Mina ise olengi mees

Kui ma uue auto ostsin, siis rääkisime müüjaga ka varuvelgedest ja talverehvidest. Tema soovitas mul uued veljed osta, siis lihtsam hooaja vahetudes rehve vahetada. Ütles, et "saadad mehe keldrisse rehve tooma". Vastasin, et mingit meest mul pole, ma ise olengi see mees, kes läheb keldrisse rehvide järele. 

Loomulikult ei andnud see mõte mulle hiljem rahu. 


Ei andnud rahu, sest ma hakkasin autole internetist velgi valima ja juhe jooksis kokku. Kui rehve ma olen juba ostnud ja tean, millised mõõdud ja mis asjad on olulised, siis velgedest ei tea ma mõhkugi. Siis tundsin küll, et mul võiks ju ometi selline mees olla, kes oskaks ja teaks. Nii tore oleks armsalt naeratada ja paluda, et musu, kas sa saaks mulle uued ketsid autole valida, pliiz. Kohe hakkas film ka silme ees jooksma, kuidas mul on mees, selline suur, loomulikult, veenid lihaste peal tukslemas, näotätoveeringu ja kitsaste puusadega, kes ütleb, et ära muretse kallis, võta veel üks pokaal Chardonnay'd ja ma ise tegelen sellega. Et ma elan elu, kus ma ei pea üldse kunagi mõtlema sellele, et kuidas käib auto tankimine, kummal pool asub kütusepaagiluuk, kas ma pean tankima diislit või bensiini või kas augusti lõpus on veel mõtet suvist klaasipesu vedelikku valada või on parem aastaringselt talvisega sõita. Ja et ma ei pea mõtlema, millal on hooldus ja kuidas auto hooldusesse ning sealt tagasi saada.

Ma olen kuulnud legende ja eemalt näinud mehi, kes kõike seda oma naise jaoks teevad ka.

Nimelt on mul üks naaber. Ma olen seda paarikest juba aastaid jälginud (sest ma olen pervert). Mees on kena, turske, naine ilus ja habras. Mees kohtleb oma naist nagu kuningannat. Ma näen, kuidas ta sageli nädalavahetuse hommikul käib tanklast läbi ja toob kohvi ning saiakesi. Neil on peres kaks autot ja ilusam on muidugi naise käes. Mees peseb seda ja talvel ta puhastab auto lumest, nii et naine tuleb lihtsalt kodust välja ja istub puhtasse ja sooja autosse. Kui auto on kaugemale pargitud, siis ta toob selle naise jaoks hommikuks ja trepikoja ette, et naine ei peaks ühtegi üleliigset liigutust tegema. Ja see pole ka mingi show ega näitemäng, sest nad on elanud meie majas umbes sama kaua, kui mina ja see on jätkuv käitumine. Minu jaoks on kõige huvitavam selle asja juures see, et naine suitsetab, aga mees mitte. Pole harv see, kui näen neid koos suitsunurgas jutustamas, kui naine tossutab ja mees on talle seltsiks. Ma arvan, et see on kõige lähim asi armastusele, mida ma kunagi näinud olen. 

Kust selliseid mehi saab ja kus neid tehakse, mina ei tea. Mina isiklikult selliseid mehi oma võrku meelitada ei oska. Minu võrku takerduvad need mehepojad, kes paluvad mul oma auto ära pesta ja sellele uued rehvid osta ning alla panna. Ja ma olen aru saanud, et see on minu viga. Ma olen liiga rumal, et mehi manipuleerida. Ning ma olen sellega leppinud.

Meil töö juures on üks autorendifirma. Nad on minult mitu korda teeneid palunud ja ma seekord siis pöördusin nende poole, et vorst vorsti vastu. Rääkisin oma mure ära ja nad lubasid mu hädast välja aidata. 

Aa, rehvidest rääkides. Mul on muidu eelmise auto suverehvid pakkuda, kui keegi tahab. Kaks suve olen nendega sõitnud, vist, või ühe. Igatahes, nad on suhteliselt uued ja sügava mustriga. Kui keegi tahab, ütleme 70 euro eest, siis kirjuta mulle. Mõõdud on 205/55/16. 

Kommentaarid