Reality vs expectations

Reedel sain oma Voldemari Heimarusest kätte. Läks ainult kaks päeva kauem selle remondiga, kui lubati. Enne seda olin saanud põhjalikud juhised, kuidas ma autot vastu võttes peaksin kontrollima, et kas uus uks on ikka korralikult paigaldatud, kõik poldid korralikult kinnitatud, tihendid paigas ja juhtmed õigesti ühendatud. Sest, ma tuletan lugejale meelde, ma endiselt ei jaga autodest mõhkugi.

Läksin siis kohale ja küsisin, et kas sai ikka pirn vahetatud ja õli ning filtrid? Ja et kas oli neil mahti ka auto alla piiluda? Noormees vaatas oma tähtsatest paberitest järele, et jah, olla veermikku vaadatud ja kõik pidi korras olema, igatahes nemad mingit viga ei tuvastanud, aga et aegajalt võiks ikka uuesti üle vaadata, sest mis liigub see kulub. Muuseas, ähvardusest hoolimata, see auto alla pilgu viskamine arvel ei kajastanud. Ja nüüd ma mõtlen, kas ehk see asjaolu, et pesakond mainisin, kuidagi leevendas töömehe trotsi? Ma alati mõtlen nii, et äkki neil hakkas must lihtsalt hale, ja seetõttu tegid teene. Aga sisuliselt vist vahet pole. Kingitud hobuse suhu pidi olema ebaviisakas piiluda.



Ulatati mulle võtmed ja suundusin oma tibukese juurde. Käisin ümber auto ja uurisin igatepidi toda. Ja ausalt, ma poleks nii head teenindust osanud oodata! Siiralt, nad tegid autoga palju enamat, kui ma lootsin. Esiteks oli uks vahetatud, kõik nii nagu peab, või nii vähemalt minu koolitamata pilgule näis. Uks ei käinud raskemalt ega ebatasaselt, vaid nii nagu teised uksed. Liistud, tihendid, kõik jutud näisid korras. Aga mitte see ei võtnud mul põlvi nõrgaks vaid see, mis veelgi oli tehtud. Mäletate kuidas ma kevadel töö juures vastu garaaži seina tagurdasin? Igatahes, see koht oli kenasti ära poleeritud ja korda tehtud. Lisaks tehti sõidukile ka korrosioonitõrjet. Samuti, midagi, mida ma ei eeldanud. Rääkimata sellest, et terve auto pesti ja minule näis, et ka vahatati. Igatahes - ülim teenindus! Isegi väärt seda jubedat asendusautot, mis sain. Seda töökoda julgen küll ka edaspidi kasutada ja teistelegi soovitada.





Kommentaarid