Kes see laulab köögis. Vol. 1.

See on esimene osa järjejutust, milles hakkan pikalt ja põhjalikult lahkama oma köögiremondi saagat. Sest, low and behold, aeg on käes!

See on tegelikult juba teine kord, kui ma seesinases kodus kööki remondin. Kui ma siia kolisin, siis olid köögis ainult seinad, jubedad veel pealegi. Köögimööbli sain kellegi vanast köögist ja sellepärast ta selline kipakas on, pooled uksed eest kukkunud ja ülejäänud kõik teibi ja liimiga hingede otsas. Lisan veel igaks juhuks, kui lugeja on unustanud või on siin uus, et esimesed kolm aastat oli see kodu üürikodu, mitte päriskodu. Ja üürikoju ei julgenud ma väga suuri investeeringuid teha. Lisaks on mul veidi kiiksuga maitse ka. Seega sai nagu sai. Suht-koht neutraalne.


Mõnes mõttes on mul natuke isegi hea meel, et mul kohe polnud võimalik suurt ja kallist remonti teha. Idee küpsemine võttis mul kõvasti aega. Ja kuna see idee on isegi minu kohta pehmelt öeldes hullumeelne, siis oli hea, et ma sain mõtlemisaega, et idee headuses veenduda. Nüüd ma olen kindel, et see on üks minu geniaalsemaid ideid ever. Mis tähendab loomulikult, et järgneva aasta jooksul hakkavad kõik külalised küsima - miks? Ja siis aasta pärast müün ma kodu nagunii maha, sest mul on ju vaja uusi katsumusi. Nii pole üldse põnev elada, kui kõik hästi ja korras on!

Plaan on selline, et kogu tehnika lükata ühte seina ja teise seina tuleks korralik tööpind. Tunnistan, see pole kuigi ideaalne, sest külmik akna all hakkab päevavalgust blokeerima, aga noh, kui ruumi pole, siis peab tegema kompromisse. Tööpinnast olen ma siiani kõige rohkem puudust tundnud. Praegu on igasugused hakkimised ja küpsetamine paras õudusunenägu.



Teema on köögil ka. Ma praegu ei tahaks öelda, sest natuke hirmus. Vihje võin anda. Vihje tuleb ütlusest, et naise koht on köögis. Tehke omad järeldused.

Niisiis, tuletan veel kord lugejale meelde, et miks ma üldse neli aastat olen remondiga oodanud - sest raha. Mida pole. Või õieti on, aga kulub muudele luksusasjadele nagu elekter ja vein. Ja kuna ma veidi lihtsake olen, siis sissetulekud on mul ka üsna tagasihoidlikud. Oli küll hetk, kus ma mõtlesin, et peaks auto asemel remonti tegema, aga sel hetkel lendas kogu ratsionaalsus köögiaknast välja ja praktiliste väärtuste asemel tuli majja ilus mees. Prioriteedid, eks ole! Seega, kusagilt on ikkagi vaja raha, et lõpuks nõudepesumasin ja korralikud kapid elamisse sebida. Planeeriva inimesena broneerisin aja finantsnõustaja juurde, et saada reaalne ülevaade sellest, kuivõrd ja kas üldse on mõistlik praeguses majandusseisus suurendada oma laenukoormust või tuleb mõnele heausksele vanainimesele külje alla pugeda ja säästude järele näpud venitada.

Kommentaarid

  1. Kui ise sees elada ja remonti teha see on tõesti saaga, aga kõik on ainult protsess millel on tavaliselt ilus lõpp. Ega sul teistlahendust seal köögis pole kanalisatsioon määrab kraanikausi asukoha, kui teed integreeritavate seadmetega, siis muu ei mängi erilist rolli kui ainult kõik seadmed ära mahuvad. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vannitoa remonti tehes oli ka saaga, kuigi sees ei elanud. Ikka kõik asjad venivad ja pead ootama, materjale otsima, siis räägitakse sulle sellest kuidas midagi ei saa teha nii nagu sa tahad ja pärast avastad, et töömehed on asju lõhkunud, ära visanud ja pihta pannud. Lõpuks on muidugi hea meel, et see asi üle on elatud, sest tulemus on kõike seda väärt :)

      Kustuta
    2. Kui teed WC vannitoa remonti ja tahaks sees elada peaks välipeldiku koos vanniga või sauna tellima.:) Muidugi saad ka väliköögi parkimisplatsile üles panna ja eriti täna:)
      Tavaliselt kui joonist pole on pea võimatu näha tahtja soove, samas kui on tellitavad asjad, siis tuleb arvestada igasuguste järjekordadega ja et neid saab võibolla alles tellida kui mõõdud on teada, seda tuleb protsessis ette näha. Kui oled kõige jamaga arvestanud juba eelnevalt, siis on lihtsam ka taluda neid protsesse, ning asjast on ülevaade, sest kõik protsessid on omavahel sõltuvuses.

