"Minu Dubai"

"Minu Dubai. Klaasist linna kuldne sära"

Susan Luitsalu

Toimetaja Koidu Raudvere 

Kirjastus Petrone Print, 2018

246 lk + pildialbum 



***

"Võtan välja raamatu, aga loomulikult ainult teesklen lugemist - nii palju on vaadata! Esiteks tundub, et ma olen sattunud Instagrami sisse. Kõik need pildid klaasseintega infinity-basseinidest, hiigelsuurtest täispuhutud luikedest, mille seljas ratsutavad bikiinimodellidest reisiblogijad - see on siin! Siin kehastuvad kõik maoeajakirjades rannamoeseeriad ja räpivideod, kus pikkade jalgadega peenikesed naised kõrgetel kontsadel basseini ääres ringi tipivad."

***

Appi kuidas mulle meeldib see, kuidas Susan kirjutab! Nii kergelt, sujuvalt, mõnusalt, lahedalt, naudinguga ja huumoriga. Tabades just naelapea pihta. Ääretult sümpaatselt oskas ta rääkida Dubaist ja dubailastest nii meeldivalt, justkui olles Dubai suursaadik Eestis. Tema positiivsus ja poolehoid maa ja rahva vastu, õhkus igalt loetud lehelt. 

***

"Paradoksaalsel kombel on tihti just madalama sissetulekuga ja provintsidest pärit inimesed need, kes ea elu peale saades õhku täis lähevad, kuigi nad võiksid ju raske töö tegijatest paremini aru saada. Kuna Dubais kogevad paljud elustiili, milletaolist vanas Euroopas saavad endale lubada ainult väga rikkad inimesed, siis võib näha nii mõndagi tegelast, kelle reaalsustaju hõljub nagu eksinud heeliumõhupall kuhugi atmosfääri kõrgematesse kihtidesse."

***

Eriti meeldis mulle Susani persoon. Selline tüüp, kellega läheks küll kõrbesse seiklema. Pole allaandja-tüüp, vaid go-gether. Praktilise meelega ja asjalik. Vinge tšikk!

***

"Ilmselt tuleb see sellest, et vahel me ei igatsegi ainult maitsed, vaid emotsioone, mis panevad meid end kodusemalt tundma."

***

"Kõige veidram kirss tordil on see, kui lähen sõbrannadega tagantjärele sünnipäeva tähistama ning täiesti lambist satub ühe restoran-klubi seinal mulle hiigelsuurelt ette neoonlampidest kokku pandud kiri: "IF YOU DON'T BELONG DON'T BE LONG!" Ehk kui sa ei tunne, et kuulud siia, siis ära kauaks jää."

***

Kommentaarid