsas, kus peaks olema ava, seda lihtsalt polnud. Sisuliselt oli purgis klaasist nikerdis. Aga kuna mul on neid seerumeid omajagu, siis kruttisin ühelt, mida ma harvem kasutan, pipeti maha ja oligi probleem lahendatud. Aga küsida tahan ma hoopis juukse ja ripsme seerumite kohta. Kas te kasutate ja kuidas te neid kasutate. Ma nimelt tahaks, et mu juuksed kiiremini kasvaks. Juuksur küll oigab iga kord, et oi kui pikad nad sul juba on, aga ma tahaks veel pikemaid. Samas muidugi on kiiremini kasvavate juustega see probleem, et siis ma peaks tihedamalt käima juuri värvimas, aga noh, ma pole üldse kindel, kas need seerumid töötaks. 

Mingi seerumi ma endale kogemata ostsin. Kogemata selles mõttes, et kui siin pärast jõule olid kinkekomplektidel hullud aled, siis ma krabasin igast kraami endale kokku ja siis kodus olid nagu jõulud vol2, kui ma ise endale ostetud kinke avasin ja siis vaatasin, et oo mis asi see on. Igatahes, nii mulle see üks seerum koju on saanud, aga ma ei tea mida temaga teha. Kas ma peaks teda juukseotstesse panema või juurtesse? Ta on parajalt paks ja ma ei soovi pestud juustesse väga teda määrida. Nii ta seisab mul seal ja kuigi ma sain ta kopikate eest, siis ei taha ma, et mingid muud potentsiaalsed seerumid, mis ma soetama peaks, jääksid samal viisil tolmu koguma. 

Ripsmeseerumeid olen mõelnud ripsmetuši asendajaks. No, et kui need annavad ilusa läike ja tihendavad, siis mul poleks tuši sisuliselt vajagi. Aga jällegi, kas need päriselt töötaks ka, seda tahangi teie käest kuulda. 

Okei, praegu vist sai kõik. 

Kui te ise soovite mult millegi kohta soovitusi või arvamust, mille osas ma pole veel targutada jõudnud, siis selle võite ka kommentaaridesse jätta. 

Kommentaarid

  1. Mina lasen kosmeetikul tavaliselt koos kulmudega ka ripsmed ära värvida. Loob selle efekti, et kolleegid ei küsi, kas ma olen haige. Samas on tulemus siiski üsna tagasihoidlik. Rõhutamiseks on ikka tušši vaja, see teeb karvad natuke paksemaks ja pikemaks ka.

    VastaKustuta
  2. Ripsmetuššidest olen jõudnud Bell Hypoallergenicu (https://www.notino.ee/bell/hypoallergenic-voluumi-lisav-ja-tugevdav-ripsmetuss/) juurde ja sinna jäänud. Väike hari eraldab ripsmekarvad ilusti ära ka. Ja minu tundlikud silmad tänavad. Ripsmeid lasen keemiliselt värvida ka ja lashlifti teha. Lashlift teeb pilgu avaramaks ja silmad suuremaks ja tulemus püsib mul 6-7 nädalat vähemalt. Aga nagu eelkirjutaja, rõhutamiseks kasutan tušši ikka ka.

    VastaKustuta

Postita kommentaar