Kolmeeurone kohv

Ei saa jääda vait, kui räägitakse kohvist. Armastus on nii suur, et peab sõna sekka poetama. Lihtsalt peab!

Kohvi joon päevas umbes neli tassi. Selliseid 200 milliliitriseid, mitte mingeid naljatasse. Peaasjalikult joon töö juures. Töö juures kulub meil pisut üle kilo ubasid kuus. Ilmselt ma väga ei liialda, kui ütlen, et sellest 90% ulatusest läheb minu kõrist alla. Kodus kulub sellevõrra vähem, aga pool kilo ikka. Vähemalt. Sellest on 99% minu jagu. Poisid joovad üliharva tassikese ja külalised ka pigem joovad veini või miskit kangemat. Nii, et jah, joon palju kohvi.

Mõistagi jõime ookeani taga Starbucksi kohvi. Näitasime staatust.


Kontorisse ostame Lavazzat. Vahel joppab ja saab soodsamalt (sel nädalal on Maximas allahindlus ja sain 12,99ga kätte). Muul ajal tuleb selle kilokese eest 24 ühikut välja käia, pluss/miinus 2 eurot. Koju ostan soodsamat. Kuni 6 rahatähte poole kilo eest. Seega, halvimal juhul tuleb kohvi eest välja käia 30 lepalehte. Lihtne arvutus näitab, et isegi kui ma jooksin üksi kogu selle kohvi ära, siis maksaksin ma tassi eest tervelt 25 eurosenti. Ehk kolme euro eest saaksin ma 12 tassi kohvi. Kolme päeva kohv.

Andke nüüd mulle andeks, aga ma ei saa nõustuda, et bensujaama kohvide ostmine näitab staatuse sümbolit. Ühte teist asja näitab see mulle küll, aga ma parem ei ütle, mida.

Jah, loomulikult olen ma ka ostnud Statoilist kohvi. Siis kui olen mööda Eestit reisimas. Jah, ma saan seda endale lubada. Samamoodi saaksin ma endale lubada ka kunstripsmeid ja küüsi ning olen seda kunagi ka teinud. Ja päris teadlikult lõpetasin selle enda jaoks ära. Muide, saladuskatte all võin mainida, et mitte raha puudusel ei lõpetanud.

Mul on tutvusringkonnas küllalt suur hulk neid, kes kannavad kunstripsmeid ja küüsi. 90% neist saavad miinimumpalka. Ja 90% neist "saavad endale lubada" kolmeeuriseid kohvisid. Staatuse näitamine ongi minu meelest rohkem madalapalgaliste rida. Teate küll, umbes samamoodi nagu suurte linnamaasturite omanikud peavad midagi "näitama". Isiklikult mul on palju suurem respekt nende vastu, kes kodus oma kohvi joovad ja tagasihoidliku Aurisega ringi vuravad.

Rohkem nagu polegi midagi selle kohta öelda.

Kommentaarid