      Kustuta
    3. Minu põhiline probleem seisnes selles, et töömees lippas mitme objekti vahel ja ei jõudnud asjadega graafikus püsida. Kõigile meeldib alati rõhutada kui mõttetult väike projekt on paneelika pesuruumi või köögi remont ja kuidas nad ainult oma heast südamest on nõus seda tegema, sest üldiselt pole vaeva väärt. Noh, mis ma oskan öelda, mul on hea meel kuulda, et kõik teised eestlased vähemalt mõisates resideeruvad :)

      Kustuta
    4. See ongi just nii selliste töödega, et töömees saab palga ja vahendaja saab peavalu:)

      Kustuta
    5. Vannituba on loomulikult korteri tähtsaim ja (remondi mõttes) kalleim tuba, järgmine on köök ja alles siis magamistuba:) Me oleme teinud märgruumide remonte ligi 30 aastat ja seni elus ja hea tervise juures, st. elab ära ka väiksemahuliste projektidega.
      Mis moevärvist on jutt - hall?

      Kustuta
    6. Mul tuleb köök napilt soodsam kui vannitoa eest maksin ja seda selle arvelt, et pahteldamised, lihvimised jms "vahva" jant jääb enda kanda, mitte töömehe peale. Mina ei tea, mis moevärvist Mae räägib, aga oma värvi ma veel ei avalikusta, muidu te ju lugema ei tule rohkem :P

      Kustuta
    7. Mulle täitsa meeldivad šokeerivad asjad mis tekitavad vau-efekti:)

      Kustuta
    8. Loodetavasti ei valmista ma Sulle pettumust :)

      Kustuta
    9. Ma ei oska pettuda kellegi loomingus, sest see tuleb looja hingest ja võimalustest:)

      Kustuta
    10. Siis Sa oled küll parem inimene kui mina, ma pidevalt pettun teiste piiratus fantaasias ja võimetuses kastist välja mõelda.

      Kustuta
    11. Pettuda võib ainult siis kui see piiratus otseselt mõjutab, muidu pole ju pointi. Tegelikult on Sinul see tahe näha asju teistmoodi ja oma jaoks uue põneva nurga alt ja see ei tee Sind kuidagi minust halvemaks inimeseks:)

      Kustuta
  2. :) Ma olen vist ise kiiksuga (mitte köök), sest nüüd värskelt köögisalonge läbi kammides šokeerisin ma kõikjal neid va konsultante sellega, et nõudepesumasinat mu kööki EI tule :) Mõni vaatas lihtsalt veidra pilguga, mõni hakkas laginal naerma ja mõni vaatas selle peale mu abikaasale pikalt ja õrnalt otsa.
    Järgmine teema oli köögimööbli värv, mis pani mõne neist kulmu kergitama... nüüd aga lugesin üks päev mingist ajakirjast, et see pidavatki olema uus trend. Oolrait, kes nüüd pika ninaga jäid, köögitarkpead :D
    Aga phmt, kui koroona meid ei võta, siis varsti tšillime oma uutes köökides!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, ma ka šokeerisin konsultante nii värvi kui kujundusega, sellest lähemalt kolmandas peatükis ;)

      Praegu hoiangi hinge kinni, et koroona vähemalt töömeestest ja tisleritest/paigaldajatest mööda läheks, niigi närvid remondi pärast püsti, seda lisajama poleks nagu vaja :)

      Kustuta
    2. Me pole hetkel julgenud uuridagi, et kas köögimööbel kulgeb graafikus :) Õnneks jagub seal veel tuhat muud tööd, enne kui sisse saab kolida.

      Kustuta
    3. Kui graafiku järgi vaadata, siis ma peaks järgmisel nädalal kätte saama… :D

      Kustuta
  3. Vastused
    1. Monokroomne lahendus sisustuses pole mulle kunagi meeldinud, aga roosa pole üldse paha pakkumine :)

      Kustuta

Postita kommentaar