Mõelge kaasa

Võibolla on see halb mõte, sest nii nagu vestlus selle ümber, kumb värv on ilusam, kas sinine või roheline (roheline muidugi, milles üldse küsimus), nii on inimestel ka erinevaid arvamusi seoses sisekujundusvalikutega, aga ma tunnen, et see on teema, mida ma tahan kellegagi põrgatada ja kes teab, võibolla tuleb keegi välja hoopis kastist välja ideega ja leiame kamba peale mingeid uusi lahendusi.

Nimelt on mul plaanis magamistoas teha remont. Seal on vaja vana tapeet maha võtta, seinu sirgendada ja siin kohal mu edasine plaan pendeldab kahe valiku vahel. 

Oli aeg, kus ma fännasin värvitud seinu. Nii ei olnud lugu, kui need ei olnud täiuslikult sirged ja kuna tol ajal olid ka lapsed väikesed, siis oli neid kergem puhtana ja esinduslikuna hoida, kui kellelgi tuli idee asju seinale määrida. Lisaks oli mul lapsepõlvest teatud trauma, sest mulle tundus, et meie kodus tehti igal suvel remonti, mis hõlmas tapeedivahetust, vana maha ja uus peale ja see oli asi, mis kõvasti pingeid tekitas. Ja ma pakun, et ka abikaasa eelsitas värvitavaid seinu, sest tapeedid olid liiga naiselikud. Mis loomulikult tähendas, et kohe, kui ma sain oma esimese oma kodu, oli kõigis tubades tapeet. Väljaarvatud vannitoas. Aga ma olen see hull, kellel isegi köögis on tapeet. Ja ma jumaldan seda! 


Aga mu magamistoa sein on väga lopiline. Väga-väga. Nii väga, et ma ei kujuta ette, kui palju krohvi sinna kuluks, et see sirgeks saada. Ilmselt muidugi on tänapäeval mingeid erilisi vahendeid, mis aitavad seda asja siluda. Köögis ja koridoris oli ka sein jube kõver ja seal mul vend pani mingi võrgu alla ja krohvi peale, mis tema sõnade kohaselt aitas krohvi hulka vähendada ja tulemus oli ka kiirem ning parem. Juhul kui ma magamistoas aga seina värviks ja käsnaga üle käiks, siis oleks tulemus ehk ka ilma krohvimiseta enam-vähem okeika. Teisalt jälle oleks värvitud magamistuba minu meelest kuidagi kõle ja külm, nagu haiglas. Lisaks ei tea ma mis värvi seda värvida. Aga tapeeti ma tean juba. Või noh, tapeedi stiili tean. 

Nüüd küsingi teilt, et mis asju ma võiks emma-kumma variandi puhul arvestada või on teil hoopis mingi kolmas lahendus mulle pakkuda. 

Kommentaarid

  1. Kunagi ammusel ajal (90ndate keskpaik) kui ostsin oma esimese kodu - korteri, olid sellel ka seinad kõverad. Sel ajal pandi seintele kipsplaat, alla läksid metallist talad (raam, mille külge plaadid kinnitati). Seejärel oli lihtne, ühenduskohtadele võrk, pahtel ja siledaks. Said väga sirged seinad, mis on kestnud tänaseni, sest uued omanikud on ainult tapeeti vahetanud (magamistoas) ja eestoas seinu värvinud ja tapeetinud. Mina kasutasin varianti magamistoas - tapeet, üks sein nö aktsendiks ja teised mahedad toonid pisikese mustriga.
    Hetkel on mul magamistuba värvitud, üks sein on nö terrakottatooni ja teised murtud valge, õrnalt kumab kollakat.
    Kuna mul seisab järgmine aasta ees (lõputult edasi lükatud) ikkagi remondi tegemine magamistoas, on plaan panna tapeet ja toas kasutada sinise-valge-kase toone.
    Oh, ei teagi, kas oli abiks, kuid mul on samasugused dilemmad, mille vahel valida: sinine-valge või naiselik õrn lillemuster. Vannitoas algab ka remont, kuid seal on kompromiss keerulisem, sest mulle meeldib nö Portugali plaat...ja no see on pisut liiga kirev teise poole jaoks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on esikus niimoodi probleem lahendatud. Aga ma magamistoas ei taha, sest seal on mul reaalselt iga millimeeter oluline ja selle raami paigaldusega kaotaks päris palju ruumi. Lisaks ei ole kipsplaat ka kuigi tervislik lahendus. Mul värvide poolest on lihtne, sest mul on kogu korteris samad värvid ja selles osas pole üldse mõttekohta, aga pigem just see lahenduslik pool.

      Kustuta
  2. Mina kombineeriks tapeeti ja värvi. Eks siis nii nagu mingil ajal hirmus trendikas oli, ühte seina efektsem tapeet või seinapaneel või misiganes silmatorkavam lahendus ning ülejäänud seinad rahulikumates sobivates toonides värvi alla. Lae muide saab ka efektsemaks või edevamaks krohvida või värvida :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on magamistoa laes väga edev mitmevärviline lühter, ma arvan, et magamistuppa pole rohkem elevust vaja. 😀

      Kustuta
  3. Teine kompromiss on värvitud sein ja seinamaalingud. Olgu siis šablooniga või vaba käega.

    VastaKustuta
  4. Kui sa värvid samas tehnikas nagu Maarja oma elutoa seina tegi, ei ole sirgeks krohvida vajagi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kuna ma elan väga vanas majas, siis siin pole mitte ainsatki sirget seina ega loodis põrandat - tapeeti on megatüütu panna ja isegi põrandaliistudega peab arvestama, et igalt poolt need vastu seina käima ei hakka. Värvimine on lihtsam.

      Kustuta
  5. Variant on ka pilt-tapeet, kus ühte seina katab mingi suur foto/pilt. teised seinad on sellevõrra siis leebemad,rahulikumad. Või tõesti värvitud ported ja/või muster (šabloonidega).

    VastaKustuta
  6. Kuna olen viimase nädala tegelenud köögikapi renoveerimisega ja väikest viisi ka köögiremondiga, pakub Kõikenägev mulle igasuguseid reklaame, praegu just uurisin seda lehte ja sina meenusid :) https://www.vedeltapeet.ee/et

    VastaKustuta

Postita kommentaar