Kiidan teenindajat

Hiljuti juhtus nii, et sattusin järjest kahe meessoost teenindaja juurde. Esiteks käisin Ifitis endale kaitsevarustust ostmas ja pärast Rimis piima järel.

Igavesti vahvad kogemused mõlemad. Esiteks siis sporditarvete pood. Noormees tuli kohe minu juurde ja ma esitasin talle oma soovi. Hakkasime siis koos mulle roosat tõstevööd ümber sobitama, aga noh, ei sobi. Liiga väike. Otsisime järgmist suurust, aga polnud. Ka sellest järgmist polnud. Okei, ei pea ju tingimata roosa olema. Oluline et vöö ja toestab, eks ole. Leidsime järgmise, mis mulle ka meeldis. Väga ilusti istus. Jagus mõlemas suunas ruumi. Noh, kui ma näiteks peaksin juurde võtma või veel kitsamaks muutuma. Teenindaja palus mul veidike võimelda ka selle vööga. Tegin seal proteiinipulbrite valvsa pilgu all kükke ja imiteerisin kangi tõstmist. Päris hea.




Aga teenindaja oli väga nunnu. Pärast aitas mul veel tõstevööga mätchivad kindad ka valida ja seletas, kuidas ikkagi teemandid on tütarlaste parimad sõbrad, mis absoluutselt peaksid kinnaste peal olema, isegi kui need on ainult Swarovski kristallid. Ja kui ma poistele haarasin kaks sussikotti, siis lõi ta läbi ainult ühe ja teise sain kingituseks. Nagu nii tore kogemus. Tuju läks kohe heaks.

Sealt otse läksin Rimisse. Süda oli veel heast kogemusest ja vingetest asjadest mõnusalt soe. Minu ees oli üks juhkam, kes ei mõistnud enda järel pulka panna. Olles kunagi kassapidajana töötanud, tean kui nõme see on, kui eralduspulka ei kasutata. Näiteks selles ketis kus mina töötasin, ei saanud tavakassapidaja valesti läinud rida ise kustutada, vaid pidi kutsuma vahetusevanema, kes seda siis tema eest tegi. Ilgelt vastik. Eriti tipptunni ajal. No on sul tõesti raske seda neetud jullat oma asjade taha panna või? Ja nimelt taha. Igaüks teab, et taha!!!! (Läksin natuke närvi praegu.)

Niisiis hüüab teenindaja kliendile, et palun pange pulk oma asjade järele. Klient vahib tuima näoga kassapidajat ja ei liiguta lillegi. Teenindaja kordab oma palvel selge ja kõlava häälega. Kõrval kassades juba kliendid hakkasid pulkasid asjade taha laduma. See tohman vahib ikka enda ette ja ei kavatsegi eralduspulka asjade vahele panna. Ja mitte, et ta ei saaks aru, mida tal palutakse, vaid ta arvab, et talle tehakse julma ülekohut, sellist palvet üldse esitades. Panin siis ise selle õnnetu pulga sinna, kuigi ma tavaliselt seda ei tee. Ma nimelt võin lasta teenindajal asjad kokku lüüa ja siis koos eelmise kliendiga seal vahetusevanemat oodata. Sest nagu, ega ma ka mingi pulgapoiss ei ole. Igaüks ikka ise vaadaku enda asjade järele. Sest kui mina olen hea inimene ja veel paar-kolm inimest on head inimesed, siis need teised arvavad, et nad võivadki terve elu nii elada, et kõik teised nende pulkasid nende eest ette ja taha panevad.

Aga pulga panin ma sellepärast, et mulle tundus, et see teenindaja on juba sinna staadiumisse viidud, et ta tuleb oma puki tagant välja ja topib selle pulga kliendile teadagi kuhu. Pealegi, ta oli muidu kiire ja vahva. Seega mina nägin seda nii, et ma tegin teene kassapidajale, mitte tollele onule. Teenindas siis minu ära nagu kord ja kohus, küsis ilusti, et kas ma kleepse ka soovin ja andis veel eelmise tüübi kleepsud ka mulle. No õige kah, pool tööd olin juba tema eest ära teinud. Võtsin oma piimad ja liikusin väljapääsu poole. Seljatagant saatmas kassapidaja kõlav hääl järgmisele kliendile: "Palun asetage pulk oma asjade järele!"

Ma tean, ei midagi erilist, aga sellised asjalikud tublid noormehed. Mõnusa kiire taibu ja kliendisõbraliku lähenemisega. They totally made my day. 

Kommentaarid