Mida te teeksite?

Ma saan aru, et see asi tundub täiesti tobe ja naeruväärne. Aga see häirib mind, sest ma tunnen ennast selles ebamugavalt. Ja ma tean, et minuvanuses naisterahvas peaks juba ammu oskama selliseid situatsioone lahendada, aga mul on ainult halvad lahendused. Sellepärast hea meelega kuulaks, mida teil on kaasa rääkida.



Olukord selline: kevadel olin kogemata ühe meesterahva vastu viisakas. Mees käib samas jõusaalis, kus mina ja nii ma siis teretasin teda ja vahetasime paar viisakusväljendit. Mõni aeg hiljem leidis see mees mu Instagrami konto. Ma ei tea kuidas, ma ei mäleta, et me oleks ennast tutvustanud. Aga igatahes. Mul on avalik profiil, kõik saavad seda näha ja seal mind jälgima hakata. Mees hakkas absoluutselt kõiki mu postitusi laikima. Noh, kes teda keelata saab. Lõpuks, kaks kuud hiljem kirjutas mulle. Ma ei mäleta enam millest, küllap kommenteeris mingit trennivideot. Midagi ma talle vastasin ka viisakusest, aga pigem lühidalt ja ilma erilise soojuseta. Või nii ma ise vähemalt arvasin. Mina ei tea ju kuidas mu sõnumid teisele poole ekraani kostavad. 

Kuna see mees ei paku mulle huvi ja ma ei soovi oma elu keeruliseks elada, siis olen ma pigem distantsi hoidnud ja kui ta on mu postitustele reageerinud, siis ma pole sellele reageerinud. Tavaliselt, kui keegi postitusele reageerib, siis ma annan märku, et nägin seda reaktsiooni ja olen tänulik. Sest noh, teeb küll südame alt soojaks. Aga vastassooga ma püüan seda vältida, sest olen aru saanud, et nad tõlgendavad seda sageli kutsena pikemaid vestlusi pidada. Ehk kui ma vaatan meie suhtlusakent Instagramis, siis see näeb välja nii, et mees seal iseendaga vestlusi peab. Kuidas tal endal piinlik juba pole, sellest ma ka aru ei saa, sest vahel me ju trennis ka näeme ja ta näeb, et ma pole suhtlemisest huvitatud. 

Kui ma pikalt haige olin, siis ta kirjutas, et pole ammu näinud ja kas ma enam ei käi. Sellele ma vastasin, viisakalt. Siis ta kutsus mind uude jõusaali, mis just avati, sest avamisüritus on tasuta. Saatsin pöidla. Mille peale ta küsis, et kas ma käin ainult MyFitnessis. No jaa, miks ma peaks erinevates klubides käima, kui mul on MyFitnessi kaart ja klubisid on linnas piisavalt, et ma saaks vaheldust, kui ühest tüdinen. Ma ei mäleta kuidas see vestlus lõppes, aga küllap samal moel nagu varem, kui ma ühel hetkel enam ei vastanud.

Mees muudkui reageerib aina edasi mu postitustele. Teate kuidas ta reageerib? Ta saadab mulle plaksutamise emotikone - 👏. Isegi kui ma tahaks reageerida, siis ma ei tea kuidas. Ja noh, suht creepy on see. Umbes, et ma postitan kassivideo ja ta plaksutab selle peale. 

Igatahes, viimati ma postitasin jälle midagi ja ta hakkas mingeid sõnumeid saatma, aga mul nii kopp ees sellest, et ma pole tänaseni isegi avanud neid sõnumeid, sest ma ei taha temaga suhelda. 

Palun öelge mulle, kuidas ma sellest olukorrast normaalselt ennast välja vingerdaks? Kuna ta pole otseselt mingit ettepanekut teinud, et tahab mind tundma õppida või minuga kohtamas käia, siis ma ei saa talle ka ju konkreetselt öelda, et ma pole huvitatud, sest sel juhul ta ütleks lihtsalt, et ta polegi minust huvitatud ja ma kujutan endale asju ette. Lihtsalt tema sõnumeid ignoreerida tundub ka lapsik. Mõtlesin ka tema blokeerimise peale, sest nii ei pea ma midagi seletama ja ta lihtsalt ei näe enam mu postitusi ja ma saan rahus oma elu elada. Aga jällegi, kuna me päriselus ka vahel kohtume, siis see tundub ka kuidagi infantiilne ja dramaatiline, sest ta pole ju otseselt ebameeldiv ega pealetükkiv, lihtsalt tema tähelepanu ahistab mind. 

Ma tean, absurdne situatsioon. Nagu pole midagi, aga samas mind häirib see. 

Kommentaarid

  1. Ma näen laias laastus kahte varianti.

    Esimene on avada kaardid ja rääkida temaga samamoodi nagu siin postituses. Küsida temalt, mis on tema initsiatiiv, eesmärk, mida ta sinust arvab ja mida sinust tahab ja nii edasi. Või siis öelda ise otsekoheselt, et pole temaga intiimsel või lähedase sõbra tasandil suhtlemisest huvitatud. Loomulikult saab ta väita, et tal pole olnud selliseid kavatsusi ja sa mõtled üle, aga sa ei peaks sellest hoolima, sest sul pole vaja talle midagi tõestada. Sa lihtsalt tunned nii ja sul on lihtsalt vaja, et ta sind rahule jätaks.

    Kui avatud kaartidega mängimine tundub liiga hirmutav või muul moel ebameeldiv, siis soovitan ikkagi täielikku ignoreerimist. Sa küll ise nimetad seda lapsikuks, aga ära pane pahaks - minu meelest selline kuudepikkude talumine ja kannatamine on veelgi lapsikum. Ma ei tea, milline inimene ta on, aga võimalik, et igasugune väike tähelepanu sinu poolt, isegi napid vastused ja vormilised viisakusavaldused, võivad teda julgustada.

    VastaKustuta
  2. Mina valiksin täieliku ignoreerimise - sest see on ka vastus temapoolsele pöördumisele.

    VastaKustuta
  3. Vastus, et lõpetaks Insta kasutamise, ei anna vist midagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õige, sest mida ta siis kannab seda seelikut, kui ta ei taha, et teda vägistataks!

      Kustuta
  4. 1. Blokeeri
    2. Eira
    3. Kui liiga lähedale trygib, anna aeru v hantliga, mis aga käes olema juhtub.
    4. Inimesega, kes talle ebasobiva jutu peale vestluspartnerit mõnitama hakkab, sobibki ainult p. 3 kirjeldatud suhtlusviis, eranditeta.

    VastaKustuta
  5. Vabalt ignoreeriks kui blokkimine liig tundub. Kui samasse ruumi juhtute siis terele viisakalt vastaks aga sellega ka piirduks.

    VastaKustuta

Postita kommentaar