Pesus ja pesuta

Mul oli pildisess ära ja nagu lubatud, olete kõik teretulnud mu magamistuppa piiluma. 


Tegelikult ei ole minu magamistuba ja magamisest oli asi väga kaugel. Aga noh. Intiimne ja avameelne.


Nagu te teate, ei olnud see mul esimene kord elus paljalt eputada, seega ma hea meelega jagan ka mõtteid, mis pildistamise minu jaoks mugavaks muutis.


Fotograaf. Minul oli õnn, et mu esimest pildistamist viisid läbi kaks fotograafi ja ma nägin piltidel, mis nad võtsid ka nende mõlema käekirja. Kuigi ma olen Tatjanast palju kirjutanud ja tema on mu ihufotograaf aastaid olnud, siis buduaaripildistamisel meeldis mulle Eveli lähenemine rohkem. 



Seega, kui mõte on pildistada, siis kindlasti soovitan enne kohtuda ja proovida, kuidas klapp on ja uurida ka fotograafi portfooliot. Pole mõtet minna fotograafi juurde, kelle fotod ei ühti sinu visiooniga, teil mõlemal on ebamugav ja tulemus on suure tõenäosusega ebarahuldav. 

Kui on mõte ennast paljaks koorida, siis on see, et fotograafiga hea klapp, veelgi olulisem. 


Visioon. Mina vaatasin netis ringi ja saatsin fotograafile ka pilte sellest, mida ma saada tahtsin. Muidugi peab arvestama oma keha eripäraga ja kui ise ei ole 20-aastane sale neiu, vaid 43-aastane kurvikas proua, siis sarnast tulemust ei ole väga mõtet oodata. Samas, tulemus võib jääda isegi ilusam. 


Esimesel pildistamisel mul visioon puudus täielikult ja tegin nii nagu fotograafid mind suunasid. Jäin ka tookord väga rahule. Aga sel korral olin rohkem olukorra peremees. 

Visiooniga on ka see nüanss, et liiga jäigalt ei tasu sellest kinni hoida. Nagu mainisin, siis kehad on erinevad ja painduvus on erinev. Seega, kui saad, siis püüa leida tunne, mida mingi pilt sinus tekitab ja püüda taasluua emotsiooni. 


Ettevalmistus. Kuna ma panin aja juba mitu kuud tagasi kirja, siis oli mul aega ette mõelda ning aksessuaare valida. Aksessuaarid ei ole loomulikult üldse hädavajalikud, aga mina tundsin, et need aitasid mul millestki kinni hoida ja oma visiooni teostada. 


Et piltidel võimalikult hea välja näha, pidasin natuke dieeti (oleks võinud rohkem) ja enne pildistamist tegin põhjaliku hoolitsuse. Pesud, kreemitamised, depileerimine, kitkumine, küünte hoolitsus, korralik jumestus ja isegi parfüüm pidi andma edasi mu sõnumit. 

Hommikul enne sessi ei tundnud ma ennast üldse hästi, muide. Vaatasin ennast ja mõtlesin, et see oli viga. Mida ma ronin sinna oma voltide, kortsude ja tselluliidiga? Aja aga kardigan selga ja mine sokki kuduma, vanaema! 


Aga ma tean juba, et fotosilm näeb sind teisiti ja su vead ei pruugi pildile jääda. Nii ma siis usaldasin ennast fotograafi kätte ja lootsin parimat. 

Aeg. Mul oli mõttes tund, reaalselt läks peaaegu kaks. Õnneks meil vedas ja kedagi uut kohe peale ei tormanud, aga seda tasub siis silmas pidada. 


Aeg on oluline ka selleks, et ennast kaamera ees mugavamalt tunda. Mul küll otseselt seda muret ei olnud, kuna fotograaf ja stuudio olid tuttavad ja ma teadsin, mida saada tahtsin. Aga ikkagi on hea, kui sul on aega rahulikult ennast vabaks lasta, mitte kohe alasti end kiskuda. 

Märkimisväärselt palju aega kulub ka riiete vahetamisele. Mis on muidugi naljakas, arvestades, et riideid eriti polegi. 


Aega tasub varuda ka pärastiseks. Fotode töötlemine võtab aega. Ja kui fotograafi tunnihind tundub kõrge, et miks ta võtab nii palju, ma saaks ju ise ka telefoniga tasuta need paar klõpsu teha, siis minu soe soovitus on - teegi ise. Kui sa vahet ei näe ja sinu meelest on juba hea, siis ära tekita endale lisakulu ning fotograafile stressi. 


Minu pildistamine võttis tund ja nelikümmend viis. Sinna sisse jäi siis ka riiete vahetus. Pilte töötles fotograaf kakskümmend tundi. Kusjuures ta veel ütles, et kiiresti läks, sest mind ennast väga muutma ei pidanud. Kui sa tahad, et fotograaf tselluliiti, arme, sinikaid ja kortse triigib, siis arvesta suurema ajakuluga. 


Mina jäin väga rahule. Nii kogemuse kui tulemusega. Muidu ma ju ei jagaks nii julgelt.

Kuidas sul? Oled kunagi käinud buduaaripildistamisel või oled seda kaalunud? Kas sinu meelest peab olema veatu figuuriga, et selliseid pilte teha? Või arvad hoopis, et sellised pildid on rangelt isiklikud ning neid ei tohiks üldse teistega jagada, äärmisel juhul oma partneriga? 

*Pildistas Eveli Johanson

Kommentaarid